Jaki kolor na DF"a

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaki kolor na DF'a , dajcie jakies propozycje bo pustka w mej głowie..????

HEj !!!
Jesli jest to klasyk z fulem chromów to bardzo ładnie pasuje do niego kolor wisniwy lub bordo (sam mam taki kolorek chociaż lakier ma juz 30 lat i tak wyglada ładnei ) .Poza tym mi by sie podobałnp cimny grnat metalic .Ostatnio nawet zastanawilem sie nad malowaniem i stwierdziłem że ladnie by było facikowi w bialym dachu (ale bez pomalowanych przednich słupków ) a reszta w koloze błękitnym lub niebieskim . tak wogóle miło mi powitac kolego z Lędzin bo jeśli sie nei mylę to Jesteś z ledziń koło bierunia ?

Mój ojciec miał kiedyś pomarańczowego DF'a, bardzo ładnie wyglądał i nie bardzo spotykany kolorek

Ja mam bordo. I chciałbym zarezerwować wszelkie odcienie wiśni dla siebie . Z resztą mój będzie i tak dwukolorowy..
Cytat:
2004-05-13 19:37:59, York pisze:
Mój ojciec miał kiedyś pomarańczowego DF'a, bardzo ładnie wyglądał i nie bardzo spotykany kolorek

Nie licząc DF'a niejakiego Pomarańczy .

ja proponowalbym jedyny prawidlowy kolor...
kolor ten nalezy do palety kolorow Forda T...
jaki to kolor...?
Czarny oczywiscie

[ wiadomość edytowana przez: MieszAs dnia 2004-05-13 20:48:30 ]

ja bym wszystko malowal na bialo...

tak szczerze to do dfa pasuja ciemne kolory(oprocz bialego)

Czerwony!!! Jedyny słuszny kolor

tez zastanawiam sie nad zmiana koloru, bo moj obecny (powszechnie znany, okreslany mianem: kość słoniowa, lub tez zęby babci) odpycha mnie wrecz. Myslalem nad bialym dachem, tylni slupek bialy, srodkowy i przedni nie. tylko caly czas zastanawiam sie jak zrobic przejscie na przednim slupku miedzy dachem a wlasnie reszta... jakies pomysly??

Cytat:
2004-05-13 21:05:36, Engelbert pisze:
(...) tylko caly czas zastanawiam sie jak zrobic przejscie na przednim slupku miedzy dachem a wlasnie reszta... jakies pomysly??

Płynnie? Najlepiej tak by na wysokości dolnej krawędzi blachy w miejscu mocowania górnej części uszczelki szyby przedniej (czyli tam gdzie kończy sie dach a zaczyna szyba) był juz kolor dachu. Tak ja to widze. Ewentualnie krawędź na której kolory się będą stykać niech będzie łukiem od końca linii prostej górnej części uszczelki szyby przedniej do rynienek na bokach.
Tyle pisania a można by to pokazać jednym ruchem ręki

czarny czarny czarny czarny
a słupki dla odmiany - czarne

a na poważnie - chromy ładnie wyglądają na ciemnej zieleni lub ... czarnym

jak mawiał H.Ford , auto może być w dowolnym kolorze pod warunkiem że będzie on czarny!!

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Niop jestem z tych Ledzin co piszesz,DF - bandzio jak co to odezwij sie na gg:2535418

[ wiadomość edytowana przez: Termit dnia 2004-05-13 22:16:25 ]

na czerwono ewentualnie jak lubisz różnokolorowe autka, to maska na czarno

fakt czarna maska jest git. najlepiej matowa

A ja bede malowal na oryginal tzn brazowy. Czekoladki w klubie jeszcze chyba nikt nie ma, prawda?
Panowie musicie wziac pod uwage to ze na czarnym i jego pochodnych tzn ciemnych kolorach bardzo widac nierownosci,wiec jezeli ktos sobie sam szpachluje samochod a nie bardzo sie na tym zna to polecam jakis cieplutki jasny kolorek typu błękit,zolty,moze i bialy (wiadomo kazdy ma inny gust)
pozdrawiam

no niestety racja - widać na czarnym każde niedoróbki - szczególnie jak wypastowany

Nom Marcin ja też mam kupiony brąz metalic... ..mm ale jeszcze nie wiem czy na 100% będzie taki kolorek ale brak funduszy powoduje małe możliwośći zmiany ...a jeżeli chodzi o kolorek to mm mi się marz bordo metalic albo granatowy metalic... uważam że Super wyglądał by tak fiacik

Żółty żółty żółty żółty żółty żółty żółty żółty

Zielony Groszek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - najlepszy kolor na swiecie!!!

Cytat:
2004-05-14 12:28:57, CarvMachine pisze:
Zielony Groszek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - najlepszy kolor na swiecie!!!

moj maluch byl zielonym groszkiem zanim go przemalowalem
sentyment