MotoNews.pl
12Kasowanie błędów (49484/267)

Kasowanie błędów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcę wymienić jeden z czujników, robota prosta, ale poblem z błędami. Tak więc mam pytanie cz w Vectrze B 1.8 X18XE, można samemu skasować kody błędów. Zdjęcie klemy nie pomaga. W starych postach też nic nie mogę znależć.

Pozdrawiam

Z tego co wiem to nie da rady, musisz kompa podpiac.

Spoko nie musisz kasować błędu bo go nie będzie jak nie włączysz silnika bez czujnika. A jak juz masz błąd to po 10 prawidławych uruchomieniach będzie ok.

Oj Piotrze chyba nie jest tak do końca.

Mi po wymianie czyjnika klocków komunikat nie chce zniknąć.

Mam podobne doświadczenia co Cleber, wielokrotne uruchamianie nie usunęło błędu

Wydaje mi się ze to mało ma wspólnego z układem wtryskowym
a ja to miałem na myśli.
Cytat:
Mi po wymianie czyjnika klocków komunikat nie chce zniknąć.

Z tego co pamiętam, to w przypadku zapalenia się wszystkich błędów oprócz kontrolki "Service check" (autko z kluczem francuskim) aby skasować błąd wystarczy "pomerdać" kluczykiem w stacyjce 40 razy (można szybko, byle tylko zapaliła się i zgasła "choinka" na tablicy rozdzielczej). W przypadku "Service check" trzeba pomerdać 80 razy. Sprawdzone u mnie organoleptycznie.

toretycznie po 30-tu uruchomieniach z prędkością obrotową rozruchu powinien zniknąć błąd ..
ja niebawem zobacze czy zniknął ... bo mam fatamnorganę z błedem 115 i czujnikiem temperatury ... dwa dni CHECK się palił a teraz wszystko wróciło do normy , a czujnik już kuiłem ...
http://vectra-unlimited.pl/www/aldl_b.html

wiara, ztym kręceniem kluczykiem w te i wewte to już istny szok . Każdy gada co innego, mi mówiono co innego . Oco w tym wszystkim chodzi? to w końcu ile raz trzeba czymś zakręcić?mi mówią, że 60 razy, potem że 20 tera czytam że 80 albo 40?
gdzie jest prawda i ile prawdy?
skąd takie rozbieżności? w kręceniu?
a zresztą-ide na piwo

Włączenie i wyłączenie 80 razy nic nie dało, dzisiaj to sprawdziłem.
Nie wiem może trzeba było robić jakieś przerwy?, ja po zapaleniu się wszystkich kontrolek i upływie ok. 2 sekund wyłączałem i tak 80 razy, niestety nie pomogło.

moze lepiej podjechac do jakiejs stacji gdzie maja np KTS i zapytac ile kasowanie kosztuje. Ja ostatnio zaplacilem 20 zl.

a niemówiłem?