MotoNews.pl
10 Które świece lepsze?? Champion czy Bosh?? (48485/45)

Które świece lepsze?? Champion czy Bosh??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam dwa rodzaje swiec Championy i Bosh-a. Modelu nie znam jezeli sie to dzieli na jakies modele na Boshach cos pisalo F6 albo R6 571 cos takiego ale na chempionkach to nie wiem. Ktorel lepsze??Championy sa od I silnika(org) a stary kupil nowy silnik ze szrotu(z Niemiec)Bosha i nie wiem ktore wkrecic. Dzisiaj wykrecilem Basha i na championkach bedzie jezdzone. Ale te Niemce to dokrecily te swiece pierwsze dwie jakos poszyl przy 3 ujeb..em klucz(rękoma) Stary musial pospawac i wtedy udalo mi sie wykrecic. akies te boshe to kurótsze od tych championow. No to ktore lepsze??

Ja bym kupil nowe CHAMPIONy albo MOTORCRAFTy. Niemcy wsadzili BOSCHa, bo w Reichu takie swiece sie w supermarkecie kupuje

-----------------
loża rządzi, loża radzi, loża nigdy Cię nie zdradzi..
Elitarna jednostka specjalna "Loża szyderców"

Weź Boscha, otwórz okno i wyrzuć jak najdalej. Albo zakop gdzies w lesie...

Champion RN7YCC

HEHEHE spoko fenks. Championki moje sa nowe. Moze z 500km HEHe luzzzz Bosh za płot

TEŻ BYM BOSCHA WYWALIŁ !!!

JA MAM MOTORCRAFTA I JEST OK !!!

Fordy ogólnie nie lubią Boscha. I to zostało udowodnione eksploatacyjnie. Oprócz Motorcrafta Haynes poleca Championa. I jest jeszcze NGK.

A ja powiem, ze na Briskach ujdzie, ale nie polecam, jakby ktos planowal

Cytat:
2004-05-08 21:29:19, toradek pisze:
A ja powiem, ze na Briskach ujdzie, ale nie polecam, jakby ktos planowal

BRISK JEST DOBRA DO OSTRZEJSZEJ JAZDY - DO NORMALNEJ EKSPLOATACJI JEST TEZ DOBRY SPLITFIRE !!!

Ja się nie znam

Kupuj platynowe Motorcrafta wystarczą Ci na 100 000 km

Cytat:
2004-05-08 21:54:51, mss pisze:
Kupuj platynowe Motorcrafta wystarczą Ci na 100 000 km

JA PRAWDOPODOBNIE NA ŚWIECACH MOTORCRAFTA ZROBIŁEM 120 TYŚ. KM - NIE WIEM CZY GOŚĆ WCZEŚNIEJ ZMIENIAŁ !!!

NA STRONIE KLUBOWEJ JEST TEKST O ŚWIECACH !!!

Właśnie to może zapytam was tak. Które ze świec takich w normalnej cenie są najlepsze do XR3 1,6, który jest eksploatowany w dosc extremalnych warunkach?? Obecnie mam Boshki ale ot tylko dlatego ze stare swiece zaczynaly odmawiac posluszenstwa w niedziele i to były jedyne jakie dostalem. Na razie nie ma problemów ale chcę zmienić na coś porządnego a co do forda i sportowej eksploatacji to nie mam doswiadczenia.
Pozdrawiam

Cytat:
2004-05-08 22:59:07, Qzyn pisze:
Właśnie to może zapytam was tak. Które ze świec takich w normalnej cenie są najlepsze do XR3 1,6, który jest eksploatowany w dosc extremalnych warunkach?? Obecnie mam Boshki ale ot tylko dlatego ze stare swiece zaczynaly odmawiac posluszenstwa w niedziele i to były jedyne jakie dostalem. Na razie nie ma problemów ale chcę zmienić na coś porządnego a co do forda i sportowej eksploatacji to nie mam doswiadczenia.
Pozdrawiam

Kup Motocrafty i juz

29 zł ZA SZTUKE W ABSCAR !!!

Motorcraft Platinium

Do ośmiozaworówek sa tańsze.

ostatnio znajomy w parcy mowi ze chyba mu silnik pada w fiescince ... szarpie , zapalic nie moze itp i w rozmowie wychodzi ze ma bosha swiece, i to dopiero co kupil wiec odpada ze to swiece , ale dal sie namowic i kupil najtansze motorcrafty na drugi dzien z browarem przyszedl , mowi tak "panie ale ten bosh to przecie taka cool firema ...? "

Cytat:
2004-05-09 09:59:52, Mad pisze:
ostatnio znajomy w parcy mowi ze chyba mu silnik pada w fiescince ... szarpie , zapalic nie moze itp i w rozmowie wychodzi ze ma bosha swiece, i to dopiero co kupil wiec odpada ze to swiece , ale dal sie namowic i kupil najtansze motorcrafty na drugi dzien z browarem przyszedl , mowi tak "panie ale ten bosh to przecie taka cool firema ...? "

Made in Mołdawia

Wg "Reguluję i naprawiam" Ford poleca Motorcrafty tak se zajzalem i jest Motorcraft AGPR 22 C ALBO Champion RC 7YC to do 1,6iL4 a co do XR3 to Motorcraft AGPR 12 C a Champion RC 6YC ewentualnie Beru Standard 14FR-5DU/6DU to wg. "Reguluję i naprawiam"

Podrób Bosh-a jesyt tyle, że pewnie w sklepie firmowym Bosha już sami nie wiedzą czy sprzedają oryginał czy podróbę. Pamiętam że jak ojciec z 10 lat temy zciągnął 404-kę to była na boshach i jeździła super, po wymianie na boshe..... przestała i pojechała na iskrach. Ja wybrałbuym championki, oryginalnie wstawaine do fiatów, ojeciec jeździ na nich w bravce i 0 problemów, ale polecam motorcrafty

Qpilem z 15 tys. km temu Championy (nie pamietam jakie) i zaczal mi silnik strzelac na gazie przy wciskaniu pedalu gazu!! Po 1,5 miech atakiej jazdy qpilem NGK (mialem 0,9 i 1,1 mm przerwy do wyboru, wzialem 0,9). Po zmianie bylo super, ale mija wlasnie jakies 15 tys. km i znow sie historia ze strzelaniem powtarza !! No wiec szukam kolejnej partii swiec. Chetnie chyba te Motorcrafta wezme, jesli sa takie dobre. Tylko jak to jest ze szczelina? ma byc 0,9 mm? No i jakie oprzewody WN ?? Jestem zielony w temacie wiec prosze doradzcie.

Pozdrawiam
marmisia