Gładka klapa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich użytkowników omesi! właśnie niedawno w tył mojej omesi wyłupał gość toyotą.w związku z tym chcę zrobić tylną klapę na gładko.jak rozwiązać kwestię zamka?

Halo
Jak masz karawanka to tak,przewód z tylnej wycieraczki daje sygnał do dodatkowego stwrownika centralnego zamka (39 zł) siłownik (najlepiej uniwersalny za grosze) to wszystko montujesz w klapce , włanczasz tylna wycieraczke a odskakuje klapa !
(To cud , on zyje )
Pewnie dla ciebie to troche ciemno opisane ale to łatwe n no i jak wygląda
czymamy kciuki(będziesz czwarty )zdjęcia na info.
Nara

serdeczne dzięki za info. teraz wiem co robić.sposób prosty ale tylko przy włączonej stacyjce.myślałem o rozwiązaniu takim jaki jest w espero (w końcu to pochodna od naszych autek).

Gładka dopka w B... mniam...

PS. nie mylić koreańskich taczek typu Espero z pochodnymi naszych Bestyjek...

pozdr.

sorry młody za espero ale prawda jest taka jaka jest.te padlinki mają mnóstwo naszych podzespołów (błąd opla że na to pozwolił).jeżeli masz jakiś DOBRY zakład blacharsko-lakierniczy który zrobi mi klapę to chętnie skorzystam.

Polecam ,facet ze starej szkoły , zero szpachli , profesjonal perwersum, opanowana czysta klapa i beeeed lock
pozdrawiam DanDan

DanDan myślę że spotkamy się na zlocie , wtedy przedyskutujemy temacik.

Cytat:
2002-11-13 21:51:01, DanDan pisze:
Halo
Jak masz karawanka to tak,przewód z tylnej wycieraczki daje sygnał do dodatkowego stwrownika centralnego zamka (39 zł) siłownik (najlepiej uniwersalny za grosze) to wszystko montujesz w klapce , włanczasz tylna wycieraczke a odskakuje klapa !
(To cud , on zyje )
Pewnie dla ciebie to troche ciemno opisane ale to łatwe n no i jak wygląda
czymamy kciuki(będziesz czwarty )zdjęcia na info.
Nara

a wycieraczka ?

gładki tyłeczek ??? coś pięknego...
kiedyś jej ufunduję!!!

i stało sie!!!!!!!!! właśnie moja piękna stoi u blacharza i wyjedzie tak jak chciałem , cała gładziutka z tyłu. zero znaczków i innych pierdół.
pozd. całe LOB

no w końcu należało Ci się od dawna

Powodzenia w operacji!

A jak chcemy włączyć wycieraczkę bez otwierania klapy?

Elvizz13 - jak sobie wyobrażasz gładką klapę z wycieraczką..???? chyba nie bardzo będzie to wyglądało....gładka klapa = brak wycieraczki - zerknij w profil Młodego, DanDana, Czarnego.

Pozdrawiam

sorki, przeoczyłem ten szczegół.

Elwizz13 po dokonaniu tego zabiegu pomyśl o jakiejś biuściastej hostessie która będzie co jakiś czas wyskakiwać i pucować tylną szybę

w woli ścisłości to w Omesi B nie trzeba kasowac wycieraczki bo jest ona umieszczona w szybie a nie tak jak w A na blasze klapy.

Nie mogę ci odmówić bystrości, ale przyznaj, że pomysł z hostessą jest conajmniej tak kuszący jak gładka pupcia

Z tą hostessą to wam powiem, że niegłupi pomysł.

ale jest jeden problem!!!!!!!
nie ma tak szybkiej hostessy która nadąży za Omą!!

Ja tam bym ją wzią ze sobą, a wypuszczał na krótko podczas postoju