Ford Focus z LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do Was małe pytanko...Właśnie kupiłem Focus`a i wiedząc że ceny benzyny są szalone, postanowiłem zamontować sobie gaz...dzwoniłem, patrzyłem po internecie i czytałem w prasie ale dowiedziałem sie tylko tyle że do 1.6 16V Zetec 2001 r. wchodzi tylko gaz z wtryskiem sekwencyjnym...może ktoś ma inne doświadczenia---bardzo proszę o komentarz---No i jeszcze jedna sprawa...ceny gazu z wtryskiem sekwendcyjnym kształtują się w okolicach 4000 zł (w Warszawie) więc tak na serio to sie przyznam że nie wiem instalacje której firmy są najlepsze a których do bani. Jeżeli ktoś się na tym zna to proszę o pomoc. Usprawiedliwia mnie tylko to że do tej pory miałem coś wspólnego tylko z gazem drugiej generacji. darek.kazmierczak@hertzlease.pl

Cześć
To prawda chyba, że do zeteca 1.6 z 2001 roku trzeba by założyć wtrysk gazu. Podobno 1.8 mają głowicę wykonaną z domieszką porcelany co właśnie decyduje o tym wyborze.....ale nie jestem pewien czy 1.6 mają taką głowicę. Druga sprawa to pewnie plastikowy kolektor, albo wymiana albo b. duże ryzyko
Ja mam starszego zeteca 1.6 i tu nie ma takich problemów - jeżdże z powodzeniem na II generacji z kompem

Cytat:
2004-05-18 14:49:23, Andrew pisze:
Cześć
To prawda chyba, że do zeteca 1.6 z 2001 roku trzeba by założyć wtrysk gazu. Podobno 1.8 mają głowicę wykonaną z domieszką porcelany co właśnie decyduje o tym wyborze.....ale nie jestem pewien czy 1.6 mają taką głowicę. Druga sprawa to pewnie plastikowy kolektor, albo wymiana albo b. duże ryzyko
Ja mam starszego zeteca 1.6 i tu nie ma takich problemów - jeżdże z powodzeniem na II generacji z kompem

Kiedyś było na forum o lpg do foki

np. tu