Grzegorz2107 opisz co masz dłubane w silniku:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie chciałbym sie dowiedzieć co tam masz dłubane w Swoim silniczku że objechałeś słynne Volvo na zlocie

silnik 1300 + 400, gaźnik od poloneza 1600, stopień sprężania 11,5, wałek 250 st. , regulowane koło rozrządu, zawory ssący 40mm, wydech 35mm, kute tłoki, nowe lżejsze korbowody i wał-wyważony dynamicznie, odciążone koła pasowe i zamachowe, skrzynia od poloneza, olej Castrol RS 10W60. Wydech 4-2-1. Tłumik "Ulter" . Obniżone (ucięte sprężyny) zawieszenie o 35mm z przodu, sprężyny od kombi skrócone do normalnej dla sedana długości z tyłu. Utwardzone amortyzatory. Alufelgi 15x7 cali , dystanse przykręcane 20mm na stronę. Szyberdach. Zaciski i bębny lakierowane na czerwono. Szczęki i klocki Ferodo. Tarcze Brembo.

Dzięki Zax za wyręczenie mnie w tej kwestii. Ale skąd Ty to wszystko wiesz

Cytat:
2004-05-14 19:38:05, Grzegorz2107 pisze:
Dzięki Zax za wyręczenie mnie w tej kwestii. Ale skąd Ty to wszystko wiesz

Hehehehe robiłem notatki na zlocie w Borsku

p.s. że najszybsza to OK ale ze najładniejsza hmmmmm nieoficjalnie to chyba jest moja-hihiihihihihihi

pozdrawiam

Cytat:

p.s. że najszybsza to OK ale ze najładniejsza hmmmmm nieoficjalnie to chyba jest moja-hihiihihihihihi

pozdrawiam

Zax zauważ, że ja bardzo skromnie roszczę sobie prawo do tytułu najpiekniejszej łady tylko na Świecie i jego najbliższe okolice
Pozdrawiam

Teraz to sie nie dziwie że taka maszynka objechała Vovo przeciez to ma na pewno ponad 100 koni, a Grzegorz auto masz wyprute ze zbednych rzeczy w środku? A czy mógłbys podac ile cie wyniosły $$$ te wszystkie przeróbki? Czy jeździsz na gazie czy na benie bo taki stopień sprężania to juz chyba trza lać PB98 Ile to pali przy codziennej jexdzie chyba że jeździsz na codzien czym innym ?

Cytat:
2004-05-14 19:47:06, Grzegorz2107 pisze:

Zax zauważ, że ja bardzo skromnie roszczę sobie prawo do tytułu najpiekniejszej łady tylko na Świecie i jego najbliższe okolice
Pozdrawiam

hehehe a to przepraszam grzesiu-zareagowałem emocjonalnie i nie skupiłem sie nad tym co czytałem....
W takim przypadku bezsprzecznie twoja łada jest najpiękniejsza W ŚWIECIU I OKOLICACH

Cytat:
2004-05-14 19:41:11, zax pisze:
najładniejsza hmmmmm nieoficjalnie to chyba jest moja-hihiihihihihihi

no tos mi Zaxiu podpadl teraz......
uuuuuuuuuuu

jak dotad oligopol na takie tytulu mialem tylko ja i Slonio... a tu coraz wiecej autek rosci sobie ten tytul...
aczkolwiek moze to i lepiej.... zalac Polske pieknymi ladziankami
w kazdym miescie od powiatowego wzwyz - LADnE autko

Cytat:
2004-05-14 19:50:44, vulcanor pisze:
Teraz to sie nie dziwie że taka maszynka objechała Vovo przeciez to ma na pewno ponad 100 koni, a Grzegorz auto masz wyprute ze zbednych rzeczy w środku? A czy mógłbys podac ile cie wyniosły $$$ te wszystkie przeróbki? Czy jeździsz na gazie czy na benie bo taki stopień sprężania to juz chyba trza lać PB98 Ile to pali przy codziennej jexdzie chyba że jeździsz na codzien czym innym ?

Auto jest w codziennej eksploatacji , obciążone dodatkowo fotelikiem dziecięcym marki Maxi-Cosi ( prawie tak dobry jak Recaro) , a niedługo dojdzie jeszcze kilkanaście kilo mat bitumicznych tłumiących hałas.
Pali od 10 do 1? litrów LPG. Na benzynie nie mierzyłem.
Koszty zabawy z ładą nie są w żaden sposób uzasadnione racjonalnymi przesłankami, ale na to jeszcze nie znaleziono lekarstwa...Poza tym gentleman nie mówi o pieniądzach, On je ma!

