Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-05-04 08:46:30 Witam,
Mam ciekawy problem - coś zaczęło mi piszczeć przy naciskaniu pedału sprzęgła. Oczywiście myślałem, że to jakiś problem przy samym pedale, ale nie. Okazało się, że z okolic silnika, a dokładniej skrzyni biegów. Zaraz za chłodnicą jest takie ramię, które się porusza przy naciskami sprzęgła i coś ciągle piszczy. Czy można to jakoś nasmarować we własnym zakresie? Miał ktoś podobny problem, czy będę pionierem? ![]() |
![]() gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-05-04 12:48:59
Ja mialem w escorcie z 97 ![]() ![]() co do sprzegla... ostatnio jadac z kolega ktory jest pasjonatem jazdy samochodem przodem bokiem itp... zwrocil mi uwage ze za dlugo jezdze na sprzegle... tzn np jak jest gorka zebym nie wciskal sprzegla i nie trzymal bo je uszkodze... czy to ma jakies znaczenie? mozna w ten sposob uszkodzic sprzeglo? g. |
![]() leon99 TOYOTA DRIVER Yaris '03 + RAV4 '97 Wrocław | 2004-05-04 14:36:51 A nasmaruj , ale ostrożnie coby na sprzęgło nie poszło ![]() To ramię pewnie opiera się na kulce która jest pod gumową osłoną. Prawdopodobnie Yaris nie ma linki tylko hydrauliczny wysprzęglik jak wszystkie Toyoty (także Skody, hehe) |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-05-04 15:23:30 No właśnie jest gumowa osłona i trochę się boję smarować, żeby nie zasmarować tego, czego nie wolno ![]() A co tam, chyba znowu ASO odwiedzę - trzeba wykorzystać gwarancję. Tylko straconego czasu mi szkoda ![]() |
![]() gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-05-04 23:39:45
to go nie trac... powiedz zeby Ci na czas naprawy dali jakis fajny wozik z pelnym bakiem ;0) nawet jezeli to bedzie trwalo pol godziny... to nie bedzie to 1/2 stracone ![]() |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-05-05 08:18:16
Wiesz, jak bym przyjechał jakimś Lexusem, to może by mi czymś pojeździć, ale dla właścicieli Yarisa jakoś nie mają szacunku ![]() |