| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-18 22:00:55 Jako ze moj lexik był juz matowy lekko postanowiłem sie wybrac do lakierni i zapytac co i jak z polerowaniem. Powiedzieli co mam kupic, jak mam to zrobic, nawet pokazali co i jak.
Wszystko si, Szymuś zajął sie polerką...Najpierw poszła w ruch gumówka ze specjalną gąbką i pastą na mokro a pozniej recznie mleczkiem na cycuc glancus...za dnia nic nie było widac... teraz niedawno wyjechałem pod latarnie obadac ja mi praca poszła i sie przeraziłem... Owszem, lex sie swieci jak przysłowiowe kozłowe jaja, ale wygląda... no własnie tak: Jak to w skrocie opisac??? Juz pisze: Perforowana Blacha z połyskiem albo poprostu półmisek... ino ze w lakierze... Nie pozostaje mi nic innego tylko poprosic was o pomoc co z tym fantem zrobic.... Wiem oczywiscie ze najlepiej udac sie do lakierni, ale czy zamiast tego jestem w stanie cos z tym zrobic samemu??? No nie wiem, zamiast gąbki jakis baranek, puszek i glancowac czy jak??? 6 godzin to robiłem, spuszczałem sie jak mogłem a tu takie jajco.. No wybaczcie ze tak tu powiem ale wk*****ny jestem na siebie jak diabli!!!!! |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-18 22:51:45 Z przykroscią stwierdzam ze dzis wsrod braci toyotowcow panuje wielka znieczulica...22 razy ktos tu zajzał i nic nie odpisał... szkoda |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2004-05-18 23:12:01 Hehe Sincom, jesteśmy zdyscyplinowani Ja też będę chciał polerować czy pastować parę rzeczy to chętnie kogoś posłucham |
gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-05-18 23:12:07 bo ja np nie moge sobie wyobrazic tego efektu polakierowanej miski czy jak to tam ujales... moze warto machnac sie ze 100 zeta na polerke (maszyne) i nie robic tego recznie? mozna takie cudo kupic na allegro albo w selgrosie...
ja sie szykuje na taki zakup... a recznie polerowalem zawsze "turtle wax" czy jakos tak... naklada sie mokra szmatka potem to to matowieje i sie wyciera na sucho... wszedzie na uszczelkach bylo kupe pylu ale autko sie swiecilo pieknie i woda splywala jeszcze przez miesiac czy dwa !!! sonaxem raz robilem recznie i nigdy wiecej !!! pozdr g. |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-05-18 23:17:08 hmmm za bardzo się na tym nie znam, ale może warto by zmienić pastę polerską Niestety przy polerowaniu maszyną trzeba najpierw się tego naumieć a nie próbować na Lexie Moim zdaniem wystarczy teraz dobrać odpowiednią pastę i ręcznie to zrobić... |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-18 23:23:05 Widzicie??? jak ładnie??? Juz pare osob sie odezwało i jest przyjemniej..
Niecierpliwosc???, widzisz problem w tym ze Lex a tym bardziej jego własiciciel są odobierani tyci inaczej niz pozostali. Jedni patrzą z zazdroscią, inni z pogardą...np. Jakim cudem taki szczeniak ma lexusa a ja musze sie telepac polonezem. Tak tak, od razu moge przyznac to z reką na sercu i wogole... jestem młody, mam raptem 20 lat i ciesze sie jak głupi ze mam to auto. Pozatym miałem takie szczescie, troche pieniedzy uzbieranych i zgode rodzicow by sobie takie autko sprawic oddając im yarisa. Zaraz moze sie nasunąc kolejne pytanie. Skoro ma lexa to na kiego sam polerował...i tu od razu odpowiadam - by zaoszczedzic, nie kazdy spi na pieniądzach. Ja napewno nie... Puki co wybaczcie mi za to co tu wypisuje, ale od momentu kiedy kupiłem ten samochod własnie tak w wiekszosci przypadków jestem odbierany...szczeniak z bogatymi rodzicami. A nie chciałbym zeby i tu - na tym forum - pełnym maniakow toyoty - tak było bo tak poprostu nie jest. A tak juz poł zartem pół serio - Lex to Lex ale gdzie nie spojrze czy to na drzwi czy to pod maske... wszedzie zamiast Lexus jest Toyota... Moze zaczne kupowac zamienniki np z Cariny... kto wie czy cos przypadkiem nie bedzie pasowało. Teraz czuje sie wyspowiadany.Uff!!! Mam nadzieje ze tu nikt nie zywi do mnie zadnej urazy. Pozatym jestem tu nowy i licze na to, ze jesli tylko bede mogł zjawie sie na jakims zlocie by mnie i moje"malenstwo" wszyscy poznali. A wracając do tematu polerki... jesli tylko ktos wie co i jak to niech smiało odpowiada!!! Dziekuje za uwage!!! [ wiadomość edytowana przez: simcom dnia 2004-05-18 23:25:31 ] |
