I mamy Unie Gaz idzie w góre ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
I jak ceny u was z gazem ...Ja dziś patrzyłem z wielką przykrośćią jak koleś przy mnie zmieniał cene na 1.60...(Mi policzył jeszcze za 1,55 okazje nie? ). Nom ale to była stacja prywatna tylko z Gazem ...a na Orlenie naprzykład 1,74 to samo na Shell-u...dojdziemy do 2 zł ? ...zgroza

hmm ja moze nie o gazie, ale w sumie temat podobno, bo benzyna to juz zgroza u95 u mnie dwa dni temu po 3,83 a teraz 3,95(tankuje na Orlenie). chyba jednak dojdzie do 5 zł, załmka

ja ostatnio tankowale PB95 za 3,94zł - i to bylo u mnie najtaniej
a na orlenie od juz ponad tgonia 98 kosztuje 4,04-4,08zl/litr
szok

W Toruniu ceny są znacznie niższe niż u Was.
Za gaz na BP płacę 1.62 (przed 1 maja było 1,49), natomiast cena za benzynę jest na poziommie 3,85 za PB 95 i 4.11 za PB 98.
Jak to dobrze, że mam gaz...
Jednak i tak będę musiał ograniczyć ilość jeżdżonych kilometrów.

U mnie pod Warszwa na stacjach prywatnych z samym gazem od 1,60 do 1,65 zas na petrochemi po 1,67do 1,70
Przed 1 maja był po 1,37 na prywatnych i pełen zbiornik miałem za około 72 zł ateraz 84 conjmniej musze przeznaczyc.
Benzyna za 3.91 wzwyż

Podwyżka ta wyglada jak podwyżka cukru. Ktoś narobił zamieszania i cukier poszedł w górę bez wyraźnego powodu, i tak samo wygląda teraz sprawa z paliwami. To tylko takie pierd&*%^&* producentów że weszliśmy do Unii to musi być drożej. Gówno prawda !!! Takie dzialanie powinno być prawnie tępione.

pozdrawiam

PS Nie wiem jaka jest cena gazu w Krakowie. Ale Pb95 kosztuje tuż pod 4zł.

U mnie pod Warszwa na stacjach prywatnych z samym gazem od 1,60 do 1,65 zas na petrochemi po 1,67do 1,70
Przed 1 maja był po 1,37 na prywatnych i pełen zbiornik miałem za około 72 zł ateraz 84 conjmniej musze przeznaczyc.
Benzyna za 3.91 wzwyż

Gaz poszedł w górę bo nasz "ukochany" rząd wykorzystał okazję przy zmienianiu miejsce płacenia akcyzy (teraz płaci hurownik) i cichcem podniósł akcyzę o jakieś 15% grubo przekraczając jej minimalny poziom wyznaczony przez UE (przed podwyżką nasza akcyza była niższa niż ta w UE minimalna więc gaz wzrosnać musiał ale nie aż tyle) no i wychodzi na to że Polacy są bogaci i mogą płacić więcej niż muszą akcyzy za gaz...
We Wrocławiu Shell 1.68-69 (dawniej 1.55). Nie wiem jeszcze jak na tonaich stacjach bo mam stary "zapas" w butli :>
Ech kurde - Kałasz w kieszeni się przeładowuje

a tak troche poza tematem
Twaróg ta stacja Petrochemi co jest koło stacji kontroli pojazdów nie daleko Ciebie to składam na nią na maxa zażalenie!!!
Zajeżdzam nom i chce zatankować gazu..ale nikogo nie ma i jest taki guzik żeby wcisnąc to ktoś przyjdzie.
nom to dzwonie Raz..czekam 3 minuty...nikogo nie ma..to drógi raz...też cisza nikt nie wychodzi...a cały czas ludzie sie przwijają przez stacje tylko że benzynke tankują...zadzwoniłem 3 razale już wkur...na maxa bo stoje 8 minut a tu cisza jak makiem zasiał!! Więc mówie qrna co to jest gnie ludzików zaraz kogoś opierd....Wbiłem się do kas i mówie do kasjera czy mam sobie wkońcu sam Tego gazu nalać czy ktoś łaskawie sie ruszy!! A on że gość siedzi w łazience i nie może wyjść trzeba czekać ...a sam ten głąb siedzi z rękami w kieszeni a drógi Olej na pułce ustawia...mówie że mi się spieszy i jeżeli nikt nie podejdze sam sobie naleje.. a on jeszcze coś tam że nie nie wolno Panu itd...a ja dobra...Stoje i czekam...poczekałem znowu 3 minuty ale nie ma nikogo więc wkońcu wpieniawa na maxa wyjełem wykałaczke z schowka zablokowałem guzika od tego cholernego dzwonka i w samochód i Cześc naraz wszystkim . Zanim dojechałem do wyjazdu ze stacji widziałem w lusterku jak leciał do dystrybutora
15 minut i ani grama paliwa w zbiorniku

