ZMNIEJSZAJA AKCYZE!!!! PODOBNO OD DZIS!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
powitac! dzis w radyjku jak ryłem w malcu to słyszalem ze podobno od dzis maja zmniejszyc akcyze o ok 10% a to spowoduje ze paliwko bedzie tańsze. słyszeliscie cos o tym? pozdro!

no zajebiście bena bedzie tańsa o całe 6 gr za to co oszczędze kupie sobie 3 mieszkania w Barcelonie..

[ wiadomość edytowana przez: mille dnia 2004-05-12 15:55:26 ]

oj oj mille mille nie narzekaj juz tak! dobre i to na poczatek, ale jak wypali to 10% to byna spadnie o 40gr. ale wiesz jak to w naszym kochanym kraju. pozdro poznan!

akcyza spadnie o 10% a inny podatek wzrosnie o 15%.hi
Napewno nie bedzie tańsza

wlasnie mówili w faktach! orlen ma uwolnic rezerwy paliw, ale po akutalnych cenach!! hehhe co za debilizm, ale na ZVOLEN i tak pojade!!!( jak dostane urlop hehe)

oczywiście, bo jak się w naszym pieknym kraju na czymś oszczędza to cena i tak zostaje ta sama...

witam.bylem dzis na stacji benz.i gadalem z gosciem co robi w tym interesie i jest prawdopodobne ze cena spadnie a do gory juz raczej niebedzie skakac,i nawet jesli to bedzie 6 gr.to i tak juz cos pozdro

jakoś mi się nie wierzy... w styczniu, na początku kupowałem U95 za 3.29 bodajże, wczoraj tankuję za 3.99, co daje 0,7 grosza dziennie... i teraz mi nagle spadnie o 6 groszy, a za miesiąc wzrośnie o 20... nawet jesli w naszym kraju są jakieś obniżki to chwilowe; modlę się tylko żeby nie drożało tak szybko!

nawet jezeli pojdzie w gore to i tak bedzie o te 10% akcyzy tansza
zawsze to cos..
a im paliwko drozsze tym panstwo ma wiecej kasy z VAT a wiec moznaby jeszcze troche ciachnac ta akcyze... tylko komu sie to oplaci? bo na pewno nie rzadowi

Umiecie liczyc ??

to nie liczcie na to . . . . ze bedzie taniej niz 4,50

Cytat:
2004-05-12 15:59:51, szymek2424 pisze:
(...) jak wypali to 10% to byna spadnie o 40gr. ale wiesz jak to w naszym kochanym kraju. pozdro poznan!

Tylko najpierw ustalmy co to jest za 10% . Na pewno cena zupy nie spadnie o 10% bo to nie świąteczna promocja towaru po dacie ważności. Jak już to będzie o 10% mniejsza akcyza, a to już da tylko kilkanaście groszy. Teoretycznie. Bo praktycznie jeśli cena końcowa spadnie o więcej jak 10gr. na litrze to IMHO będzie okazja żeby święto lasu urządzać. Jeśli tak się stanie to zapraszam do mnie na ranczo - zrobimy grilla (ofcoz na bezołowiowej ).

to jest po to zrobione zeby wyhamowac podwyzki i zeby rodacy nie zloscili sie az tak bardzo
swoja droga ceny i tak pojda do gory a teraz co najwyzej zatrzymaja sie na dluzsza chwile

odczuja to wszyscy, jezdzacy regulatorami(ruchu) na benzynie tak jak i kantami i innynmi wiekszymi fiaciskami na gazie

jakos nie wierze w to zmniejszenie akcyzy i to od dzis.
dzisiaj rano tankowalem za 3.74 , a jak wracalem po poludniu to bylo 3.84 i co? to miala byc ta obnizka? chyba raczej zwyzka , sku....

bedzie obnizka! w faktach o 19 cos wspominali na ten temat! pozdro!!! obnizka bedzie o ok 7 gr./litr

taaa, 5 groszy stanieje a za 2 tygodnie wzrośnie o 20

Jak stanieje benzyna to uwieze.......ale prędzej mi chyba kaktus na d**** urośnie............zresztą uważam tak jak Arti że stanieje o 6 a wzrośnie o 20

niestety koniec końcu musi kosztować tyle co w niemczech bo nasi rządziciele są w nich strasznie zapatrzeni,a tam po okolo 1.10 euro!! szkoda że zarobki mamy dalej POLSKIE!!

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Dobrze Ci, że jak jedziesz to słyszysz radyjko...ja tylko na światłach słysze... Pozdrawiam!!!!!

No to byśmy chyba mieli pierwszą obniżkę ceny paliwa w historii. Z tego co wiem to zawsze bena szła do góry. Może się mylę? Jeśli tak to mnie poprawcie

A propos kiedy odbywa się zlot w Zvoleniu?????
Pozdrawiam

z tą podwyżką to macie niestety racje
co z tego że pójdzie w dół o 7 czy tam 9 groszy,jak za chwile znowu pójdzie o 20 czy ileś tam w górę