Zapytanie o ceny podzespolow do silnika [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cze Wam!!!

Niemam tu wlasnego konta wienc brat odstapil jego konta. A wiec po wakacjach mam zamiar zabrac sie za budowe maluszka do KJS jestem na etapie szukania jakiegos porzadnego maldona (wiem moj brat ma do sprzedania malucha ale szkoda brac takie autko na taka rzez) Interesuja mnie takie rzeczy jak splanowane kolo zamachowe, wałek sportowy, wał od bisa, korby od polo i wszystkie czesci eksplatacyjne typu pierscienie tloki cylindry czy tez panewki sa gdzies stronki z cenikami takich bajerow!!! Brat mowil ze goscie z forum mi pomoga bo jego to nie bierze w takim stopniu jak mnie czyli rajdy on woli narazie pomykac seryjnym bobem ale z wygladem ladnym umnie znowu odwrotnie jest !!! Z góry dziekuje za info. i sory ze z usera od Brata!!

P.S. Aha zapomnial bym i co z glowica jak zrobic nia albo komu zlecic zrobienie tego!!!

P.S.2 Sory ze sie tak rozpisałem i jeżeli taki post był to juz z góry przepraszam ze zasmiecam forum.

Odchudzenie zamachu z wywazeniem 60 - 80 zł.
Planowanie głowicy 30 / szlif zaworów 30 / polerka kanałów - pojecia nei mam - duzo.

W sumie to mam korby odchudzone polerowane i wywazone ...

Kurde z czesci to bym mocny silnik uskładał : mam zamach , głowice itp .....
Ide z tym na allegro

Jeżeli chodzi o głowice do malca to w Katowicach na Górniczej jest dośc dobry zakład, który robi to dość dobrze. Koszt planowania od 100 do 150 zł
Powodzenia!

100 zł za planowanie ????
Za tyle mozna wychaczyc głowice porobioną całkowicie.
Ps. Mam głowice juz na szpilkach

unas planowanie ok. 40-50 zł

to slabe ceny macie , u nas planowanie (do woli ile) do 30pln, szlif 3,50zl za gniazdo

w lodzi np za naprawe glowicy evila chcieli 270zl (wymiana prowadnicy + 2x nowe gniazda ze szlifem + planowanie renowacyjne) u nas za to samo + szlif 4 gniazd (na drugim garze) chca ~80pln, troche roznica

torunski auto-szlif rzadzi

Ja tylko dodam do tego co napisał Zoltar, że auto-szlif w Toruniu robi to naprawdę fachowo i praktycznie zmonopolizował te usługi w naszym mieście....

To ja sie dołącze do pytania
Gdzie na ślasku mozna tanio splanowac głowice i zrobic szlify,a najlepiej wsadzic nowe gzniazda zaworowe??Najlepiej w okolicach zabrza

Cytat:
2004-05-09 00:19:08, ZoLt4R pisze:
to slabe ceny macie , u nas planowanie (do woli ile) do 30pln, szlif 3,50zl za gniazdo

w lodzi np za naprawe glowicy evila chcieli 270zl (wymiana prowadnicy + 2x nowe gniazda ze szlifem + planowanie renowacyjne) u nas za to samo + szlif 4 gniazd (na drugim garze) chca ~80pln, troche roznica

torunski auto-szlif rzadzi

uwas w ogóle wszystko tanio macie,tak samo proszkowo : 30 zł za felge a unas qwa 60 zł

to normalka ze krakow jest drogi.ale wystarczy ze pojedziesz kawalek za miasto np.do miechowa i juz ceny są drastycznie inne,np.blacharka

Cytat:
2004-05-09 00:55:33, Buczek21 pisze:
Gdzie na ślasku mozna tanio splanowac głowice i zrobic szlify,a najlepiej wsadzic nowe gzniazda zaworowe??Najlepiej w okolicach zabrza

Skoro Bielsko po podziale wojewodztw to tysz slonsk to u nas jest planowanie glowicy bodajze za 30zł

Cytat:
Skoro Bielsko po podziale wojewodztw to tysz slonsk to u nas jest planowanie glowicy bodajze za 30zł

LoRd_S-podziel sie informacja gdzie tak tanio robia??30 zł za 1mm czy niezaleznie ile??

Cytat:
2004-05-09 00:55:33, Buczek21 pisze:

jest warsztat w chorzowie na ul. Kalidego , koszt dotarcia zaworow i frezowania gniazd to dokladnie 68zl , pytalem ostatnio i sam sie wziolem za docieranie wsadzenie nowych gniazd dodatkowo zwieksza koszty, ale o ile to juz niewiem
tu masz telefon do tego warsztatu 249 72 29