Podswietlenie podwozia...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
odnosnie "przepisu" na posdwietlenie podwozia zamieszczonego TUTAJ. Probowal (oprocz autora) ktos juz tego? Bardzo mnie to ciekawi...

a, i jeszcze jedno, probowal ktos w praktyce umiescic jeszcze 2 reflektory we wlocie (obok a nie pod seryjnymi), mam takie dwa niepotrzebne od VW polo z 90 roku, chyba beda pasowaly... ale nie wiem jak je zamocowac i czy to zbytnio nie wplynie na doplyw powietrza do silnika

Ja mam coś takiego zrobione i jest extra nie potrzeba 2 reflektorów , no ale tylko z przodu.
Ja to wykonałem nie tak dokładnie bo jak zwykle mi sie nie chciało, ale efekt jest ten sam. Jak sie za to zabierzesz to pamiętaj żeby bardzo dobrze uszczelnić lampę.
Acha jeszcze jedno jusz raz ją roz***łem ale to dlatego bo pchałem sie tam gdzie nie powinienem.

Powodzenia

mocowales tam gdzie opisane??? jaki masz kolor? malowales klosz czy zarowke??? no i jesli malowales to jak, a w sumie to czym??? moze wrzucisz jakies zdjecia jesli masz????

hmm WT z deka...

Pomalowałem klosz specjalną farbą do kloszy(łatwo je dostać, Ja kupiłem tańszą). Ale ty masz df'a to zupełnie inna gadka.
Jak chcesz to foty moge ci mailem wysłać.

to i ja poprosze na maila jak mozesz oczywiście
twarog2@poczta.onet.pl
Z góry dziekuje i pozdrawiam

to wklejcie je na forum a nie na maila

ale ja te fotki mam na dysku
i one mają po 2,5 MB
Więc profil też odpada.

ja kupiłem(kiedys była promocja w auchanie, lampy warsztatowe na 12V, po 17 zł szt., więc kupiłem 4, rozebrałem 2 z nich, w środku jest lampa "jażyniówka", i i jakieś urządzonko(układzik scalony-jakiś transormatorek), odłączyłem przewody o tej małej jażyniówki i podłączyłem pod dużą taką jak kiedyś były w szkołach, (40 Wat) i byłem w szoku bo sie zapliła i świecła troszke słabiej niz pod 220V. ale po zamontowaniu(lampe pomalowałem zwykłym sprayem) w nocy zajebiscie wygląda. lampe przykręciłem drucikami do takich trójkątnych wycięć w podwoziu, między lampe a podwozie włożyłem kawelek gobmkiżeby amortyzowało wstrząsy, amiejsce na lampie które owijał drucik obłożylem kawałkiem dętki żeby nie ślizgało sie itp.., z tyłu przykręciłem lampe nie zminioną w swoim orginalnym opakowaniu do mocowań baku, z przodu do drążka reakcyjnego. podłączenia kabli nie opisuje bo to jest proste.
wszystko świeci na zielono oczywiście, i jest zajebisty efekt.
zrobiłem to oczywiście w DF

Cytat:
2004-05-15 01:02:55, _Szary pisze:
ale ja te fotki mam na dysku
i one mają po 2,5 MB
Więc profil też odpada.

Eeeee, słaba wymówka. Każdy program do przeglądania grafiki ma opcje zmiany wielkości (rozmiaru/wagi) obrazów. I nie musi być idealnie 400x300 bo serwer sam sobie dopasowuje więc...

Cytat:
2004-05-15 09:27:07, thunder pisze:
(...)
wszystko świeci na zielono oczywiście, i jest zajebisty efekt.
zrobiłem to oczywiście w DF

I oczywiście też nie możesz tego pokazać szerokiej publiczności? Jeśli jednak możesz to na pewno wiele osób by chętnie looknęło.

Cytat:
Jak chcesz to foty moge ci mailem wysłać.

pewnie dawaj na zukrowski@op.pl plizzz
ale powiem Wam, ze jazeniowek troche sie boje, a propos szkoly, jedną z niewielu rzeczy z podstawowki, ktora pamietam sa wlasnie tlukace sie jazeniowki...
a nie wiecie moze jak zasilane sa takie "weze swietlne" (diody zatopione w plastikowej rurce) moze one bylyby lepsze...

Eeeee, słaba wymówka. Każdy program do przeglądania grafiki ma opcje zmiany wielkości (rozmiaru/wagi) obrazów. I nie musi być idealnie 400x300 bo serwer sam sobie dopasowuje więc...

Za ch*** nie chce rozmiar zejsć poniżej 200kb Powaga

a co do węży świetlnych widziałem kiedyś malucha z czymś takim, nie warto, widać pod autem skupione punkty światła.
Foty poszły na maile

Ja uzyłem lamp przeciw mgielnych.. a wyglada to tak...

A własnie na fotach jest jeszcze stara wersjia tego patentu...(w zeczywistosci wylada to bardziej efektownie...)
a to inne przykłady tego patentu...

a tu białe klosze z niebieska folia..

hhhhmmm a mnie ciekawi co na to wszystko policja ?? bo raz juz hu*** musialem zaplacic za dwie niebieskie diody (obok lusterka wstecznego) pajac mnie straszyl zabraniem dowodu troszku go wysmialem ale z pajacem sie nie wygra

btw. jak ktos nie zagladal to na allegro sa do nabycia gotowe swiecace w kolorku lampy dlugie pod podwozie wlasnie do tego celu

Cytat:
2004-05-15 22:49:17, Prozak pisze:
hhhhmmm a mnie ciekawi co na to wszystko policja ??

Mają prawo sie przyczepić JEDYNIE gdy masz niebieskie lub czerwone podświetlenie (lub diody/lampki itp.). Tak jest w Kodeksie...

Thomas ale te lampy sie szybko urywa je ja strasznie widać.
Z tego co pamiętam to została ci joosh tylko jedna

Bardzo ładnie tylko z tyłu coś mało światła więc może taką świeczkę

A propo na 1/4 przyjechał debil malcem.
Miałzapłon chyba na 15 bo strzelał jak głupi z wydechu - o dziwo go nie urwał !!!!!!

Buractwo do kwadratu - a propo kolega ma tak z tymi lampami i uwazam ze to zalatuje bardzo WT