Drgania kierownicy ale bardzo dziwne !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam , mam dosyc duzy problem otóz pewnego dnia ,pękła mi sprężyna ale z przodu ?! , w serwisie Daewoo w Ostrołęce powiedzieli mi że w takim przypadku wymienia sie 2 wiec tak tez zrobili , ale po wymianie , zaczęło sie??! , od mniej wiecej 60km/h , zaczyna delikatnie drgac kierownica , przy wyzszej predkości zaczyna sie tak drgac ze jak wychodze z autka to rece mi sie trzesa jak paralitykowi , wystepuje dziwny efekt ze tak jakby te sprezyny byly źle ustawione w gniazdach , gdyz zalezy jak sie ułozy samochód albo jedzie w las , albo na drugi pas , mechaniory z ASO , jak zwykle postawili mi diagnoze że to albo felgi albo opony , koła zmieniłem na alu na oponach letnich, efekt ten sam moze nawet deko potezniejszy no ale to zapewne juz dlatego że letnie maja inna gume , ciekawym dodatkiem do tego jest ze drgania nie wystepuja zawsze , przewaznie przy tym jak sie zdejmie noge z gazu , albo na wirazach , ładna prosciutka droga :obwodnica radzyminska niedaleko wa-wy , wchodze w wiraz w lewo zaczyna trząść kierownicą ile wlezie wyszedlem z wirazu na prostą , juz mniej a po chwili jest tak jak bym chcial zeby bylo caly czas , prawie zero drgań , po chwili wiraz w prawo wejscie w wiraz i znowu jazda , cwicze nowa gre "rece paralityka " , i tak sie sytuacja powtarza , czasami jest to podczas jazdy po prostej że kierownica drży czasami mniej , czasami wiecej , czy ktos zna jakis konkretny serwis ASO , lub nie ASO w Wa-wie gdzie cos takiego mi zdiagnozuja gdyz juz nie mam siły na tych palantów z ASO w Ostrołęce , rece mi juz opadają nie tylko od drżenia kierownicy Panowie gorąca prośba , ktokolwiek wie z czym wiaze sie moj problem prosze o info , chetnie spotkam sie z kims z wa-wy kto umie cos takiego naprawic , pozdrawiam czekam na info

maxxio

jesli drgania wystepuja od ptenwj predkosci to wyglada jakby to bylo cos z piastami polosiami nie wiem..ale tak na oko to wyglada jakby ci po prostu czegos nie dokrecili albo zle skrecili..moim zdaniem powinno sie to rozebrac i zlozyc jeszcze raz i tyle..swoja droga ciekawe czy masz zbieznosc dobra bo jesli te zmiany raz sa raz nie ma to wyglada jakby ci 'chodzilo' to zawieszenie..a co do ASO w wawie to ja jezdze do Auto-grotexu na torunska i jak dotad zawsze bylo ok..zaleta dla mnie jest to ze moge byc caly czas na hali z mechanikiem w trakcie naprawy czasem pogadam czasem cos podejrze no i wiem ze mi np starej czesci nie wsadzi..w ogole to bez problemu mozna ta przywiezc swoja czesc i ja zamontuja..ale jak znam zycie to zaraz sie odezwie ktos kto mial z nimi zle doswiadczenia itp..ilu ludzi tyle opinii..ja w kazdym razie nie narzekam na to ASO

Ja uważam, że powinienes wziac fakture za usluge z aso w ostrolece i pojechac z tym problemem do centralnego aso przy jagiellonskiej w warszawie, przedstawiajac problem niefachowej naprawy (o ile to wina po ich stronie).
pozdr.

Witam ponownie , a wiec zbierznosc ok , na szarpakach nic nie wskazuje na jakiekolwiek luzy , tylko cos po wymianie tych sprezyn jakby stukalo w momencie jak sa jakies wieksze zachwianie karoserii

pozdr

maxxio

korzystając z okazji ja mam luzy na kierownicy ale nie w omoęcie skrętu tylko jak trzymam ja na samej górze to chodzi do przodu i tylu...
sciągnelem klakson a tu sruba dokręcona na max...
niemam pojęcia co moglo sie stac jakby drążek kiery??
zaczynam sie bac ze podczas jazdy kiera mi w rękach zostanie....((

Maxxio czy to czasem nie przeguby???
Nie stuka przy ruszaniu ze skręconymi kołami???

