MotoNews.pl

Toyota Avalon - czy ma ktoś jakieś doświadczenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

chciałbym kupić coś takiego jak w temacie. Rocznik ok 95-98. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym samochodem? Z tego co wiem, większość części jest taka sama jak w Camry - czy się nie mylę? No i na co radzcie zwracać uwagę przy zakupie?

Pzdr.

Kuba

Avalon piękne auto, szkoda że amerykańskie (części, serwis).

Jeżdzi tego trochę w ... Białymstoku

Nasz prezes jezdzi tym prywatnie ale nie rozmawialem z nim o aucie. Wlasciwie to o niewielu sprawach z nim rozmawialem
Wg mnie camry (ten rocznik 96 chyba) ladniejsza.

Kuba,

na to samo, co w Camry. Poszukaj na forum, znajdziesz w którymś z wątków o Camry. Tak pokrótce:

- A/T skrzynia biegów - dokładnie (jest gdzieś mój opis jak)
- podnieś go i sprawdź pod spodem czy gdzieś nie kapie, albo się nie poci (siemering, maglownica itp.)
- klimatyzacja
- przedmuchy na cylindrach
- elektryka - dokładnie (antena, szyby, siedzenia, światełka wszystkie)
- pokręć kierownicą i słuchaj, czy wspomaganie działą dobrze,
- ABS
- zawieszenie i hamulce

A najlepiej weź jakiegoś speca od Toyot ze sobą, napewno znajdzie więcej niż Ty z najdokłądniejszym opisem. Polecam Jurka Woźniakowskiego z serwisu Lex i Toyota na Anilinowej. (22) 614-76-95. Powiedz, że dzwonisz od Łukasza z Klubu Toyoty.
Pogadaj sobie z nim, to Ci powie jakie są najczęstrze problemy z Avalonami i czy jest sens się pakować w bardzo rzadkiego u nas amerykańca

Spędziłem kiedyś pare godzin za kułkiem takiego auta, było sprowadzone z Kanady chyba z silnikiem 3.0 V6, pokonałem nimjakieś 1500 po włoskich autostradach wrażenia pozytywne, ( jeśli miałbym wybrać to chyba CAMRY z tym samochodem mechanicy i serwisanci są chyba bardziej obyci )co do jakości to nie wiem, niestety w pierwszym roku od sprowadzenia samochód poszedł z dymem ( podpalenie ).