| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ekimm Espero Warszawa | 2004-05-05 10:31:04 witam co jakis czas zapala mi się kontrolka ABSu i wyłącza się ABS i raczej nie jest to wina przewodów bo je sprawdzałem, dziwne jest tez że czasem wystarczy wyłączyc stacyjke i włączyć ja ponownie by ABS zaczał działać. Czy ktoś moze wie czym to może bycspowodowane??? |
ekimm Espero Warszawa | 2004-05-05 10:31:58 SORRY ZE TYLE RAZY MI SIĘ ZAŁADOWAŁ TEN POST MIAŁEM KLOPOT Z ŁĄCZEM |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-05-05 11:36:21 Być może kabelek jest tylko naderwany.
Jeśli nie, to może padł Ci któryś z czujników przy kole albo jednostka sterująca ABSem. |
ekimm Espero Warszawa | 2004-05-05 14:12:24 faktycznie może i masz race pół zimy przejeździłem bez ABSu gdy nadeszła ładna pogoda, zaczeło robić sie sucho ABS sie włączył i działał dopuki było sucho i ładna pogoda, teraz znów się wyłaczył jak podskoczyła wilgotność powietrza, bardzo mozliwe że to przekaźnik dis podjade i zakupie cudeńko i zobacze czy to to. Serdecznie dzięki za zwrócenie uwagi na to że dzieje sie to gdy pogoda jest kiepska... no ale zobaczymy |
ekimm Espero Warszawa | 2004-05-21 11:54:04 wymieniłem przekaźnik i fakt żeby go znalesć nieźle sie namęczyłem - jest pod deska rozdzielcza dostać się można do niego od dołu jest nad komputerem ABSu. Ale niestety to nie to dalej raz mi dział ABS raz nie a najgorszejest to że czasem kontrolka ABSu się nie pali [tak jak by działał] a ABS nie działa -straciłem zaufanie - może ktoś wie co jeszcze moze być przyczyną ??????? |
ekimm Espero Warszawa | 2004-05-21 12:16:32 no teraz to jeszcze raz sprawdze te kabelki ale wiesz dziwna rzesz po wyianie przekaźnika a w raz z wymianą przekaźnika zmieniałem klocki, po przejechaniu paru kilometró zaczeło cuchnąć mi w aucue co jakiś czas zjaranym plastikiem i tak jakby po tym zaczoł znów abs szwankowac ale moze to zbiekokolicznosci i smierdziały mi klocki sam nie wiem |
ekimm Espero Warszawa | 2004-05-27 18:54:47 ... no i dupa ... sprawdzałewm co byłem w stanie sprawdzić, i nici w końcu udałem się do warsztatu przy fabryce daewoo tam sprawdzali tez nie mogli dojść cóż się stało no ale w końcu stwierdzili że to modulator na komputerze diagnostycznym wyszło im że ABS spowodował 6 błędów powód: czujnik lewego koła jest na wykończeniu ale on jeszcze nie zakłuca pracy ABSu to prawy silnik modulatora sterujacy prawym kołem, cos się w nim dzieje raz dział raz nie komputer ciągle wywalał jego błąd choć przy uruchamianiu poprzez komputer diagnostyczny zawsze się uruchamiał to jednak ciągle wywalao błąd. a co najlepsze modulator cały to koszt 3500zł a jednego silniczka cos powyzej 1000zł PIEKNIE W DUPE.... trza teraz po szrotach pojeździc cos poszukać |
ekimm Espero Warszawa | 2004-05-27 23:54:19 .. ooooo dzieki jutro tam śmigam ..... |