Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() FOKA Toyota Yaris 1.0 Base Skierniewice,Łódź | 2004-05-09 11:43:24 Witam!
Mam taka sprawe. Mam w Yarisie oryginalne radio Toyoty, zamontowalem sobie wzmacniacz oraz glosniki w drzwi i subwoofer (glosniki przedniem sygnal z radia, pozostale przez wzamcniacz).W glosnikach do ktorych sygnal idzie przez wzmacniacz slychac buczenie, co zapewne spowodowane jest przenoszeniem przez radio zakocen elektrycznych.Czy mial ktos taki problem?i wie jak najlepiej i najlatwiej pozbyc sie go?pozdrawiam |
![]() gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-05-09 19:29:11 mozliwe ze przewody sygnalowe radio--->wzmak ida kolo jakiegos zrodla zaklocajacego. a moze uzyles przewodow z kabelkiem ktorym pusciles RMT ? sprobuj podlaczyc wzmak kablami tak nomalnie przez srodek auta ( z ewentualnymi ruchami kablem w lewo w prawo) i zobaczysz czy cos sie zmienia... bo te sygnalowki sa jak antena ktora wylapuje zaklocenia. dlatego dobrze kupic dobrze zaekranowane...
g. |
![]() janooop Warszawa | 2004-05-10 00:15:29 Jakie kable zastosowałeś i jeżeli użyłeś seryjnego radia to jak go wrzuciłeś na wzmacniacz ![]() ![]() ![]() |
![]() gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-05-10 10:22:45
PEWNIE PRZEZ HIGH LEVEL INPUT... ![]() ale skoro juz inwestujesz w car-audio to wymien radio. nie ma sensu robic drogich zakupow jak jednostka centralna jest do bani... a w miejsce standardowych glosnikow wstaw gwizdki i tez podlacz przez wzmak. wtedy moze bedzie buczalo i gwizdalo ![]() g. |
![]() FOKA Toyota Yaris 1.0 Base Skierniewice,Łódź | 2004-05-10 13:23:42 kable zasilajace wzmacniacz zastosowalem dosyc grube.nie pamietam juz srednicy. a sygnal na wzmacniacz podalem z glosnika na podszybiu poprzez high input i kable puscilem w progu po stronie kierowcy, tam tez ida kable od glosnikow ktore sa w drzwiach |
![]() gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-05-10 15:14:06 ales wymyslil ![]() i moze jeszcze te od glosnikow z podszybia to zwykle nieekranowane?!! to nic dziwnego... poza tym pewnie i te glosniki seryjne dorzucaja 5 groszy od siebie ![]() Jezeli chcesz pozostac przy seryjnym radyjku to dowiedz sie od janoopa jak zrobic low a potem interkonektami dobrze ekranowanymi do wzmacniacza... powinno przetac buczec... ja osobiscie to jeszcze wywalilbym te z podszybia i wtawil wysokotonowe... ale jak uwazasz... pozdr g. |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2004-05-10 15:23:29 Nie chcę nikogo urazić, ale po co się brać do samodzielnego montażu nagłośnienia do samochodu nie mając o tym pojęcia? Nie wystarczy przez pół godziny pogadać ze sprzedawcą w jakimś Media-Markcie, żeby potrafić DOBRZE zamontować zestaw w samochodzie. To wbrew pozorom nie jest tak trywialne jak by się wydawało, zwłaszcza dla niezorientowanych w temacie. |
![]() gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-05-10 16:33:33
JAK ZROBISZ SAMEMU TO O WIELE LEPIEJ SLYCHAC... BO SATYSFAKCJA ZGLUSZA EWENTUALNE MANKAMENTY ![]() PEWNIE ZE JAK SIE NIE MA POJECIA TO SIE NIE BRAC... ALE JAK JUZ KOLEGA TAK POPODLACZAL TO NIECH TERAZ PODLACZY TYLKO JUZ PRAWIDLOWO... JA W ZYCIU NIE DALBYM SAMOCHODU DO JAKIEGOS MAGIKA CAR AUDIO... NA 1 FORUM CZYTALEM JAK KOLES ZAPLACIL OK 2K PLN W EXTREME CAR AUDIO A DOSTAL W ZAMIAN "NAGLOSNIONA" BRYKE Z RESZTEK POLUTOWANYCH KABLI I RMT PUSZCZONE RAZEM Z INTERKONEKTEM ![]() ![]() A JA MONTUJAC C-A JUZ NIEJEDEN BEZPIECZNIK PUSCILEM Z DYMEM... I NADAL NIE WIEM CZEMU NIE MOZNA "+" I "-" RAZEM POLACZYC ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: gak dnia 2004-05-10 16:36:23 ] |