gak TOYOTA DRIVER YARCIO szczecin | 2004-05-18 23:32:53 ach dorwal sie bogaty malolat do lexa taty i narozrabial... jak juz mowilem do recznej polerki polecam turtle-wax... nie jest najtanszy - znacznie drozszy np od sonaxa ale moge polecic w 100% zero sciemy... jak nakladasz zgodnie z instrukcja to nie mozna zjeb.... a do mocnych rys czy asfaltu lub pozostalosci lakieru innego samochodu |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-05-18 23:45:55
do miejscowego przeznaczenia to się zgodzę z tą pastą... ale całości samochodu to bym tym nie robił... lustra z tego nie uzyskamy (chyba że do golutkiej blachy będziemy polerować), poza tym jestem zdania że coś za kilka zł nie może być takim dobrym środkiem Nie używałem jeszcze pasty woskującej Nigrin do użycia na mokro, ale może warto... (w Twoim przypadku coś takiego powinno wystarczyć). Kurde Simcom wozisz się Lexem a ja TYLKO Yarisem... ale może kiedyś to się zmieni |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-05-18 23:54:21
Ja też |
Stachu TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Poznań | 2004-05-18 23:56:42 Stary to jest normalne jak mlody sie rozbija samochode lepszym od sredniej krajowej.... ale nie miej kompleksow Nie wiem ile jest wart Twoj samochod ale wyobraz sobie 20 latka w nowej 911 A co do polerki dobrze wiedziec ze trzeba na to uwazac bo mam dostep do tego urzadzenia i tez pewnie bym popsul samochod.. |
grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-05-19 00:15:03
zajebista pasta... szczegolnie jak kupisz pod kolor auta....... BOMBA |
Many E x | 2004-05-19 01:34:56 Jak to było? durszlak dziurki jakies... nie mogę sobie tego wyobrazić.... ale chodzi o to że masz porysowany lakier chyba....
Kurde bele...też bym sie głowił co z tym fantem zrobić. Ja do malucha , samary, i cariny stosowałem " Tempo"-zawsze ręcznie calutkie auto, oprócz Cariny- tutaj tylko miejscami. Zrób doswiadczenie: kup paste tempo i tego żółwika, użyj je zgodnie z instrukcja, ręcznie na małym fragmencie karoserii, póżniej porównaj efekt pod różnym kątem, pod światło i z... Po tym będziesz wiedział którą paste zastosować,,,, i tutaj bał bym się robić ponowna polerkę mechaniczną.... Popróbuj..... ale się obawiam że już możesz nie odzyskać dawnego połysku... Na Twoim miejscu spróbowałbym zaciągnąć opini u kilku lakierników, równiez a moze przede wszystkim ps nei każdy ma takie podejscie ...jak przedstawiłes, Pozdróweczka |
thaniel Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-05-19 07:18:07 Tempo jest the best jeszcze jest jedna K2 czy K4 sie nazywa
pozdr |
Kwieczor TOYOTA DRIVER Yaris Luna 1,3 3D Buczek | 2004-05-19 09:54:35 kiedyś skaszaniłem woskowanie koloryzujace na aucie siostry - smugi, tęcze i inne cuda - wyglądało fatalnie i niczym nie schodziło.
Kupiłem za 19 zeta pastę do "delikatnego polerowania na Aralu" pod dumną pozdr. Kwieczor |
![]() kranca Toyota Carina E GLi Warszawa | 2004-05-19 13:11:40 Simcon ales dał CIAŁA!!!!
Pamietaj lepiej zrobic mniej niz za duzo. Co do polerki samochodów to powiem Ci z własnego doświadczenia,a pare autek z Reichu prztargałem , także pasta TEMPO i jedziesz acha i nie uzywaj zadnych koloryzujacych bo po tym to tylko Cie czeka twoj przyjaciel lakiernik oczywiscie jezeli chcesz miec LEXA GUT NO ALE POJECHALES TROCHE |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-19 13:12:04 Ja polecam Turtle Waxa - jest taki specjalny do lakieru typu metalik (o ile taki masz). Tak jak pisali koledzy rewelka. efekt pozostaje 2-3 miechy.
Tylko nie wiem na ile to naprawi efekt który opisywałeś, ale na normalny (porysowany i cokolwiek zmatowiony szczotką) lakier działa idealnie. |
![]() kranca Toyota Carina E GLi Warszawa | 2004-05-19 13:14:08 Simcon ales dał CIAŁA!!!!
Pamietaj lepiej zrobic mniej niz za duzo. Co do polerki samochodów to powiem Ci z własnego doświadczenia,a pare autek z Reichu prztargałem , także pasta TEMPO i jedziesz acha i nie uzywaj zadnych koloryzujacych bo po tym to tylko Cie czeka twoj przyjaciel lakiernik oczywiscie jezeli chcesz miec LEXA GUT NO ALE POJECHALES TROCHE |
miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2004-05-19 13:33:53
Witaj poniewaz jesteś nowym kolegą i to z ... Lexusem Pozdrawiam i do spotkania a sam się przekonasz. |