Więc Twaróg składam zażalenie na nich Pozdrówka

Wczoraj ojciec tankowal 98 za 4.02 reszta nie wiem ale napewno poszlo w gore
powiem tak ZACHCIALO SIE IM WSZYSTKIM UNII

beckhamang tej stacji też nie lubie obsługa tez niezabardzo miła. Jak juz jestes w tych okolicach to proponuje tankowac kilkia kilometrów dalej jest Rafineria gdańska LOTOS tam jest dobra i paliwo i gaz. WIem bo moi starzy pracuja w firmie która jest tego samego właciciela co ta stacja i ojciec tam czasem jezdzi w zastepstwie na cysterce wiec jakie maja paliwo to wiem. Nic nie dolewaja do niego ostatnio mieli kontrole i nic sie nie przyczepili.
Tam na petrochemi słyszałem juz od kilku osób jak samochód niechciał jechac na paliwie z tamtej stacji
Pozdrówka

to nie wina unii,tylko pazernosci wszystkich tych ktorzy maja chodliwe towary do sprzedania...jezdzic i tak musisz,wiec zaplacisz....a jak nie bedziesz jezdzil,to maja cie w d..... bo takich leszczy jak my ,ktorzy tankuja po 10-20 zlotych zastapia ci ktorzy jezdzic musza i tankuja po 200 pln do zbiornika naraz...a oni tylko raczki zacieraja,bo kasa szerokim strumieniem leci do kieszeni....btw...."orlen" takze nie jest juz panstwowa firma,tylko prywatna [w wiekszosci] wiec moze robic teraz co chce...

Tak wiem gdzie to jest. Ta stacja rafineri można powiedzieć że jest dość świeża ma chyba ze dwa lata...a w Twoich okolicach bywam dość często Wsumie to mam tam rzut beretem

[ wiadomość edytowana przez: beckhamang dnia 2004-05-05 12:45:12 ]

tam gdzie tankuje z dnia na dzien ze 1,42 zl na 1,59 zl.Masakra !!
podwyzki benzyny pozostawie bez komentarza

To co sie dzeje w polsce ( benzyna dazy do 4zł gaz do 2zł ) można spokojnie nazważ zbrodną na narodzi polskim !!!. Wykorzystywanie faktu wejsci do uni aby nabić kiese to chamstwo i oszystwo.Jak długo przyjdzie nam zmotoryzowanym utrzymywac te państwo?

Ta stacja rafineri nie jest taka nowa ma juz kilka ładnych latek poprostu jest w miare zadbana. Stacja pamieta jeszcze czasy jak paliwo benzyna była po około 1,80 . Jakos na koniec tych pieknych czasów ja stawiali

No Ci co maja LPG to i tak maja komfortowa jak narazie sytuacje..bo Ci co nie maja wyjscia i musza jezdzic na benzynie maja znacznie gorzej pozdroowka

fakt w Toruniu jest znacznie taniej. Pb95 na JET'cie kosztuje 3,52 za litr a Pb98 3,78. Takie ceny byly rowniez przed 1 maja. Pb98 jakosciowo bardzo dobre doprezony bobek nie stukal ale wystarczy wyjechac gdzies kawalek dalej (Bydgoszcz,Plock,Wloclawek) i o zgrozo 30-40gr na litrze drozej

Cytat:
2004-05-05 14:09:31, MUSTANG pisze:
No Ci co maja LPG to i tak maja komfortowa jak narazie sytuacje..bo Ci co nie maja wyjscia i musza jezdzic na benzynie maja znacznie gorzej pozdroowka

No własnie dlatego w przyszłą środę gazuje swojego 128.

niedlugo to bedzie tak ze na gaz bede wydawal tyle co w kiedys na paliwo zeby przejechac ten sam dystans i lipa co z tego ze mam instalke skoro tak wywinduja ceny ze nic tylko kanta zamknac w garazu i rowerem naginac