| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
skalar Yaris Luna LPG Bochnia | 2004-05-06 11:08:20 Witam,
Co polecacie sporód wymienionych w temacie instalek do zagazowania Toyoty Yaris z silnikiem 1,0? Cena w zasadzie identyczna: Omegas z jednostopniowym reduktorem jest o 200 PLN tańszy, z dwustopniowym - dokładnie to samo (4900 PLN w Krakowie). Skłaniam się do Omegasu z jednostopniowym reduktorem. A tak BTW: czy sš jakie istotne wady reduktora jednostopniowego w porównaniu do dwustopniowego? Nie ukrywam, że liczę na odzew croma1 ale oczywicie wszystkich użytkowników którzy majš jakie dowiadczenia z którym z w/w systemów. Pozdrawiam |
skalar Yaris Luna LPG Bochnia | 2004-05-07 07:58:10 Dzięki za radę - zwłaszcza, że potwierdza ona mój wstępny wybór W poniedziałek umówiłem się na montaż Omegas-a z jednostopniowym reduktorem. Dodatkowo zdecydowałem się na założenie dodatkowego niezależnego układu smarowania zaworów (lubryfikacji), bo ponoć do tych silników (ogólnie nowych japońskich) jest to wskazane. Przy okazji - jak myślicie: naciągneli mnie czy rzeczywiście to smarowanie się przyda ? |
DamianSz LPG User OPEL OMEGA B FL 2,5 ... Kędzierzyn - Koźle | 2004-05-07 14:39:01 A że tak zapytam po co to dodatkowe smarowanie ?? |
skalar Yaris Luna LPG Bochnia | 2004-05-07 15:10:02 Bo podobno głowica w silnikach VVTi (gniazda zaworowe) jest wykonana z jakichs stopów, które nie najlepiej znoszą znacznie wyższą temp. spalania gazu. Dotyczy to także silników w hondach CRV i (chyba) Fordów focusów. Takie info mam od warsztatu, w którym będę gazował auto ale inne uznane krakowskie warsztaty też montują coś takiego.
Ten układ smarowania jest podobno z powodzeniem stosowany w Australii gdzie jeździ dużo japońskich i zagazowanych samochodów (podobno Australijczycy go opatentowali) Pozdrawiam |