Wyłączające się radio...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie mam taki problem: w moim pięknym wózku gdy dam głośniej radio i przez chwilke sobie gra zaczyna się wyłączać i przerywać (rzecz dzieje się obojętnie czy jest to płyta włączona czy samo radio). Napewno można wykluczyć samo radyjko bo sprzęt został właśnie wymieniony i rzecz dzieje się nadal!! Jedynie jak dodam gazu to wszystko gra jak trzeba!! Powiedzcie co to może być?? Akumulator słaby?? A może słabe ładowanie?? Albo może jest to zbyt cienki przewód zasilający do radia?? Wypowiedzcie się!!!

sluchaj jakeiej srednicy masz kabel zasilajacy?....bo to jest mala roznica...ale nie taka jak do glosnikow..a moze byc jeszce slabe ladowanie...akumulator odpada bo to nie ma zwiazku...bo i swiatla i wsyztsko by ci gaslo....a jak tylko radio to raczej ladowanie bo kabel w sumei tez wykluczam...
pozdro

Ale jak dodaje gazu to światełka też mocniej troche świecą!!A jak włączam kierunkowskaz to zaczyna mi mrugać wyświetlacz radia!! Kurde niewiem co z tym robić?? A jakby to było ładowanie to co trzeba by było zrobić??

jezeli jets tak ze jak wlaczasz kierunkowskaz i radyki ci mryga to napewno nie jest ladowanie..strawdz czy gdzies czasem cos ci nie masuje albo cos takiego..bo jezeli tak jest to ma zwiazek z jonami ktore sa wogul kabli i oddzialuja na inne kable wiec moze byc tak ze masz za blisko kable od radio od calej instalacji..tyczy sie to glownie kabli pradowych (plusowych)..moze sie mysle ale przynajmniej kumpel tak mail kiedys...
a jezli ladowanie no to musisz wyciagnac alternator i go sprawdzic czy jest w pelni sprawny

Spróbuj podłączyć radio prosto z akumulatora z bezpiecznikiem na przewodzie tylko i wtedy zobaczysz. A może to tylko akumulator, bo ja jak miałem słaby to przy basach głębszych też wyświetlacz mrugał. Warto też woltomierzem sprawdzić napięcie jakie dają te przewody od radia

[ wiadomość edytowana przez: michasmaniak dnia 2004-05-15 23:59:52 ]

Cytat:
2004-05-15 23:55:32, michasmaniak pisze:
Spróbuj podłączyć radio prosto z akumulatora z bezpiecznikiem na przewodzie tylko i wtedy zobaczysz. A może to tylko akumulator, bo ja jak miałem słaby to przy basach głębszych też wyświetlacz mrugał. Warto też woltomierzem sprawdzić napięcie jakie dają te przewody od radia

[ wiadomość edytowana przez: michasmaniak dnia 2004-05-15 23:59:52 ]

Akurat to ze mrugal przy basach to nie ma zwiazku raczej gdyz jest to wina tego ze do basu potrzebne jest wiecej energii dlatego min montuje sie kondensatory. A co sie tyczy twojego radia to musi byc to zwiazane cos z instalacja i to jest jego zabezpieczenie. Mozemy sprawdzic i zamienic radia u mnie i u Ciebie i zobaczymy czy jest tak samo.

no mowie ze to napewno jest cos zinstalacja..jezlei nie to oddzialywanie innych kabli to cos z kablami zasilajacymi ... ale jak nie masz zrobione prosto od akumulatora radia to zrob..i sprawdz czy jets to samo...

No więc tak: radio to napewno nie jest bo na poprzednim był ten sam efekt!! A Radio się wyłącza właśnie przy mocnym basie, najpierw zaczyna mrugać a przy większej głośności się wyłącza ( przerywa) i później dalej gra!!!

albo to jest to ze brakuje mu kondensatora albo cos z okablowaniem...a jezeli nie to to ja juz sie poddaje...

Ja mam to samo w poldku, juz kiedys o tym tutaj pisalem i zalecili mi poprowadzenie kabla bezposrednio z akumulatora, tylko ze... nic w tej sprawie nie zrobilem, mowie staremu zeby to zrobic to on najpierw mi mowi ze tam nie ma jak, potem mowi ze trza cala deske odkrecic, a w koncu konczy na tym ze nie bedzie tak robil bo on nie bedzie w samochodzie glosno sluchal radia i ja tez nie mam glosno sluchac no a samemu pod blokiem to nie wiem czy sie za to brac, bo ja tam beginner jestem i wiecie, jak cos spierdole to bedzie zle..

no to rzcej na 95% jest to okablowanie czyli podciagcie sobie prosto z akumulatora tylko takie grubsze kable a nie jakies cienkie...i oczywiscie bezppiecznik na kablu zalozcie bo lepiej nie ryzykowac zywotu radyjka...

No dobra to jutro będe działał!! Bedzie kabel prosto z Aku do radyjka i zobaczymy jaki to da efekt!!

tylko pamietaj zeby nie byl on cienki..taki sredniej grubosci...
powodzenia jutro

Będzie owrajt napewno, bo ja u siebie miałem identycznie i właśnie tak zrobiłem jak Ci tu koledzy proponują z tym kabelkiem z aku i teraz jest gitara

no wlasnie...wiec mam nadzieje z eteraz i u cieb bedzie git

napisz jak ci poszlo i jak sie teraz zachowuje radyjko

No i przyjedz mi sie pochwalic jak gra to wszystko w obudowie by "Dr Struna"

jakiej obudowie?....pochwilic sie tu prosze

No więc problem został rozwiązany!!! Mam teraz dwa eleganckie kable prosto od klem i gra idealnie!!! Dzięki za porade!!! A co do obódowy made by Dr. Struna to wszystko zostanie zaprezentowane w swoim czasie!! Teraz czekam na gwizdeczki do mojego audio i będzie elegancko!!!

no to dobrze ze juz wszytsko gra..tylko mam pytanie..zalozyles bezpiecznik?...prawidlowo powinien byc na kablu w odleglosci 30 cm od akumulatora..... i polecam rowniez zalozyc kondensator ale lepszego efektu ale to juz dal tych co im naprade zalezy na prawdziwym audio

Kondensator podstawa!!!!!