MotoNews.pl

Waldemar Milewicz nie zyje:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pewnie wszyscy dowiedza sie szczegolow z wiadomosci..zastrzelili go w iraku..czesc jego pamieci.. to byl dzielny czlowiek

ooo kur... szkoda bo koles bardzo fajne reportaze robil ale to bylo dobrzewidzenia ze wczesniej czy pozniej go kropna

jeszcze cos..wiecie w jakim samochodzie zginal?? tak tak..DU prince..kiedys ktos go pokazywal na stronie ukrainskiej

zaraz będą wiadomości może czegoś się dowiem - naprawde mie jest go bardzo szkoda niezważając na reportaże .......

Ciekawy był... ale sam wiedział w co się pcha.

Praca - Dziennikarstwo - Pasja

"to byl dzielny czlowiek" wzór dla innych, człowiek "instytucja"

Telewizja Publiczna nadaje czarne logo (chyba po raz pierwszy), TVN24 czarną wstążkę (też po raz pierwszy).

To był dzielny człowiek, ale tak jak powiedział Piotrek, to było świadome, OGROMNE ryzyko.

Rozmawiałem z gościem, który dopiero co wrócił z Iraku - co najmniej 3 razy otarł sie o smierć.

On był już w Afganistanie, Iraku i mówił, że tak niebezpiecznie jak teraz to jeszcze nigdy (w strefie stabilizacyjnej) nie było
Policja Iracka jest fikcją, ktróra spełnia swoją funkcję tylko, gdy w pobliżu są wojska stabilizacyjne.
Jego wyjazd skończył sie na tym ,że dostał kijem w tył głowy i przeżył porwanie....(Iracka policja pomagała go ładować na ciężarówkę) - szkoda gadać.

wielka szkoda, fajny facet byl ale zastanawia mnie czy bedzie w Polsce jakis odzew, czy skonczy sie ta nasza poroniona interwencja w Iraju

Jeśli teraz wojska koalicji wycofają się to dopiero wtedy przeżyjemy piekło

W tej chwili nie ma już odwrotu dla wojsk koalicji, a państwa które się wycofują same na siebie ukrecają bicz.
Nie można pokazać Arabom ,że zamechem terrorystycznym można złamać wolę całego państwa - trzeba było się zastanawiać przed ekspedycją iracką - teraz jest już za późno na zmiany.

...przykro mi jak nie wiem On był jakiś taki niesamowity! Biła od niego pozytywna energia... Szczerze, to się rozkleiłem jak oglądałem wiadomości koło 14-tej, potem jeszcze raz wieczorem...
Dobrym dziennikarzem był...

[ wiadomość edytowana przez: plump dnia 2004-05-07 23:33:08 ]

[*] [*] [*] [*]

Szkoda człowieka... Tyle lat pracował

przykra sprawa...

ale nie tylko Waldemar Milewicz nie zyje, pamietajmy o tym drugim czlowieku ktory zginal i ....wczoraj o 2 naszych zolnierzach ktorzy tez nie zyja

nie wiem czy widzieliscie okladke "Super Expresu" gdzie na 1 stronie zamiescili zdjecie Milewicza i w zwiazku z tym wiekszosc stacji telewizyjnych wystosowala list otwarty w ktorym bardzo ostro skrytykowala ich postawe (w obliczu takiej straty niektorzy dziennikarze nie potrafia zachowac godnosci a gonia za sensacja)

Cytat:
2004-05-09 14:01:08, Petersen pisze:
przykra sprawa...

ale nie tylko Waldemar Milewicz nie zyje, pamietajmy o tym drugim czlowieku ktory zginal i ....wczoraj o 2 naszych zolnierzach ktorzy tez nie zyja

nie wiem czy widzieliscie okladke "Super Expresu" gdzie na 1 stronie zamiescili zdjecie Milewicza i w zwiazku z tym wiekszosc stacji telewizyjnych wystosowala list otwarty w ktorym bardzo ostro skrytykowala ich postawe (w obliczu takiej straty niektorzy dziennikarze nie potrafia zachowac godnosci a gonia za sensacja)

Superexpress od czasu zmiany właściciela, red. naczelnego i prawie całego składu redakcji jakiś czas temu, stał się po prostu szmatławcem szukającym taniej sensacji. I tyle....
Dla nich liczy się tylko kasa, więc nie spodziewałbym się po takiej gazecie jakichś ludzkich odruchów. Przykre, ale prawdziwe....

to co "Super Express"zrobil przynosi chańbę dziennikarzom
powinno ostro sie po nich pojeżdzic...czyste chmstwo...

p.s. Zolti zrób z tego ważny wątek bo to chyba sie Milewiczowi należy...

Tak jeszcze wracając do sprawy. Widzieliście jakim autem jechali? DU Prince.
Co do wycofywania się - niestety czas na to. Saddama nie ma więc i potrzeby "wspierania narodu irackiego" też nie ma. Niech sobie sami radzą... no ale ta ropka miałaby tak obok nosa przejść Buszowi - nie ma mowy.

Szkoda gościa.
Pamiętam że kilka lat temu było rozdawanie jakichś nagród dla dziennikarzy i między innymi nominowani byli Lis i Milewicz. Nagrodę dostał Lis, a ja myślałem że mnie szlag trafi, bo jak można porównywać dziennikarza "biurkowego" do wojennego. Można powiedzieć że sam się ładował w niebezpieczne miejsca, ale czy bez tych niebezpiecznych wypraw wiedzielibyśmy o innych niż oficjalnych aspektach wielu konfliktów na świecie? Oczywiście trzeba wziąć poprawkę na to że pracował w telewizji rządowej więc z pewnością była jeszcze "filtracja" nagrań.
Co do SE - a czego można się spodziewać po takiej szmacie? Chociaż z drugiej strony, słyszałem że nieźle jadą na tą miernotę wiśniewskiego. To muszę zapisać w ich przypadku na plus

Cytat:
2004-05-15 14:39:07, slayter pisze:
Co do SE - a czego można się spodziewać po takiej szmacie?

Niestety, racja....
Co do Milewicza - szkoda chłopa, ale nie można też przesadzać. W Iraku zginęło dużo ludzi, o których w ogóle nie wiemy. A co tam się naprawdę dzieje, to jeden Bóg raczy wiedzieć.
Fakt, że dziennikarzem był dobrym. Niestety, był...

proponuje zamknac ten watek

Cytat:
2004-05-20 17:42:53, Petersen pisze:
proponuje zamknac ten watek

Może nie tyle zamknąć co odwiesić.