MotoNews.pl

Corolla - przekręcenie licznika?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
interesuję się zakupem upatrzonego egzemplarza corolli '98 liftback. Ma ona elektroniczny licznik a pytanie moje brzmi, czy taki licznik sprzedający może przekręcić, w chwli obecnej ma on 120kkm ale nie orientując się w temacie w sposób wystarczający nie chciałbym żeby się okazało że samochód jest znacznie bardziej 'wyexploatowany'?

Kilka postów niżej, w tej samej kategorii...

PRZEBIEG

no ok, niby tapicerka jest nieco wytarta (na siedzeniu kierowcy) ale to jeszcze nie rozstrzyga - może miał ktoś taką sytuację - czy taki licznik można przekręcić i czy w jakiś bezsprzeczny sposób można to udowodnić?

Oczywiście, że można nim manipulować (jak sprzedawałem Nexie, Pan, który kupował poinformował, że takie "zembatkowe" to za 10 zł a elektroniczne za 50 zł cofają...). Co do udowodnienia to IMHO można bezsprzecznie udowodnić, że cofany (po podpięciu do kompa) ale za chińskiego boga nie można powiedzieć o ile.

wszystko mozna cofnac - nawet tak ze bez sladu. a nawet jak widac ze cofany to poprzedni wlasciciel moze CI powiedziec ze byl w naprawie i nic mu nie zrobisz. bo nie pojdzie do wiezienia za to ze oddal licznik do naprawy bo sie zwalil

Corolka 98 jest stworzona do "przekrętów", z powodu czesto przepalających sie żaróweczek podświetlania zegarów co większość uzytkowników robi we własnym zakresie...
I ma licznik mechaniczny, elektroniczny wyswietlacz służy do pokazania temperatury otoczenia

foxsmoker pisze:
Cytat:

I ma licznik mechaniczny, elektroniczny wyswietlacz służy do pokazania temperatury otoczenia

Oj nie wiem wydaje mi się że były dwie wersje liczników:
*mechaniczny (japonia);
*elektroniczny (wersja angielska).
obie te wersje miały elektroniczny wyświetlacz pokazujący temperature otoczenia

dla polaka nie ma rzeczy nie możliwych, kiedyś tam słyszałem że podłaczją laptopa odpowiedni programik i licznik cofnięty.
o szczegółach nic nie wiem. gdzieś chyba nawet ogłoszenie w gazecie widziałem cofanie liczników każdego rodzaju. pozdro

o!!!! wlaśnie znalazłem

"elektroniczne liczniki samochodowe cofanie przebiegu korekta złączem diagnostycznym gwarancja 100% wszystkie modele również mechaniczne" - i stronka www.iptech.pl

Licznik elektroniczny jest łatwiejszy do cofnięcia od mechanicznego. Wystarczy go tylko przeprogramować, a mechaniczny trzeba kręcić.

BEZ KOMENTARZA !!!

Aż się nóż w kieszeni otwiera jak się widzi, że takie strony "legalnie" wiszą na necie...

Jackal masz rację