MotoNews.pl

POLECAM WWW.autobaza.pl

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć!
Polecam odwiedzenie stronki www.autobaza.pl
Znajduje sie tam :

1) VIN CHECKER - Dekoduje numer nadwozia pojazdu (VIN), weryfikuje jego poprawność, dekoduje rok modelowy i inne parametry w nim zawarte - istotne dla potencjalnego nabywcy lub użytkownika.

2)SŁOWNIK TECHNICZNY - Tu możesz przetłumaczyć na wybrany język obcy, zwroty i określenia techniczne, związane z budową pojazdów samochodowych. Słownik oferuje obecnie translacje wielokierunkowe pomiędzy pięcioma językami.

3) WIADOMOŚCI DOT. REJESTRACJI POJAZDU - Tu dowiesz się jakie dokumenty są wymagane przez Wydziały Komunikacji w chwili zgłoszenia wniosku o rejestrację pojazdu w zależności od jego statusu prawnego

NARA

SUPER SPRAWA

Odrazu sprawdziłem swojego Opelka
wszystko się zgadza

Dzięki ci za wynalezienie tej strony!!!!!

Swoją drogą OKP powinien do niej umieścić link na 1 str.

Pozdrawiam
Adam

YO POTRYK!!!
Tak tez napisałem do OKP aby umiescił to na str głównej

Bedzie baaaardzo pomocne !!

NARKA!

Rzeczywiscie dobra stronka

Korzystalem z VIN CHECKER'a kupujac swoja Vectrunie, wszystko sie zgadzalo.

Pozdrawiam
rmickey

Super stronka, mam jednak jeden bol glowy zwiazany z moim VINem,

otoz rozpoczyna sie on od W0L -zero miedzy literami a w dowodzie rejestracyjnym (nie tylko moim ale i poprzedniego wlasciciela) jest(byl) wpisany WOL - czy ktos moze wie jak to naprawde powinno byc - tzn. czy miedzy literami W i L jest zero czy litera O ???

na tabliczce znamionowej wyglada to jak zero - niczym sie od zer w dalszej czesci mojego Vina nie rozni, cholera nie wiem juz po prostu czy ktos na tym samochodzie wykercil jakis "wałek" czy to powielana pomylka urzednika czy tez ten nieszczesny znak to jednak O

Program na tej stronce nie rozroznia czy wpisuje zero czy litere O i nie wiem co o tym myslec - jak to jest u Was

please, pomozcie

pozdro

tomek

Z tego co wiem powinno byc "WOL" czyli nie zero tylko literka "O". WOL jest kodem producenta - tutaj firmy: Adam Opel AG. Ale glowy za to nie dma

poprzedni post-cik pisalem przed wejsciem na polecaną stronę - teraz juz widze swój błąd .
W oznacza kraj pochodzenia (Niemcy), a OL to Adam Opel AG .
Pozdrówka

ALE INTERPRETACJA WCIAZ NIEJASNA CZY 0 CZY O

moze ktos wie jednoznacznie ...

pytalem w zaprzyjaznionym serwisie Opla, odpowiedzieli ze wszyscy uwazaja litere miedzy W i L za O a nie zero, zastanawia mnie tylko skad to zero na mojej tabliczce, czy na swoich machinach macie tez O podobne do zera - tzn. nie rozniace sie od zer w dalszej czesci numeru VIN ???

pzdr
tomek

Oznaczenie w VIN-ie to jest WOL - sa to litery , czyli 2 to "o" a nie zero.
NARA