MotoNews.pl

Wyświetlacz Vectra B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
wyjaśnijcie mi panowie pewną rzecz,mianowicie
w instrukcji obsługi swojej vectry wyczytałem,że na wyświetlaczu przy włączonym zapłonie jest wskazywany czas i temp. otoczenia,natomiast data przy wyłączonym radioodbiorniku,więc dlaczego na moim wyświetlaczu ,bez względu na to ,czy jest właczone czy wyłaczone radio (fabryczne) widnieje czas ,data i temp( nie wyświetla RDS-u) czy ma to związek z tym że nie mam pokładowego kompa ?
pozdr.

Cześć,

Mialem taki sam problem. Musisz w ASO przeprogramować wyświetlacz. Zobacz kilka stron do tyłu sam zadawalem takie pytanie. Problem z wyswietlaczem ....
Napisalem tam ile to kosztuje.

Pozdrawiam
Jacek

Poczytaj:

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=&Board=astra&Number=1236815&page=&view=&sb=&o=&vc=1

z tym, że to raczej nie klawisze 1 i 3, może 1 i 6 albo 1 i 5 ?
trzeba by w TIS-ie sprawdzić - powinno to być.
Slaw

Tak Slaw ma racje. Zapomnialem o pierwszym kroku ktory u mnie i tak nie skutkował.

Zanim pojedziesz do ASO spróbuj zmienić tryb wyświetlacza w radyjku. Klawisze to 4 i 6. Trzymajac je wcisniete włącz radio.
Operacja ta przelacza radio pomiedzy wyswietlaczami 10 i 8 znakowymi.

Powodzenia

dzięki za rady.
niestety klawiszologia nie rozwiązała problemu,więc prawdopodobnie trza odwiedzić ASO
pozdr.

czy jest możliwa regeneracja wyświetlacza / samochód bez komputera / . Jeżeli tak to gdzie i za ile ?
podobno nowy kosztuje z wymianą 700 stówek .

Pozdrowienia Toldo

Poszukaj bo tu gdzies na forum jest kolega z koszalina co się takim czymś zajmuje (regeneracja czy jnaprawa).
A na mieście wawa to wymiana takiego czegoś to 150-200 pln i nawet znalazłem na allegro kolegę co też rzeźbi w tym temacie, ale był z koczalina wiec myślę że to nasz forumowicz...

Jakbyś potrzebował to ja będe robił w mojej to badziewie z zegarkiem i datą
Wiec mogę dać Ci namiary, ale w wawie więc pewnie znajdziesz bliżej.

Właśnie wysłałem do naprawy mój wyświetlacz. Koszt naprawy jest wyceniany indywidualnie, po " obdukcji" na miejscu. W moim przypadku to 95 złociszów. Może da się załatwić jakieś zniżki dla klubowiczów. Jak dostanę naprawiony, to napiszę więcej. Telefon do Koszalina 602 268-217

Jak ja dzwoniłem to mi powiedziałze moze i 60 PLN w moim przypadku, ale co z tego jak ja tego nie wyjmę sam..... buuuuuu
Może ktoś poradzi jak to wygrzebać?

Myślę że demontaż jest prosty. Podważasz nożem z boków kratki nawiewu boczną lewą i środkowe. pod nimi są śruby . Podważasz nożem z boków wyłącznik pakietowy świateł razem z włącznikami halogenów i p-mgielnych. Odkręcasz górną obudowę przekładni kierowniczej ( wkręty są za zaślepkami, widocznymi po okręceniu kierownicy o 90 stopni w lewo i w prawo) po odkreceniu osłony zegara masz śruby zegara na wierzchu. A tak przy okazji polecam książkę " Sam naprawiam samochód Opel Vectra II" Wydawnictwa Komunikacji i Łączności powinni ja mieć w centrali na ul. Kazimierzowskiej 52 w W-awie cena ok 60 zł.

Delf wielkie dziękówki i jeszcze pytanko czy masz moze do załatwienia takie cudeńko za rozsądną kasę?
Wiem ze tam po Poznaniem giełdy są obfite i bardzo przyjazne cenowo, a mój braciak raz w tygodniu jest w Poznaniu więc albo kupiłbym od CIebie, albo wskaż jakies miejsce gdzie sprzedadzą klubowiczowi OKP takie dobr urządzonko.

Ale dziękówka za literaturę.

Niestety nie mam takiego urządzonka na zbyciu. Z usług giełdy w takich przypadkach bym nie korzystał bo nie wiadomo czy kitu nie wciśną. Polecam "telefon do przyjaciela" czyli kolegi z Koszalina. ( patrz niżej) podobno ma po cenie ok 150 zł, czasami można też coś ciekawego wychwycić na Allegro.

witam
ktoś kiedyś szukał wyświetlacza do vectry B(czas data temp.)
znalazłem taki na allegro za 159 zł jakby kto chciał
pozdr.
i WESOŁYCH ŚWIĄT panowie oplowcy

a nawet za 150 zł - 602268217

Gallus !!

Potrzebuje wyswietlacz do mojej Omesi ale z niebieskim podswietlaniem. Jak wiesz jak to zrobic wal na PRIV'a. Chetnie takowy nabede.