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-05-10 20:08:02 ]

Witaj JACO , sluchaj , znasz temat , bede w wa-wie 22 maja , moze bysmy sie jakos spotkali sam bys to ocenił , jak mi do tej pory nie zrobia , bo ja sam niewiem co mam o tym sadzic , nie upieram sie ale przeguby chyba odpadaja , predzej spodziewam sie że cos z lozyskami McPershona jest nie tak , byc moze zle ustawione , ale na lepaków panowie trafiamy :/, wczoraj pacjent siedział caly dzien nad moim autkiem i nie doszedł czemu gasnie na nierownosciach na gazie , czasami jak sie trzasnie dzwiami , to faluja obroty , ale tylko na gazie , podejrzewa że gdzies ucieka jakas masa , ale gdzie nie doszedł , nawet komputer mi rozebrał sie zastanawiałem czy on wie co robi , cholera wie co sie dzieje zaczyna mnie irytowac powoli espero , mialem kadetta nie mialem takich problemów z nim , co ciekawe w kadecie miałem podobny klimat , tylko ze kierownica drzała przy predkosci 100-120 , potem przestawało i okazalo sie ze to problem zatartych prowadnic w zaciskach hamulcowych , po wymianie zacisków na takie od vectry problem znikł tak samo jak zacierajace sie prowadnice , chetnie spotkam sie z kims w wa-wy , kto ma espero w celu wymiany doswiadczeń , pozdrawiam

maxxio

Cytat:
2004-05-11 09:33:51, maxxio27 pisze:
Witaj JACO , sluchaj , znasz temat , bede w wa-wie 22 maja , moze bysmy sie jakos spotkali sam bys to ocenił , jak mi do tej pory nie zrobia , bo ja sam niewiem co mam o tym sadzic , nie upieram sie ale przeguby chyba odpadaja , predzej spodziewam sie że cos z lozyskami McPershona jest nie tak , byc moze zle ustawione , ale na lepaków panowie trafiamy :/, wczoraj pacjent siedział caly dzien nad moim autkiem i nie doszedł czemu gasnie na nierownosciach na gazie , czasami jak sie trzasnie dzwiami , to faluja obroty , ale tylko na gazie , podejrzewa że gdzies ucieka jakas masa , ale gdzie nie doszedł , nawet komputer mi rozebrał sie zastanawiałem czy on wie co robi , cholera wie co sie dzieje zaczyna mnie irytowac powoli espero , mialem kadetta nie mialem takich problemów z nim , co ciekawe w kadecie miałem podobny klimat , tylko ze kierownica drzała przy predkosci 100-120 , potem przestawało i okazalo sie ze to problem zatartych prowadnic w zaciskach hamulcowych , po wymianie zacisków na takie od vectry problem znikł tak samo jak zacierajace sie prowadnice , chetnie spotkam sie z kims w wa-wy , kto ma espero w celu wymiany doswiadczeń , pozdrawiam

maxxio

Maxxio spoko, możemy sie spotkać - jak bedę potrafił pomóc to nie ma "problema" tylko daj znać przed 22 maja, bo ja mam płynny grafik i teraz nie jestem w stanie stwierdzić czy 22 maja będę miał wolne.

Co do samego Espero to faktycznie bywa on upierdliwym samochodem

Jak się uda to może podjedziemy do mojego mechaniora, może zerknie.....

Cytat:
2004-05-10 17:04:05, maxxio27 pisze:
Witam ponownie , a wiec zbierznosc ok , na szarpakach nic nie wskazuje na jakiekolwiek luzy , tylko cos po wymianie tych sprezyn jakby stukalo w momencie jak sa jakies wieksze zachwianie karoserii

normalnie jakbym widzial moje auto, tylko ze ja nie mialem wymienianych sprezyn tylko koncowki drazkow. Przy wiekszych bujnieciach (glebszych) cos postukuje czasami a kierownica tez sie trzesie, tylko o wiele delikatniej i przy predkosciach 100-120km/h i te tez nie zawsze (zalezy od drogi czy czegos jeszcze )

pozdrawiam

super JACO , jak mozesz daj mi znac o jakims nr tel do Ciebie , na priva , albo na gg 779267 , zadzwonie przed 22 jakos sie umówimy , jestem na jutro umówiony na dalszy rekonesans , zobaczymy co tym razem spier....lą , jak im sie nie uda , juz wiecej do nich nie jezdze bo naprawde jak widac na załaczonym obrazku to są lepaki .....jeszcze mają mi robic klime ale jak nie poprawią tego co spaprali to niewiem czy bede chciał aby ktokolwiek z nich sie dotykał jeszcze do mojego autka , pozdrawiam

