Gdzie zdobyć czujnik ubogiej mieszanki ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może ktoś słyszał gdzie zdobyć coś takiego jak czujnik ubogiej mieszanki (sonda lambda) do cariny E 4AFE 1,6 ?? Z tego co wiem nie do zdobycia w Szczecinie ....Tylko Serwis koszt 1500 zł

Niestety, ASO to jedyne miejsce do kupna tego czujnika...pozdrawiam

są zamienniki ale trzeba dobrać. kiedyś dałem na forum numer telefonu do gościa który ma zamienniki sondy lambda. nalezy tylko zmienić mocowanie

Ale silnik na zwykla mieszanke, czy lean-burn?

lean burn. gadałem z gościem z godzinę czasu. mieszka gdzieś koło oświęcimia jak dobrze pamietam

Rogacek:
dwa lata temu szukałem zamienników do czujnika ubogiej mieszanki. Niestety po kilku miesiącach musiałem kupić w ASO ponieważ nie było zamienników .
Jeżeli coś się w tej kwestii zmieniło bardzo chętnie porozmawiam z tym Twoim gościem. Odszukaj proszę te namiary do niego i wrzuć w tym wątku. Zakup sondy lambda w silnikach lead burn to naprawdę ogromny problem więc jak możesz to pomóż

Cześć kolego
szukałem jakiś czas temu takiego właśnie czujnika i to w szczeccinie mieli w ars auto za 1200 zł w boschu stwierdzili że nie ma zamiennika serwis u kozłowskiego jedyne 1800 dowiadywałem się w grudniu 2003 r. Mieszkam opodal szczecina może coś razem wymyślimy

Cytat:
2004-05-24 21:34:23, WlodekCarina pisze:
Cześć kolego
szukałem jakiś czas temu takiego właśnie czujnika i to w szczeccinie mieli w ars auto za 1200 zł w boschu stwierdzili że nie ma zamiennika serwis u kozłowskiego jedyne 1800 dowiadywałem się w grudniu 2003 r. Mieszkam opodal szczecina może coś razem wymyślimy

Z całym szacunkiem dla Ciebie ale ars auto ze szczecina to przedtswiciel jcauto (japan cars), a oni w swojej ofercie nie mają i nigdy nie mieli czujników ubogiej mieszanki. Jezeli nie bedzie przerwy lub zwarcia w obwodzie czujnika to system diagnostyczny tego nie wykryje i niestety po wkreceniu zwykłej 4-przewodowej sondy lambda check engine zgasnie, ale ogolnie bedzie to lipa. Dopoki nie podepniesz skanera z mozliwościa odczytu danych nie bedziesz wiedział czy to działa czy nie.Na dzien dzisiejszy z codziennej praktyki wiem ze te czujniki nie sa dostepne (nowe) poza aso. pozdrowienia

Poprostu dowiaduwałem się wszedzie gdzie mogłem może i faktycznie chcieli wpuścic mnie w maliny Jak patrzyłem w katalogu po numerze części nawet u rosjan była zbiliżona cena do naszej w aso. Dobrze wiedzieć Dzieki

serwisSJ - a nie wystarczy aby analizator spalin ? Podpięcie do kompa będzie Go kosztowało i to nie mało, a analizatory spalin mają w każdym Auto-Gaz-ie i też wyjdzie, czy sonda pracuje dobrze, czy słabo, czy wogóle.