Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() KJ TOYOTA DRIVER AVENSIS WAGON D4D Warszawa - Radom | 2004-05-10 20:12:51 Przy ulicy Modlińskiej 15 maja swoje podwoje otworzy nowy salon TOYOTY - TOYOTA ŻERAŃ serwis otwierają 15 sierpnia, kiedyś było tam DAEWOO więc mam nadzieje, że mechaniory będą inne a i jakość japońska nie koreańska ![]() ![]() |
![]() mekintosh TOYOTA FRIEND Grand Vitara & Honda ... Warszawa | 2004-05-10 22:05:50 Bardzo dobrze z Tarchomina rzut beretem - będę miał blisko w razie czego ![]() |
![]() stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-05-10 22:16:51 Też będe miał blisko w przypadkach extremalnych jak zwykły mechanior nie poradzi ![]() |
MaciekB 4R W | 2004-05-11 09:49:22 Serwisu otworzą dopiero w sieprniu - na razie tylko salon będzie działał... |
![]() KJ TOYOTA DRIVER AVENSIS WAGON D4D Warszawa - Radom | 2004-05-11 11:14:22
No to jeśli to CYGAN to ja od razu dziękuje. U nich to mozna kupic sobie nowe dywaniki a nie naprawiać i serwisować samochód |
![]() MATa Corolla Wagon (Terra) Warszawa | 2004-05-27 19:09:14 A ja znam jednego Pana sprzedawcę, który niedawno pracował w innym salonie, a teraz pracuje na Żeraniu. Współczuję jego potencjalnym klientom. Auto spóźniło sie o - nawet nie był uprzejmy uprzedzić. Sam musiałem dzwnoić , choć obiecywał, że na 100% da znać. Najpier była mowa, że w 2 tygodnie to max, ale dla bezpeczeństwa w umowie dorzuciliśmy jeszcze tydzień. i to okazało się za mało. Czekałem tydzień dłużej. Na telefony nie oddzwaniał. W ramach przeprosin wytargowałęm tzw. gratisy - niestety, okazało się, że zainstalowano zupełnie inne od umówionych. Jedną z rzeczy dodatkowych chciałem w m-cu x, a zainstalowano w m-cu Y "bo tka jest lepiej". Kiedy umawiałem się na odbiór to marudził, że późno, bo pracuje tylko do godzony 20, więc jak przyjadę o 19:00 to tylko tak ogólnie zapozna mnie z autem. Miałem umowę, że jeden drbny element wyposażenia odbiorę po klku dniach od zakupu. I wszystko byłoby OK, tylko, że p. X w międzyczasie zmienił m-ce pracy o czym zapomniał mnie poinformować,. Co gorsza - zapomniał uprzedzić w salonie, że przyjadę. Jak się wydaje taki pieniądz, jak cena Toyoty to człowiek oczekuje choćby minimum zaangażowania od człowieka który ze sprzedaży auta ma prowizję. ![]() |
pysiak TOYOTA DRIVER Toyota Carina E i SY ... Częstochowa | 2004-05-28 12:59:14
Ano niestety, klient w salonie jest panisko do czasu podpisania umowy i wpłaty zaliczki, bo potem jest on wróg śmiertelny, bo nie dość że jakieś auto chce odebrać, to jeszcze chciałny w terminie i to co zamówił....... ![]() ![]() ![]() ![]() Natomiast, drodzy Warszawiacy, sprawa kolejna - nie miejcie złudzeń, że jeśli w tym miejscu był kiedyś salon daewoo a teraz będzie toyoty to zmienią się pracownicy - guzik się zmieni. Ludzie pozostaną ci sami, może kilku przybędzie. W Częstochowie serwisy samchodowe przechodzą z rąk do rąk z tzw dobrodziejstwem inwentarza. Ci sami partacze kiedyś w Polmozbytach psuli fiaty i maluch, potem daewoo (peugeoty citroeny czy cokolwiek innego) po czym teraz będą psuli Wasze toyoty. |
![]() mlecyk Toyota Yaris Warszawa | 2004-05-28 13:18:32 To filia Marek. Zajrzalem tam, bo mam rzut beretem z uczelni. Tak dla uściślenia to salon jest przy jagiellońskiej a nie modlińskiej.
Wzialem sogbie ulotke z akcesoriami do yarisa i jak wol stoi nazwa firmy: toyota marki. Jacek |
![]() mlecyk Toyota Yaris Warszawa | 2004-05-28 13:19:47 Swoja droga od razu zapytam. Zajrzalem tam gnany potrzeba zakupu owiewek. Czy warto kupowac oryginalne czy tez polecacie cos innego? A jesli cos innego to gdzie w wawie kupic.
Jacek |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-05-28 13:32:02 Współczuję przejść i zgodzę się, że wszystko zależy od indywidualnego zaangażowania handlowca.
W moim przypadku było bardzo przyjemnie tylko dlatego, że facet który mi sprzedawał auto był kompetentny. Auto kupowałem w Toyo Włochy od p. Radziwonki. Ale tak się złożyło, że drugie spotkanie miałem z taką paniusią która siedzi tam w części sprzedającej Lexusa (bo R. już nie było). Z moją kobietą wyszliśmy z salonu po godzinie wnerwieni, że hej jej podejściem (normalnie jak na poczcie "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz"). p. Radziwonka w umówionym terminie zadzwonił do mnie i przekazał mi szczegółowe info mimo, że byłem wtedy w Grecji i uprzedałem o roamingu. W salonach pracuje kilkadziesiąt osób - jasne jest, że ludzie są różni i mają różny poziom cywilizacyjny. Ale nie zmienia to faktu, że WSZYSCY liczą na to, że będą traktowani w Toyocie lepiej niż w dajmy na to fiacinie... I to powinno być normą, a nie roszczeniowym stanowiskiem klientów. Trochę to chaotyczne ![]() |