Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() deca Forumowicz Astrina Poznań/Swarzędz | 2004-05-10 12:19:27 no no pompa wspmagania, heh to zapewne to, czesc troche kosztuje , niestety, pamietaj po wymianie zeby było dosyc płynów. pozdrawiam |
Robert75 Omega warszawa | 2004-05-13 12:06:24 Powiedzcie mi jak odpowietrza sie pompe wspomagania ukladu kierowniczego czy moze lepiej pojechac do jakiegos warsztatu?
Pozdrawiam All |
![]() Miki-Lee Senator A2 & Omega B ... Bydgoszcz | 2004-05-13 14:28:00 Witajcie!
Zdaje się że mam podobny problem w mojej omesi, tylko że u mnie póki co wspomaganie działa jak należy. Problem polega na tym, że jak odpalam silnik to przez ok. 30 sek. z okolicy pompy wydobywa się głośny metaliczny przydzwięk, jednak po krótkim czasie lub jak dodam gazu to przestaje hałasować. Dodam jeszcze że na pompie i w jej okolicy(na przewodach) jest wyciek. Co myślicie czy ten dzwięk to od pompy? i co z tym można zrobić? Pozdr. |
![]() paweldm Pełnoprawny Klubowicz Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-05-13 14:32:13 A klimę masz. U mnie dzieje się to samo ale dzwięk wydaje sprężarka klimy. |
![]() Miki-Lee Senator A2 & Omega B ... Bydgoszcz | 2004-05-13 15:43:52 No mam, ale jak ją wyłącze to spręzarka chyba nie chodzi ![]() A te dzwięki są przy wyłaczonej klimie |
![]() Cleber (S) Jeep WG Overland :-) Legnica | 2004-05-13 16:14:35 Jak widzę nie jestem sam z tym problemem ![]() Niestety chciałem "zaoszczędzić" i kupiłem pompę używaną - i jak bywa w takich razach wywaliłem w błoto sporo kasy (pompa + wymana) oczywiście kupiona pompa była w takim samym stanie jak moja. ![]() Do tej pory boję się pytać ile kosztuje nowa ![]() |
![]() Miki-Lee Senator A2 & Omega B ... Bydgoszcz | 2004-05-13 18:54:22 A ile właściwie kosztuje nowa pompa i ile wymiana? |
![]() paweldm Pełnoprawny Klubowicz Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-05-13 21:39:37 Przypomniało mi się z poprzedniego autka. Wyglądało, że szwankuje pompa wspomagania. Pomogło wymiana płynu na nowy. Z reguły się go nie wymienia jednak wszystko się zużywa i traci swoje właściwości. Koszt niewielki ok. 20PLN. Płyn dobiera się kolorem. Jak masz pomarańczowy to trza wlać pomarańczowy. |
![]() deca Forumowicz Astrina Poznań/Swarzędz | 2004-05-13 22:01:13 nowa kosztuje dużo , nowa nielegalna mniej, a ja kupiłam uzywke i jest oka, chociaz przez pare dni musiała sie "przyjąć".
pozdrDECA ![]() |
![]() Miki-Lee Senator A2 & Omega B ... Bydgoszcz | 2004-05-14 12:39:36 Chyba jednak Paweldm miałeś racje, ten przydźwięk( bardzo metaliczny) ma związek z klimą, bo wczoraj to sprawdziłem jak tylko włączyłem klime to odrazu ucichło. Pochodził tak na klimie przez 5 minut i od tego czasu cisza-nic- zero przydzwięku. Jak pisałeś może to być sprężarka, ale co takie objawy wskazują? Chyba klima mi nie padnie ![]() |