Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grzehhu Fiat 126 p Wilków | 2004-05-16 11:38:11 Witam wszystkich mam problem mianowicie chodzi o ustawienie zbieżnosci w malcu bylem w warsztacie i kosztuje to 60 zł ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-05-16 12:13:58 Na oko ????
Robilismy to z Tomkiem neidawno i autentycznie na oko .Przekrecał ruch przód tył i patrzylismy.Potem do ksiazki naprawa fiata i wyszło ze odległosci sa ok i zbieznosc z przodu mam - z tyłu niestety padaka !!! musze przekrecic podkładki ale nie mam kiedy. |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-05-16 13:08:52 na ustawieniu zbieznosci zaoszczedzisz 60
a ile stracisz na oponach??? |
![]() matador maluszek600 REGULICE k.chrzanowa | 2004-05-16 14:49:49 ja ustawialem na listewke czyli mialem dlugi listewke i przykladalem do tylnich i przednich koł bylo widac gdzie sa rozbierzne ale to tylko moznazrobic jak tylne kola maja geometrie dobra juz jerzdze tak 2 miechy i opony sa dobre ![]() |
![]() NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2004-05-16 14:56:37 bierzesz dlugasnego kija przysawiasz miedzy kolami do przedniej czesci felg poźniej ten sam kij najlepiej na takiej samej wysokosci do tylnych czesci felg i +- zrobione
oczywiscie najlepiej jak katy pochylenia kol sa 0 i aotko musi stac na ziemi jak kij sie miesci z przodu a z tylu nie chce to jest rozbieznosc a jak na odwrot to zbieznosc pozdrowienia ps. zainwestuj lepiej 50 pln |
![]() Prozak 125p Koronowo | 2004-05-16 15:43:40 o losie ludziska ja ustawilem tak samo dokladnie patentem jak goscie w warsztacie.
nie bierzesz kija a listewki i to 2 tak aby nachodzily na siebie gdy jedna przylozysz do jednej felgi a druga w tym samym punkcie na 2 feldze i zaznaczasz kreska ustawienie przekladasz na przod felgi (jesli zaczynales od przodu to na tyl wiedomo) i ustawiasz zbieznosc lub roznieznosc czyli (nie wiem ile w malcu to ma wynosic) kilka milimetrow (jak kto woli kat) szezej lub wezej i gotowe na wszelki wypadek dajesz luz pchasz autko do przodu do tylu do przodu do tylu i sprawdzasz jesli pomiar sie nie zmienil i jest dobry to git sprawa zalatwiona i mozesz postawic klubowicza po piwq na zlocie ![]() u mnie nie zdziera opon (juz bardzo dlugo jezdze i na zimowkach i letnich teraz) a poza tym przyzad kiedys byl bardzo podobny rura metalowa w ktorej chowal sie na sprezynie trzpien osadzany na feldze w zaleznosci ile sie schowal lub wyszedl tak sie skala pokazywala ![]() |
![]() aawol 126 p-erfect kraków | 2004-05-31 15:32:44 względem czego ustawiać prostolinijność tylnych kól - miałem awarie wachacza i wymiana była na poboczu w zimie - pierwsza taka akcja nikt nie wiedział że podkładki trzeba segregować, złożyliśmy jak popadło i tak jeżdze - niby nie tnie opon ale pewny nie jestem a na zakład szkoda kasy - wolałbym sam sprawdzić
( autko było mocno bite i nie wiem jak je wyciągli czy dobrze czy nie) ale do karoserii mierzyć czy względem czego ????? ![]() |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-05-31 16:19:32 ja tego nie kumam nie zal wam opon , oszczędzacie głupie 60zł , ja w zyciu nie ustawiałbym zbieżności własnymi patentami , lepiej juz wogóle nie ruszać niz robic jakąś zwałe listewkami |
![]() mufaz Cifilis IV,V,seat 850 POznań,Munchen | 2004-05-31 17:48:31 W FSO/DAEWOO ustawiaja zbieznosc za 40 zl,po co robic to na listewki. |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2004-05-31 18:03:20 ee bez przesady, ja na rok potrzebuje okolo 3 kompletow ![]() ![]() co do zbierznosci tylko zaklady specjalistyczne, inaczej to palcem po wodzie pisane... |
![]() barrys maluszek , audi b4 c ... szczecin-zelechowo | 2004-05-31 19:25:04 dajcie spokój zbierznos na oko ![]() |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-06-01 17:03:22 JA ustawiam tak jak mi jest lepiej a nie komuś. To, że tnie mi opony ale lepiej się prowadzi autko jest ważne. Oponki?? I tak nie ma ich po 2 kjt'ach. |
![]() jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-12-08 21:48:22 wg mnie zbieznosc na zero to ostra glupota w maluchu zwlaszcza obnizonym |
![]() jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-12-08 22:11:35 zeby nie piszczalo to akurat zaden wskaznik
generalnie maluch przy jakimkolwiek obnizeniu przodu robi sie rozbierzny. wiec jak ustawisz na 0 to po tym jak wsiadziesz juz jest rozbierzny, a przy hamowaniu to juz wogole. Ja zawsze ustawiam zbierznie, a robie to sam wedlug ksiazki klimeckiego (pierwsze wydanie) |