MotoNews.pl
12SPAM na E-Mail -u RATUNKUUU!!!! (48764/228)

SPAM na E-Mail -u RATUNKUUU!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szczalka!
ma ktos pomysl albo jakies lekarstwo tj. programik jakis aby zablokowac SPAM jaki przychodzi na Maila ?? bo u mnie to masakraaa!!!!! przychodzi mi po 70-80 maili spamu
jak macie jakis pomysł to prosze o sugestie ..... dzieki

Proponuje opcje blokuj nadawce w outlooku.
Jak spam pochodzi z usa to jest na dole kazdego takie cos i mozesz sie unsucsribe.
ja zrobiłem to w 20 mailach pod rzad po czym usunałem maila na 2 dni.
Koniec ze spamem - jak im wróciło to mail usuwany od razu !!

Zależy na jakim koncie pocztowym masz, np ja na o2 mam coś takiego jak antyspam, aktywowałem i nieprzychodzą śmiecie, zobacz może Ty też masz taką możliwość u siebie na mailu.

P.S Guzol w sprawie opon jutro sie odezwe

[ wiadomość edytowana przez: marreq dnia 2004-05-10 22:42:03 ]

Aha co robić ze spamem na komórke???
Przychodza smsy i mnie wkurwiaja - nie moja komórka były pracownik sie pomeczył .
Jest jakis sposób np w erze ?

Guzik ja mam maila na interii i nie przychodzi mi żaden spam. Pomyśl nad zmianą adresu.

Jesli masz skrzynki w outlooku to proponuje Bounce Spam Mail 1.8 , mozesz go pobrac stad.
Program przesyla do smieciazy info ze Twoja skrzynka zostala usunieta i oszukuje moduly poczty. Albo Active Email Monitor 2.91 nullstad
tyle ze to juz urzadzonko zaawansowane z filtem robakowym i wajrusowym.

P.S. Albo sobie wykup skrzynke jak ja. 7 lat juz ja mam, dozywotnio, bez wirusow, spamow itp. Drugie wyjscie to skonfigurowac samemu serv jesli takowy masz w sieci: +ograniczone pojemnoscia dysku miejsce na stronki, nieograniczona wielkosc maili, brak wirusow, spamu itp . Zycze powodzonka i pozdrawiam .

A ja mam taki problem Bo spam to sa reklamy nie? A mi codziennie przychodzi pare wiadomości z jakimis zalacznikami i w tresci nap "qrzsfdb" Nie wiem co to za mejle odrazu je wyrzucam i kasuje elementy usuniete. Ma ktos cos takiego Co?? Jak z tym walczyc Kiedys tego nie bylo. Dziwna rzezcz. Jakies wirusy czy co??

A i jeszcze jedno ma ktos jakis Antywirus ktory sie uaktualnia po cosdziennie i jest po polsku Bo ja juz nie mam anty wira jakis czas i sie boje czy cos juz nie zlapalem. Mialem Kasperskiego Byl nawet spoko

Ja wsadziłem narazie cos takiego avast jest za darmo trzeba tylko sie zarejestrować, aktualizuje sie automatycznie wysiada co prawda przy nortonie ale do nowego nv seriala zdobyc nie mozna narazie.

Ja tam używam tylko mks vir skaner online bo mi antywiry dużo pamięci zajmowały. Co do tych dziwnych maili to to na pewno są wirusy, kiedyś dostałem takiego to się okazało, że to wirus "mydoom" był.

Cytat:
2004-05-11 22:25:46, Lo3eK pisze:
A i jeszcze jedno ma ktos jakis Antywirus ktory sie uaktualnia po cosdziennie i jest po polsku Bo ja juz nie mam anty wira jakis czas i sie boje czy cos juz nie zlapalem. Mialem Kasperskiego Byl nawet spoko

Uderz do mnie na priv i napisz jaki chcesz, to wrzuce jakas pelna wersje na serwer. Ja proponuje Mks_vir 2004 . Pozdr

Galus, po mks 2004 norton av znalazł mi 26 trojanów i wirusów i dlatego sie do mks zraziłem. A masz seriala do n-av?

Pewnie ze sa na necie , tylko napisz do ktorego nortona albo zobacz :
tiu
, tiu , albo najlepiej tiu .

Zycze powodzonka .

DZIEKUJE ZA POMOC !!!!!!!!! wlasnie instaluje wedle wskazan MKS VIR i mysle ze cosik z tego bedzie jeszcze raz dziekuje za poradki