MotoNews.pl

Przesunięty most na piórach [125p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy komuś z was zdzrzyło się coś podobnego? most jest przesunięty wyraźnie w lewo i NIE JEST to wina nadwozia/podłużnic - sprawdziłem na innej budzie
ja odstawiam zwichrowane pióra (główne mają już pare ładnych lat)
to samo było z poprzednim mostem i poprzednim (ten jest 3ci)

i tak przymierzałem się do wymiany piór na żukowskie/lublinkowskie ostatecznie kombi...

ale jestem ciekaw czy miał ktoś to samo
bo to złudzenie optyczne nie jest a fiat wygląda jak kupa nieszczęścia...

ja chyba tez mam lekko przesuniete w lewo patrzac od tyłu... delikatnie ale mozna to zauwazyc... olej to

nie przejmuję się tym zbytnio (tylko mi żal lewego nadkola bo go wycieło...)
tylko jeśli w końcu założę most od argenty (leży pospawany i czeka ) to głupio będzie jak most z jednej strony bedzie wystawał... poza obrys wozu

Ja tak miałem. Jak przywaliłem w krawężnik sunąc bokiem.
Powyginały sie (między innymi) wieszaki resorów. Przeprofilowałem je i jest ok.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Ja zauwazylem w kilku fiatach, ze most jest troche przesuniety na prawa strone, ale da sie to zauwazyc dopiero na szerokim zawieszeniu. U mnie i u jednego kumpla tez tak jest, pomimo, ze samochody nie byly walone ani nic z tych rzeczy.

no ja tez mam most w lewa strone.Wszystko jest proste,piora wymienione ,a most krzywy.Ponoc most ma tendencje do przemieszczania o 3cm.Jezeli jest wiecej to wtedy nalezy sie martwic

Przsunięcie mostu może być podstawą do odebrania dowodu rejestracyjnego. Kiedyś odebrano mi dowód jak prowadziłem żuka z przesuniętym mostem. Taka "rutynowa kontrola drogowa" była

a ja w cholere mam przesuniety most w prawo(patrzac od tylu.) ..i za nic nie moge tego skorygowac(wymienialem naewet wieszaki od resorow, i przy okazji innej naprawy tez resory..i nic, dalej w prawo!

mi tez o nadkole kapcie obdzieraja przy załodze 5 osobowej

chyba mam nadwozie zle skrojone