[ wiadomość edytowana przez: Grzegorz2107 dnia 2004-05-14 20:50:30 ]

Hmmmm, jakby to powiedzieć, mam nadzieję w ciągu jakichś dwu tygodni włączyć sie konkurencji , oczywiście w konkursie na najŁADniejszą

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2004-05-14 20:24:52 ]

Ja moge się chyba jedynie włączyć do konkursu na najbardziej odchudzoną karoserię

Ale poczekajcie do lipca........ i'll be back - jak mawiał Arnold.

Mi juz silniczek lepiej pracuje ale caly czas to jest 1.3, a na najbardziej "odchudzoną" to bedziesz mial konkurencje Leszku bo mi tez zaczyna jeść samochód.

a moja się nadaje do startu w konkurencji na najładniejszą???

Cytat:
2004-05-14 21:41:42, rogacek pisze:
a moja się nadaje do startu w konkurencji na najładniejszą???

Wg mnie tak, ale podobno przy bliższym poznaniu traci?

zawsze mozna ja odgr odzić taśmą i nie dopuszczać oglądających bliżej nić 5 metrów

Niezłe
Kurcze - musze się zabrać jak najprędzej do roboty - startuję w tych zawodach
Mojej chyba ( na szczęscie nikt z bliska się nie przyglądał
Paweł

Cytat:
2004-05-14 20:20:34, Grzegorz2107 pisze:
fotelikiem dziecięcym marki Maxi-Cosi

szpaner
maxicosi jes LEPSZE od recaro, przynajmniej w testach....Moze lepiej nie psrawdzajmy

PAWEL: jesli Ty startujesz, to ja juz nie mam szans
moze zajme sie caraudio??? jakies dvd do ladnej zapodam z tehaiksami....7,1????

Cytat:
2004-05-14 23:58:48, adasco pisze:
Cytat:
2004-05-14 20:20:34, Grzegorz2107 pisze:
fotelikiem dziecięcym marki Maxi-Cosi

szpaner
maxicosi jes LEPSZE od recaro, przynajmniej w testach....Moze lepiej nie psrawdzajmy

Adasco , mój Kuba jest moim pierwszym szaleństwem...Dla niego ( choć nie oczekuję wdzięczności) nie żałuję na bezpieczeństwo i wygodę... Szarpnąłem się za dobry fotelik po tym jak zobaczyłem swoje śpiące dziecko "powieszone" na pasie bezpieczeństwa zsunięte z popularnej podstawki i rzucane siłą odśrodkową na wszystkie strony...W dobrym foteliku śpi mu się wygodnie , a łepek nie obija się o ładę. Cieszę się, że wybrałem dobrze , bo testów fotelików nie analizowałem, a kierowałem się przy zakupie swoim wyczuciem jedynie.

Cytat:
2004-05-15 00:43:23, Grzegorz2107 pisze:
kierowałem się przy zakupie swoim wyczuciem jedynie.

madrze, ale:
wyczucie wyczuciem, a fakty faktami. Prawda jest taka, ze na dziecku nie wolno oszczedzac i jak patrze na mojego, ktory swojego bobasa pakuje w uzywany starodawny fotelik, to normalnie mam ochote mu moj podarowac....
bedac w temacie fotelikow udziele jeszcze rady innym: nie wierzcie w fiteliki uniwersalne, np. od 0-3 lat. To gowno. dziecko powinno miec min. 3 foteliki - dla niemowlaka do roku - kolyska, potem jeden lub dwa fotele typu krzeselko z zaglowkiem i wielopunktowm pasem, a na koniec poddupnik jedynie. A jeli producet pisze, ze jeden fotelik od niemowlaka do rzedszkolaka to wciska brednie. Jesli cos jest do wszstkiego jest do dupy.

Witam.
Masz kute tłoki????
Lżejsze korby ????
A skąd to skreciłeś.
Przecież to sa potworne koszta za same tłoki gdzies trzeba dac 2,5 tys. zł.
A lekkie korby sa mało wytrzymałe jeśli nie są kute.
Przewżnie daje się moce krby i lżejsze I czy możesz powiedzieć ile ona ma koni??