MotoNews.pl

Blokada skrzyni biegów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć
Mam pytanie.:
Z ktorej strony w Espero montuje sie bolec i zamek unieruchamiajacy skrzynie? Bo w zakladzie mi powiedzieli ze tylko od pasazera (WG mnie po prostu tylko maja taki towar) W Espero jest zaslepka od strony kierowcy i w tym miejscu chyba powinien byc zamek i bolec
A wy jesli macie takie zabezpieczenie to z ktorej strony.
W ogole jakie sa blokady? Ja znam tylko niedźwiedzia i tez takie "chodza" po rynku.
Słyszalem o 2 systemach instalacji, ale nic wiecej...
Jesli ktos ma jakiekolwiek informacje, bede wdzięczny, jeśli się podzieli...
pozdrawiam

Te co ja widziałem były tylko od strony pasażera.
Co do Niedźwiedzia, to dobry, solidny produkt

Z tego co widziałem zamontowane to od strony pasażera.

Ja mam zamontowane od strony pasażera

jaki jest koszt takiego użądzenia??

Jaja sobie robicie /czy może czegoś nie zrozumiałem? / ???! ...blokada od strony pasażera??!! To znaczy, że na postoju wysiadacie z samochodu, wsiadacie od strony pasażera i tam zakłądacie blokadę skrzyni ??!!! Ha ha ha!! "ergonomia po polskiemu" ???
Też mam blokadę skrzyni b. -OCZYWIŚCIE, ŻE OD STRONY KIEROWCY!!

Cytat:
jaki jest koszt takiego użądzenia??

Okolo 350-450 zl w Krakowie

Cytat:
Jaja sobie robicie /czy może czegoś nie zrozumiałem? / ???! ...blokada od strony pasażera??!! To znaczy, że na postoju wysiadacie z samochodu, wsiadacie od strony pasażera i tam zakłądacie blokadę skrzyni ??!!!

Mysle, ze da sie to zrobic bez przesiadki. Ale jestem przed zakupem i chcialbym wybrac lepszy i mniej inwazyjny system blokady...

Pytanie do Wszystkich, ktorzy maja blokade od strony pasażera:
Czy rzeczywiście jest to tak uciązliwe przy blokowaniu skrzyni?

Acha - mechanik powiedzial, ze bedzie cos wystawalo (czesc jakiejs blachy od mechanizmu...Ja myslalem, ze po zalozeniu takie blokady widac tylko zamek i trzpien, a nic nie wystaje w dolnej czesci tzn pod , czy obok maskownicy skrzyni biegow...

Cytat:
2004-05-03 17:24:37, rjsunset pisze:
Pytanie do Wszystkich, ktorzy maja blokade od strony pasażera:
Czy rzeczywiście jest to tak uciązliwe przy blokowaniu skrzyni?

Acha - mechanik powiedzial, ze bedzie cos wystawalo (czesc jakiejs blachy od mechanizmu...Ja myslalem, ze po zalozeniu takie blokady widac tylko zamek i trzpien, a nic nie wystaje w dolnej czesci tzn pod , czy obok maskownicy skrzyni biegow...

PO CO UTRUDNIAĆ SOBIE ŻYCIE??? skoro
SĄ DOBRE, NORMALNE /!!/ BLOKADY montowane NORMALNIE /!!/ od kierowcy!! -NIC NIE WYSTAJE!!!
Hmmm nie wiem jakiej firmy jest ta moja ale na kluczu mam "GERDA" !! ...więc może całość też GERDA ??

P.S. zamek mam "w trzpieniu"! -całość jest tak skontruowana,że trzpienia się wogóle nie wyciąga!! -nawet jak jest odblokowany to NIE WYSTAJE!!

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2004-05-03 17:44:28 ]

Co jest Bogdan ?
Mam blokadę (kluczyk też Gerda !) po stronie pasażera i wcale tam nie wsiadam, żeby ją założyć czy odblokować
Jest to najbardziej prawidłowe miejsce do montażu blokad - mój Polonezik tak miał, oryginalnie mają tak Golfy, Passaty, Peugoty i pewnie wiele innych
Nie mam żadnych kłopotów ze swoją blokadą i nic oczywiście nie wystaje
( bez skojarzeń )

Cytat:
2004-05-03 17:58:55, HenBas pisze:

No to żona pewnie nie jest zadowolona

Cytat:

( bez skojarzeń )

Jaco, nie czytasz do końca

Cytat:
2004-05-03 18:06:57, HenBas pisze:
Cytat:

( bez skojarzeń )

Jaco, nie czytasz do końca

Przeczytałem ,ale nie mogłem się powstrzymać

I znowu wątek stał się erotycznym

No cóż...dla mnie logicznym rozwiązaniem jest blokada od strony kierowcy...pewnie do tej od strony pasażera można się przyzwyczaić /szczególnie jak dostajesz "gotowca"/ale skoro dopiero wybierasz co zamontujesz a istnieje taka bardziej "logiczna' /YES! / to po cholerę robić sobie na złość ? ...

Zresztą pamiętasz Heniu....Palenie albo zdrowie WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE! /nadal nie palę! /.... żyliśmy w wolnym kraju ale bieżąca okupacja nie zmieni przecie wszystkiego i będzie wolno wybrać z której strony ma być blokada co??

Ile taka blokada kosztuje? Chyba wiecej niz 400zl???

Cytat:
2004-05-03 22:49:56, rjsunset pisze:
Ile taka blokada kosztuje? Chyba wiecej niz 400zl???

Jak pamiętam to wszytkie solidniejsze blokady były praktycznie w takiej samej cenie /niestety nie wiem jak to wygląda wg stanu na dzisiaj/ -czyli ta z wyciąganym zupełnie trzpieniem była w tej samej cenie co wersja "zespolona" ....zatelefoń do Katowic 032 203 62 62 /to akurat chyba najdroższy serwis Daewoo, który to montuje -będziesz znał tą cenę najwyższą/

Witam,

Szczerze mówiąc to ja nie widziałem w żadnym samochodzie blokady od strony kierowcy (może mało samochodów widizałem ). Moe Espero było już wyposażone w blokadę skrzyni więc nie miałem możliwości wyboru jej umiejscowienia. Osobiście nie mam jakichkolwiek problemów z umieszczaniem trzpienia we właściwym miejscu . Powiem więcej - potrafię to robić bez patrzenia

Pozdrawiam,

slayter

Cytat:
2004-05-04 12:00:10, slayter pisze:
Osobiście nie mam jakichkolwiek problemów z umieszczaniem trzpienia we właściwym miejscu . Powiem więcej - potrafię to robić bez patrzenia
slayter

No widzisz HenBas, gdybyś tak potrafił jak Slayter to żona byłaby zadowolona

Jasne jasne - mam przez Was i dzięki Wam dylemat, jak założyć blokadę. Mechanik powiedział, że zakłada od strony pasażera, bo tak jest mu po prostu wygodniej... Nie wiem jakie sa zalety i wady tej konstrukcji procz, samego umiejscowienia trzpienia....Ktora latwiej rozebrac, zniszczyc, wyrzucic...(tej rzecz jasna nie kupie)??

Bogdan1,

troche mi Cię żal, że musisz zakładać blokadę od strony kierowcy,
w jaki sposob ty to robisz, musisz sie niezle gimnastykowac.

Oczywiscie, ze po stronie pasazera, kolego wystarczy, ze sie troche wychylisz w strone paseazera i kluczyk wchodzi plynnie w otworek....

Jedyne sluszne miejsce.