Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() York F&F Wolny Słuchacz :) Peugeot 307sw Przemyśl | 2004-05-01 23:41:43 Chłopaki a jak to jest z przednim zawiasem ? Jak obniżyć żeby nie było problemów z geometrią i zbieżnością ? (amorki seryjne)
|
kabul F&F Sympatyk Corolla E11 Club Tropicana | 2004-05-02 00:07:34 z tylu sprezyny o jeden zwoj amortyzatory seryjne tylko do regeneracji oddac(niech zrobi na sztywno) a z przodu resor na proso i dwa proste piura od syreny dolozyc(wtedy amorow nigdy nie bedziesz musial zminic bo i bez nich bedzie tak samo sztywny ![]() |
![]() moch F&F Sympatyk 126 83', 126 79' Łódź | 2004-05-02 00:14:55 Ja mam resor przedni progresywny. Dwa pióra wzmocnione (pierwsze i ostatnie) a sam resor z jednym piórem wymienionym na krótsze i od innego autka. Tak powstał resor MINIMALNIE krótszy ale zbieżność można ustawić bez najmniejszych kłopotów bez podkładek a o to Ci pewnie właśnie chodzi York. |
![]() York F&F Wolny Słuchacz :) Peugeot 307sw Przemyśl | 2004-05-02 00:33:08 Moch dokładnie tak.
Możesz coś napisać o Twoim patencie ? |
![]() Suhy77 Fiat Panda Nisko | 2004-05-02 01:32:58
hehe ja mam z przodu ![]() |
![]() speed555 F&F Sympatyk Seicento Sporting, 1 ... Tarnów | 2004-05-02 11:29:33 Jak ja robilem sobie resor to nie dodawalem pióra i teraz żałuje bo jest za miekki i jak wsiadzie nawet 1 cieższa osoba to przód strasznie siada i katy sie takie robia że jak lekko przyhamuje to piszcza gumy. Zrobilbym bym sobie resor na nowo juz z dodatkowym piorem tylko boje sie ze bedzie trzeba na nowo ustawiac zbierznosc a kaski teraz na to nie mam. wiec chyba poczekam az jakies gałeczki polecą. |
![]() moch F&F Sympatyk 126 83', 126 79' Łódź | 2004-05-02 12:31:12 Speed Ty chyba nie wiesz co mówisz!! Wzmocnij pierwsze i ostatnie pióro resora ale lagi nie dodawaj bo będzie masakra. |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-05-02 12:48:49 Chciałem potwierdzic suhy ma sprezyny z przodu.
Patent dosc ciekawy - mysle nad tym !! - wreszcie koniec problemów ze zbieznoscią !! |
![]() speed555 F&F Sympatyk Seicento Sporting, 1 ... Tarnów | 2004-05-02 14:05:21
A jak mam je wzmocnic?? Jakies inne zastosować? |
![]() York F&F Wolny Słuchacz :) Peugeot 307sw Przemyśl | 2004-05-02 19:25:54 Co do tych sciągaczy to czytałem kiedyś że lubią pękać. |
![]() mountez F&F Sympatyk | 2004-05-02 21:28:56 hmm, Olo1 napisales ze chcesz obnizyc malucha, nic nie widze na temat utwardzania zawieszenia.
moim zdaniem najlatwiejsza metoda to sciac podstawki nad resorem a z tylu ciachnac 1 zwoj i gotowe;) na spokojnie w dwie godziny samemu sobie poradzisz bez ZADNEGO kosztu. jak dla mnie taki maluch zachowuje sie identycznie jak seria, a wizualnie jest ladnie obnizony. nie kazdy potrzebuje "sportowy twardy zawias".... a tak wogole to dlaczego nikt jeszcze nie napisal "wyszukiwarka":)))) ps: Olo1 - popatrz jeszcze na artykul na stronie klubowej |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-05-03 21:52:43 Co do podstawek to o ile dobrze pamiętam aby guma w nich siedziała można je podciąc max o 1 cm z małym hakiem.Co do zawiasu to chyba najlepsze rozwiązanie dla rajdówek to Bilstein.U siebie mam komplet tych amortyzatorów, przód to resor na 10 cm sklepany bez żadnego dodawania piór które to po prostu z takimi amorami są zupełnie zbędne.Tył to maluchowskie sprężyny o długości 18 cm, zrobione są w jakiś taki sposób że są jakby ściśnięte, zawiozłem kowalowi sprężyny seryjne i za pare dych dopłaty wymienił mi na takie-polecam duży zakład kowalski w Zielonce koło Warszawy.Z tyłu dodatkowo wachacze są "podwieszone" na tulejkach-opis na fiat&furious.prv.pl .Tył dystanse po 2 cm na strone.Polecam taką "konfiguracje",auto trzyma sie kapitalnie, nawet co dziwne nie wyjeżdza za bardzo przodem mimo że swap.Mankament to dziurawe drogi w spotkaniu z takim zawiasem |
![]() Krzyh00 F&F Sympatyk low not slow -------------- | 2004-05-03 22:03:22 a wlasnie co do dystansow tez sie przymierzam, tylko nie wiem jak to ze szpilkami czy trzeba je przyspawac czy wystarczy wkrecic? bo sruby to troche za droga impreza...
a co do podkladek pod resorem to ja u siebie je zdjalem ale jakbym wiedzial co mnie czeka to bym nawet sie nie zabieral. nic bardziej zapieczonego w zyciu nie widzialem. 4h napierdalania non stop mlotkiem w przecinak. non stop z przerwami na otarcie potu bo sie spieszylem. misja okrutna pogialem szpilki i mocowania zanim zeszly te dziwki ![]() |