| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
brachol Opel ASTRA G Caravan ... Skoki, ŁYSY CB (widać!!) | 2004-04-30 21:13:23 no nie miałem tak.Jak mi gaz strzelił to odrazu się chek zaświecił.
I chyba pół roku już tak jeżdże.Ale daje rade Na gazie. a szukasz przepływomierza?jak znajdziesz w dobrej cenie to daj znać.ja też szukam.pozdrufka |
Marrrko Opel Astra II dth ko ... Trzebiatów | 2004-04-30 22:58:09 Przepływomierz w silniku diesla spełnia chyba tą samą rolę co w benzynie dlatego opiszę jak u mnie miało sie z przepławką.Na poczatku samochód robił sie mulowaty,nie miał przyspieszenia(do 100 km/h w 30sek |
paweldm Pełnoprawny Klubowicz Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-05-02 15:31:09 Czy moze mi ktoś napisać jak organoleptycznie poznać uszkodzenie przepływomierza. Dziśiaj wyjełem ze swojej omegi (2.0 16V) i oglądając nie zauważyłem nic podejrzanego. Może nie patrzyłem na to co trzeba. Podejrzewam, że konstrukcyjne wszystkie przepływomierz są identyczne, różnią się parametrami. W moim na "słupku" były 2 blaszki jakieś 1mm szerokości i 10mm długości to chyba to sa elementy grzejne, które ewentualnie mogą zostać przerwane. |
Marrrko Opel Astra II dth ko ... Trzebiatów | 2004-05-02 20:18:41 Najlepsza metoda,żeby sprawdzić przepływomierz to podłączyć się to tech'a,ale to kosztuje.Ja poradziłem sobie w ten sposób,że pożyczyłem od kumpla z Vectry 2,0 DTH przepławkę i zamontowałem u siebie.Różnica w jeździe była kolosalna.
PZDR.Marek |
Marrrko Opel Astra II dth ko ... Trzebiatów | 2004-05-02 20:20:27 Zapomniałem napisać,że wizualnie mój przepływomierz nie różnił się od tego z Vectry. |