| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-05-02 12:40:21 Otórz od jakiegoś czasu nurtowała mnie myśl, jak by tu "odpomarańczyć" przednie kierunkowskazy.
Problem był (i jest) taki, że o ile lampy przednie można po wykonaniu kilku sztuczek rozebrać, o tyle kierunków nie Mimo wszystko, w końcu udało mi się "wydłubać" ów denerwujące i zaburzajace moje poczucie estetyki pomarańczowe "bańki", co znacznie poprawiło design całego elementu, jednak by efekt był w 100% zadowalający w miejsce seryjnych żarówek zamontowałem porodukt firmy Osram o nazwie Diadem Efekt utrwaliłem na poniższej fotce. To naturalnie detal, jednak wyznaję zasadę, że właśnie detale najskteczniej poprawiają ogólny wizerunek samochodu Pozdrawiam - Speed R ![]() |
Tomek2 corsa b żernica | 2004-05-02 13:01:50 bardzo ładnie!!!!!!!!!!!!! |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-05-02 13:06:26 SPEED-R a jak rozebrałes kierunki?? pochwal sie bo mam takie zaróweczki (sam nie wiem skąd) |
piotr-ek | 2004-05-02 13:08:31 Czyli teraz zamiast pomarańczowego masz blu jak widać na zdjęciach... czyli poprostu zmieniłeś kolor efektu, a nie sam efekt. |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-05-02 13:22:58 ja nie mam blue ino normalne a swieca na pomaranczowo !!! nie wiem co to za firma bo dostałem je bez opakowania. Śjakis wynalazek |
mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2004-05-02 14:56:26 ladnie to wyglada |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-05-02 20:12:21
Eee Ty cwaniaku Co do kierunków, to tak jak pisałem nie da się ich rozkleić bezinwazyjnie, tzn. bez uszczerbku dla ich konstrukcji. Tą pomarańczową "bańkę" wyjąłem przy użyciu: wyżynarki do szyb (pneumatycznej), dremela, oraz lutownicy Niestety cała konstrukcja kierunku jest na tyle "zwarta", ze nawet doprowadzenie do stanu "plastyczności" plastiku z którego skonstruowana jest obudowa, nie daje możliwości wyjęcia z niego szybki czołowej. Tak wiec Panowie, potrzebne jest nieco żeźbienia podczas tej czynności Pozdrawiam - Speed R P.S Jadzwin, lampki rozbierałeś w celach "konstrukcyjno - prototypowych" czy może jakiś innych |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-05-02 22:34:45 No właśnie w tym rzecz, że na zdjęciu żarówka wyszła niesamowicie niebiesko. W rzeczywistości jest o wiele bardziej "subtelna" i nie odznacza się tą niebieską poświatą w momencie gdy kierunki są wyłączone A tak wracając do sprawy lakierowania lampek, to też się nad tym tematem zastanawiałem, tylko właśnie z tego powodu iż kierunek jest nierozbieralny, nie zdecydowałem się na ten zabieg. W moich oczach strasznie odcina się czarna barwa ozdobnika lamp w stosunku do srebrnego wnętrza przednich kierunkowskazów Pozdrawiam - Speed R |
Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2004-05-11 09:07:49 Właśnie wczoraj wieczorem też próbowałem rozebrać stary kierunkowskaz w celu wyjęcia tej pomarańczowej bańki i zauważyłem,że nie będzie to takie proste |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2004-05-11 13:03:39 OJ CHŁOPAKI CHŁOPAKI...
Ten temat był poruszany i zrealizowany już w tamytm roku... Jako pierwszy podjął się tego Piotr... OPIS WYKONANIA A TU KOLEJNY OPIS RAZEM ZE ZDJĘCIEM |
Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2004-05-19 08:59:03 No i wydłubałem pomarańczkę, zamontowałem żarówkę świecącą słoneczkiem z diód,ale niestety w naszych autkach kierunek ma podwójny klosz i ten drugi (niestety jest w kratkę-posiada linie) psuje efekt podobnie jak ta bańka-światło zostaje rozproszone przez klosz i zamiast widoku pojedynczo świecących diód jest żółtawa, ciemna plama |