| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-11-16 13:16:33 ja w tym miesiącu mam przegląd i może będę zmuszony wymienić amorki (w najlepszym przypadku około 1000zł.), no i katalizator też może powiedzieć HCWD i trzeba będzie go wyp....szyć i wstawić tłumik przelotowy (300-400zł), w grudniu rozrząd, świece, pompa wodna, Kable WN, olej w silniku (znowu kolo 1000zł) no i mechanizm wycieraczek.
A na lato muszę kupić komplet opon -0 to znowu około 1000zł No ale może ten lottek Pozdr. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2002-11-16 15:39:33 Krzysiek amortyzatory to góra 750-800 zł z montażem...opony też. |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-11-16 15:53:02 To zdaje sie zalezy od tego, jakie amorki Krzysiek chce zamontowac i w jakim stanie ma odboje.
Oczywiscie roznice w cenach miedzy sklepami tez moga byc spore, moje tylne np kupowalem w firmowym sklepie Opla po 150zl/szt a nie po 230 w Feuwert (czy jak tam sie to pisze). |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-11-16 16:30:22 Tak, mam gazowe Sachsy. |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2002-11-16 16:34:43 A ja kupiłem już jakiś czas temu gazowo-olejowe Sachsy Advantage i dopiero mechanik wyprowadził mnie z błędu, że nie bardzo one sprawdzają się w daewoo. Podobno nie są zbyt twarde i przy bujaniu szybko tracą swoje własciwości. Ludzie już po 10 tys. km wracali do niego z reklamacjami i okazywało się, że są "wybite". Polecił mi wiec gazowe ALKO z których jestem zadowolony. Cena ta sama, wymieniłem też sprezyny i na razie ok. Wystarczający kompromis miedzy komfortem a bezpieczenstwem, oczywiście w ramach samochodu rodzinnego a nie sportowego.
A co do wydatków to już moja Babcia mówiłam, że kupić samochód to nie wszystko, lecz sztuka jest go utrzymać. Babcia przeżyła dwie wojny i miała rację, a poza tym jak znała sie na motoryzacji |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2002-11-16 16:45:56
A te amortyzatory Alko to gdzie są produkowane, co to w ogóle jest, bo miałem cię o nie zapytać, tylko w między czasie zapomniałem kto je posiada. ??? |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2002-11-16 17:05:14 To dłuższa historia. Mianowicie pod wpływem rad członków klubu szukałem amorów tj Sachs, KYB czy Bilstein
Rozeznałem rynek w Poznaniu, miałem mieć KYBy, ale facet okazał się niesłowny i kupiłem w innej hurtowni własnie te Sachsy (sklep opisany w zakładce sklepy). Nie musze Ci mówić jaką mine zrobił mój mechanik gdy zobaczył co do niego przywiozłem i usłyszałem cos w stylu- no dobrze, moge je panu załozyć itd. Wtedy dowiedziałem się od mojego mechanika, że szczegolnie on poleca do Daewoo ALKO- niemieckie. Sa na rynku zarówno olejowe jak i olejowo-gazowe dużo twardsze. Nie wiem jak się będą zachowywać, przejechałem dopiero kilka tysiecy, na razie bez awarii, a czy lepsze od innych pozostaje mi tylko wierzyc na słowo, a oceny maja to do siebie, że najczesciej są subiektywne. Wiadomo, że efekt nie jest porównywalny do taczki, ale ja czuje się bezpieczniej, a zona i dziecko nie marudzą, że za twardo. Wymieniłem też sprężynki. Na przód katalogowo nic nie pasowało kupiłem wiec spręzyny do espero wzmocnione (w sklepach podobno sa dwa rodzaje firmowych- zwykłe i własnie te wzmocnione), na tył oczywiście od kadetta GSi. Do tego doszła wymian wszystkich gumek - odbojników itd. Z wymiana wyszło jakies 700 zł |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2002-11-16 17:09:20
Dzięki za szczegółową odpowiedz. Podobno dobre są właśnie KYB. |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2002-11-16 17:18:36 Tak to jest, co mechanik to inne zdanie, trzeba sie samemu przekonać na własnej skórze, a może dosłowniej na własnym tyłku. |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2002-11-16 17:32:55 Do Maciej75 :
moglbys skreslic cos wiecej na temat tych sprezyn od GSi...ile sa nizsze i czy poasuja bez przerobek???? |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2002-11-16 17:47:13 Prawde mówiąc to problem doboru sprężyn zrzuciłem na sprzedawcę ze sklepu, miał on kilka dni na zorientowanie się w temacie, poszukał w katalogach, zdzwoinił do serwisów daewoo i opla i wnioski były takie, że z przodu nie pasuje nic poza fabrycznymi. Mówię tylko o sprzeżynach tzw. cywilnych, wynalazł mi to. o czym nie wiedziałe, że są fabryczne zwykłe i wzmocnione. Przednie od kadetta GSi nie pasują maja chyba 1.5 zwoja mniej, natomaist na tył pasują bez żadnych przeróbek. Samochód sie nie obnizył, lecz nawet może sie troche równomiernie podniósł, więc w tym przypadku zapomnij o ekstra tuningowych przeżyciach.
Wydaje mi się, że uzyskałem zestaw wystarczająco bezpieczny i przeznaczony do codziennej zwykłej jazdy bez kartingowych szaleństw. Jest to dobra alternatywa dla fabrycznego zestawu za nieduże pieniądze. |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2002-11-16 19:24:19 chodzi mi glownie o sztywnosc bo upadlem juz wystarczajaco nisko |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2002-11-16 19:35:08 Tak jak napisałem wyzej mi ten poziom sztywności odpowiada, jest zdecydowanie lepiej niz na fabryce, samochód poprawnie amortyzuje, a co dla mnie najważniejsze nie wpada w bujanie tyłka po przejechaniu spowalniacza, czy poprzecznych nierówności. Trudno mi opisać odczucia, porówajbym jakość jazdy do komfortu opla astry classic z niewielkich przebiegiem.
Oczywiście gdybym chciał osiagnąc własciwości typowo sportowe to zamontowałbym eibachy czy ventury, jednak wtedy kracza się juz w inne poziomy cenowe a poza tym espero ma mi słuzyc przede wszystkim jako komfortowy samochód rodzinny. Pozdrawiam |