Gdzie kupic rury ze stali nierdzewnej ? [krk]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamiar zrobic sobie jakis ładny wydech do fiacika i chce go wykonać własnie ze stali nierdzewnej tylko jakoś nie wiem gdzie je mogę kupic w Krakowie...

u mnie jest w "rentrans" jest to firma zajmująca sie w większości właśnie rurami kwasowymi. mam z takiej zrobioną dwururke. rurki te są bardzo twarde!!
niestety niewiem gdzie w krk kupisz , ale może macie też jakiś oddział "rentrans-u" a jak nieznajdziesz to mogę Ci kupić i jakos podać (wysłać).
fajowy efekt jak jest polerowana na wysoki polysk (cena u mnie ok 35zł/metr)

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Nazwy firmy nie pamiętam, ul. Golikówka 10 czynne codziennie do 16.00 tel. 630 98 50

ojciec mojego kumpla ma firme zajmujaca sie nierdzewka, sprobuje juro dorwac go o adres
nie znam dokladnego wiec napisze ze jak jedziesz od strony borku ul. zawila to mijasz ulice skosna i jest to kolejna taka przecznica do zawilej, (skret w prawo) wjezdzasz w nia i zaraz po 30 m skrecasz w lewo na taki dziurawy podjazd
tam sa takie hale produkcyjne (rozne firmy) a jedna z nich to ta nierdzewka

jak dalej nie wiesz gdzie to jest to vis a vie skladu budowlanego ATTIC

Ja pracuje w firmie która tym obraca i z Rentransem współpracujemy tylko, że ja mieszkam i pracuje w Rzeszowie, ale jakby co to służe pomocą i moge odpowiedzieć na każde pytanie w sprawie nierdzewki na kóre będe znał odpowiedź

jedziesz od alei 3wieszczy (jubilata) i zamiast pod most w kierunku na mateczny , to skręcasz naprawo przed mostem ( tak jabkyś wjechał na most) i bodajrze jest to pierwsza uliczka po prawej ( sprzedaż metali kolorowych ) czy coś ... nie znam nazwy ale jak chcesz na jutro mogę mieć numer do nich . kupowałem tam aluminium profile i inne ale o ile pamiętam mieli też różne rury alu, stalowe no to i kwasówkę powinni mieć....

Cytat:
2004-05-05 08:13:39, aawol pisze:
jedziesz od alei 3wieszczy (jubilata) i zamiast pod most w kierunku na mateczny , to skręcasz naprawo przed mostem ( tak jabkyś wjechał na most) i bodajrze jest to pierwsza uliczka po prawej ( sprzedaż metali kolorowych ) czy coś ... nie znam nazwy ale jak chcesz na jutro mogę mieć numer do nich . kupowałem tam aluminium profile i inne ale o ile pamiętam mieli też różne rury alu, stalowe no to i kwasówkę powinni mieć....

wiem o czym mowisz rzeczywiscie jest tam sklad metali kolorowych bo z kumplem jeździlem szukac profili do budowy sanek ulicznych (wypas sprawa)
podobny sklad jest na ul. Skwerowej albo Szwedzkiej (jadac od r. grunwaldzkiego Monte w prawo)

Wielkie dzięki za namiary. W najbliższym czasie musze podjechać w te miejsca i sprawdzić czy mają wszystko co mnie interesuje . A w razie czego odezwe się do klubowiczów z poza Krakowa

Odkopuję trupa. Potrzebuję rury fi 38-40mm o ściance 2mm , bo muszę sobie wydech poprawić i za cholerę nie mogę nic znaleźć , może ktoś wie - gdzie w Kraku znajdę jakiś skład , albo coś , w którym sobie kupię 2m rury zwykłej (nie nierdzewki) ?? Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi .
Piotrek.

na stopniu dąbie maja sklad takich rur cienkosciennych.ale dokladnie ulicy ci nie powiem.chyba stoczniowców??

Cytat:
2006-02-13 15:33:31, Peyyoo125 pisze:
Odkopuję trupa. Potrzebuję rury fi 38-40mm o ściance 2mm , bo muszę sobie wydech poprawić i za cholerę nie mogę nic znaleźć , może ktoś wie - gdzie w Kraku znajdę jakiś skład , albo coś , w którym sobie kupię 2m rury zwykłej (nie nierdzewki) ?? Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi . Piotrek.

O taką rurę ze zwykłej stali będzie ciężko, możesz spróbować w Centrostalu na ul. Płk. Dąbka (chyba , lub na Stoczniowców.
A może zainwestuj w nierdzewkę, przy ul. Christo Botewa 16 jest cały skład BTH Import Stal - stal nierdzewna, naprawdę tanio!!

BAUSTAL Łowińskiego 2
ale z 2 m bedzie ciężko minimum 6m trzeba kupić. Mogą pociąć na kawałki ale nie sprzedają na metry.

Dzięki za odpowiedzi , ale w Baustalu nie mają wogóle rur typu 38 lub 40 mm , w Centrostalu mają wszystkie 38*1,5mm zarezerwowane dla klientów pod zamówienie , a na zaś nie sprowadzają bo szybko korodują
Znalazłem natomiast w BTH Import Stal rurkę z nierdzewki fi 40*1,5mm i chcą za mb 16,10zł , więc chyba z tego skorzystam , bo co nierdzewka - to nie zwykła
Dzięki wszystkim !!
Pozdro. Piotrek.