dziekuje za szybki odzew

maxxio

Ach panowie , zapomniałem wam napisac ile mnie sakosowali ze sprezyny , zorientowalem sie juz po fakcie że sprzezyny moge kupic za niecale 100zl brutto za szt/wzmocnione a oni skasowali mnie po 170zł za sztuke , ale bylem wkur....ony , pozniej znalazlem w sieci sklep internetowy gdzie maja najnizsze ceny wg mnie ( http://www.daewoo.sklep.tii.pl/ ) , sprawdzcie sami

ps dla rozluźnienia atmosfery
wpiszcie na google "kretyn" i sprawdzcie trzecia pozycje

pozdrawiam

maxxio

Cytat:
2004-05-11 10:06:54, maxxio27 pisze:
Ach panowie , zapomniałem wam napisac ile mnie sakosowali ze sprezyny , zorientowalem sie juz po fakcie że sprzezyny moge kupic za niecale 100zl brutto za szt/wzmocnione a oni skasowali mnie po 170zł za sztuke , ale bylem wkur....ony , pozniej znalazlem w sieci sklep internetowy gdzie maja najnizsze ceny wg mnie ( http://www.daewoo.sklep.tii.pl/ ) , sprawdzcie sami

ps dla rozluźnienia atmosfery
wpiszcie na google "kretyn" i sprawdzcie trzecia pozycje

pozdrawiam

maxxio

Moje namiary masz w profilu.
Może być tylko problem z czasem - ostatnio jestem bardzo zalatany... zobaczymy.

Co do Googla to jest na ten temat topic na forum

OKI DOKI , faktycznie tematu wczesniej nie zauwazylem

no to troszke z innej beczki

http://www.ryano.net/iraq/?516735

pozdrawiam

maxxio

DOBREEE
Podoba mi się
Maxxio ale naprawdę, nie musiałeś jechać dla mnie do Iraku

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-05-11 11:08:03 ]

A TO CI SIĘ PODOBA!

Cytat:
2004-05-11 11:09:09, piotr-ek pisze:
A TO CI SIĘ PODOBA!

A OTO ODPOWIEDŹ

Fajne to jest

haha

[ wiadomość edytowana przez: piotr-ek dnia 2004-05-11 12:52:24 ]

Witam , panowie ciag dalszy historii o drganiach kierownicy

A wiec panowie z ASO , uparli sie że to wina kołek , przelozyli koła od innego sprawnego autka ale zanim to zrobili , jeden z nich ktory wymieniał wczesnije sprezyny zdjął jedna golen o obejrzał ja czy przypadskiem nie odwalił lipy ,ale ze wszystko bylo w porzadku , poskładal do kupy i zalozyli koła od innego autka , co sie okazalo że drgania sa ale zdecydowanie mniejsze , zupełnie inna bajka , z tym że jeszcze nadal czasami autko nie moze sie zorientowac w ktora strone ma jechac jak sie pusci kierownice , no i oczywiscie wsiedli na mnie ze to wina kólek , bo jednamoja felga Alu jest pogieta , no to sie wkur....em , i kazalem im z powrotem załozyc moje koła , ale bylem zdziwiony bo okazało sie ze drgania na moich kołach prawie znikły , kopara mi opadła , przejechałem jakies 20km i kurde jest prawie git , dzisiaj pojechalem do ASO i mowie pacjentwoi jaki temat , gosciowi kopara opadla jeszcze bardziej niz mnie , az sie sam przejechał , , zaproponowalem żeby jeszcze zdał druga goleń , moze wtedy zacznie działac mi klima , ale na powaznie zastanawiam sie czy to nie moze byl klimat zlego skrecenia przegubów , nie znam sie na tym niech mnie ktos poprawi jak pisze glupoty ,

PS.cheć spotkania z kims w celu wymiany doswiadczen podtrzymuje ,

pozdrawiam

maxxio

Cytat:
jesli drgania wystepuja od ptenwj predkosci to wyglada jakby to bylo cos z piastami polosiami nie wiem..ale tak na oko to wyglada jakby ci po prostu czegos nie dokrecili albo zle skrecili..moim zdaniem powinno sie to rozebrac i zlozyc jeszcze raz i tyle..