Zatankujemy po 5 zl?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://biznes.interia.pl/news?inf=500190

Jak ja kocham polske
Ceny barylek rosan na calym swiecie a jakos w stanach paliwo dalej jest tanie

Oj bardzo to możliwe :/

Prawdopodobnie w połowie przyszłego tygodnia Ministerstwo Finansów wyda rozporządzenie obniżające stawki akcyzy na benzynę i olej napędowy
Może wejdzie ta ustawa, to będzie troche lepiej

mnie zastanawia inna rzecz; dlaczego jeżeli ropa tanieje na światowych rynkach to u nas ceny pozostają bez zmian? ceny lezą tylko i wyłącznie w górę, a to że potanieje (co jest żadkością)czasem 3gr to chyba tylko przez pomyłkę.

a przez te ceny to moja bryka może zapomnieć o codziennym przepalaniu na benzynce. a jak gaz przekroczy cenę 2 zł/ltr to będzie musiała poszukać nowego właściciela.

btw szczere wyrazy współczucia dla ludzi z autami bez LPG i cienkimi portwelami.

A ja tam LEN leje po 2,20 i w szoku jestem bo babcia 160 złapała (dla informacji to nie OO )

A co ja mam powiedziec jak moja bryka juz niedlugo bedzie palila w trasie minimum 12

Cytat:
2004-05-10 20:40:09, Pingu pisze:
A co ja mam powiedziec jak moja bryka juz niedlugo bedzie palila w trasie minimum 12

Kup fiata pande do miasta

Cytat:

Hehe Adas wydaje mi sie , ze to Cie raczej cieszy i bedziesz dumny niz smucisz . Wrzucasz wydajniejsza pompe czy jaki pierun?

Heh .
Cena paliwa to max 4,50 zł a gazu 2 zł.
Odgórna granica na ten rok

Cytat:
2004-05-10 21:29:36, _Gallus_ pisze:
Cytat:

Hehe Adas wydaje mi sie , ze to Cie raczej cieszy i bedziesz dumny niz smucisz . Wrzucasz wydajniejsza pompe czy jaki pierun?

Zlap mnie pod koniec czerwca to ci pokaze

No czekam z niecierpliwoscia Adas. A tak btw slyszal ktos o systemie HLA? Wiem ze montowany jest w Fordzinie F-350 TONKA. Wiem tylko tyle ze to urzadzonko hydrauliczne , gdzie zbiornik ze specjalna ciecza magazynuje energie powstajaca podczas hamowania. Pozniej wykorzystywana jest do przyspieszania, zmniejszajac tym samym spalanie. W sumie ta fordzina to koncept z 6l 350konnym dieslem. Zna ktos moze szczegoly dot. tej cieczy w zbiorniku i sposobu przetwarzania energi. Dzieki z gory za info / Pozdrawiam

Paliwo kosmos, gaz drozeje, az sie niechce zajezdzac tankowac...

ostatnio tankowalem w rudniku 11gr taniej niz w stalowej

Cytat:
2004-05-18 11:06:42, dozer pisze:
ostatnio tankowalem w rudniku 11gr taniej niz w stalowej

Dozer, a na jakiej stacji ? Bo jeżeli to jakiegoś prywaciarza to może być z dolewkami. Bez przesady, żeby obniżać 11 groszy, to wiadomo, że coś jest nie w porządku, bo nawet akcyza zejdzie 7 groszy max, a nie 11. No więc nie wiem, ale ja z powodu samej ceny nie zatankowałbym tam.

Od dziś zaczyna obowiązywać niższa o 5 groszy na litrze stawka podatku akcyzowego na benzynę bezołowiową. Ministerstwo Finansów podjęło taką decyzję, by choćby w minimalnym stopniu zrekompensować gospodarce wzrost cen paliw, po drastycznym wzroście cen ropy naftowej na światowych rynkach. W ślad za obniżką akcyzy poszedł nieznaczny spadek cen paliw kupowanych w polskich rafineriach. Stawki obniżyły zarówno PKN Orlen, jak i rafineria Czechowice. Oznacza to, że na stacjach tych przedsiębiorstw benzyna jest tańsza o około trzy grosze, a olej napędowy od pięciu do ośmiu groszy. (BBC)

fakt jest faktem ze nie wiem co to za paliwo ale zatankowalem tam i mojego sedziwego lanosa , i nie odczulem zadnych zmian , nawet z wlaczona klima i tepe , zatankowalem takze auto ktore teoretycznie wymaga paliwa wysokiej jakosci , lecz z braku kasy jezdzi sie nim na 95, i tez nie czuje roznicy... moze kiedys mi silnik wybuchnie (odpukac)

Te nasze panstwo jest totalnie nienormalne.
Daje jakies znizki 5 groszy i robi z tego afere.
A nikt nie wspomina tego ze podczas uchwalania tego paliwo podrozalo kilkukrontie wiecej!

ja nei zauwarzyęłma by stanialo od około tygoznia utrzymuje sie na poziomie 3.99
ale w nisku polo zakładów miesnych na mannte stoi po 3.93. oczywiscie za u95
to mannte jest z lezanska i to jest hurtownik i ciagnie nawet duzo koleja wiec moze byc dobre nie rozcieczane