| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kwieczor TOYOTA DRIVER Yaris Luna 1,3 3D Buczek | 2004-05-14 17:35:52 trochę dziwne
mnie kiedyś wywaliło bagnet w maluchu - aż tylnią szybę zachlapało, przejechałem parę km prawie na sucho, mechaniek "Zenek" nie potrafił wyjasnić, co się stało, twierdził, że to pewnie od trzęsącego się silnika - co raczej Twojego przypadku nie dotyczy. Jeżeli zaczęło Ci chlapac olejem na zewnątrz - to faktycznie może być cos nie taki z jego ciśnieniem. Z tego, co wiem - w większości samochodów olej raczej nie strzela otworem bagnetu przy włączonym silniku (ja przynajmniej takiego nie spotkałem) Kwieczor |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-05-14 18:01:28 Pitrus: sprawdź zawory na odmach i same odmy czy są drożne. Zatkanie odmy to najczęstsza przyczyna wywalenia bagnetu.
Pozdro. |
Kwieczor TOYOTA DRIVER Yaris Luna 1,3 3D Buczek | 2004-05-15 10:20:30
... a tak serio - może coś było nie tak z jakimiś kanalikami na olej, bo w innym egzemplarzu na chodzącym silniku nic nie chlapało po wyjęciu bagnetu, nawet przy dodaniu gazu... więc chyba Perzan ma rację, samo z siebnie nie powinno tak chlapać |