Ratunku rozdzielacz wtrysku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam szanowne grono
mam pytanie czy nie ma ktos dobrego rozdzielacza bo gazownicy mi go zalatwili?
rozdzielacz do xr3i boscha bez elektroniki
dziekuje

No to umarł w butach... Ja bym ... "gazowników"

Ale napisz, co się dokładnie spsuło?

mam takowy
niestety z popekana obudowa filtra jest
reszta sprawna

a wiec bylem wczoraj u gaziazy aby zalozyli mi reduktor nowy bo poprzedni reklamowalem dwa tygodnie temu
wczoraj gdy magik krecil (regulował) gaz strzelil
skonczylo sie na pogietej plytce i braku mozliwosci zapalenia na bezynie.
znajomy powiedzial ze tam jest zawor i pewnie zostal wbity przez cisnienie i dla tego nie chodzi.
najciekawsze ze jak sie przejdzie z 3000 z gazu na bezyne to trzyma nawet obroty a po chwili spada i gasnie ale na 3000 nuizej to wogole nie mozliwe zapalenie.
wilku ci ty na to.??

Kurcze, mnie gaz strzelil juz kilkadziesiat razy, kilka razy nawet porzadnie, ale nigdy nie pogiela mi sie ta plytka, choc o tym slyszalem. Jezeli masz plytke pogieta, to po prostu nie masz regualcji ilosci wtrysku i dlatego nie pracuje. Nie miales zalozonego antywybuchu, tzn takiej gumy przy przepustnicy, ktora sie rozszerza, kiedy powstaje duze cisnienie, czyli strzal? Jezeli tego nie miales to gazownicy to jakies pierdoly

Cytat:
2004-05-19 10:20:23, gryzonxr3i pisze:
a wiec bylem wczoraj u gaziazy aby zalozyli mi reduktor nowy bo poprzedni reklamowalem dwa tygodnie temu
znajomy powiedzial ze tam jest zawor i pewnie zostal wbity przez cisnienie i dla tego nie chodzi.
najciekawsze ze jak sie przejdzie z 3000 z gazu na bezyne to trzyma nawet obroty a po chwili spada i gasnie ale na 3000 nuizej to wogole nie mozliwe zapalenie.
wilku ci ty na to.??

To niech magik teraz kupuje nowy rozdzielacz i tyle.

Cytat:
2004-05-19 10:49:31, WilK pisze:
Cytat:
2004-05-19 10:20:23, gryzonxr3i pisze:
wilku ci ty na to.??

To niech magik teraz kupuje nowy rozdzielacz i tyle.

he he he

no to powiedz magikowi ze mozesz kupic taki rozdzilacz za 400pln z tego ty bedziesz mial polowe i ja druga

Cytat:
2004-05-19 10:57:43, PUNIU pisze:
he he he

no to powiedz magikowi ze mozesz kupic taki rozdzilacz za 400pln z tego ty bedziesz mial polowe i ja druga

Nowy...

mowisz ze za 400pln mozna kupic nowy??

wlasnie rozmawialem na ten temat z gaziazami no i oni nawet chca pokryc koszty ale poki ci ti przez telefon.mialem bum klapke ale ja wypieprzylem bo dlawila ale skoleji zdiolem opaseke z rozdzielacza i bylo dobrze jak strzelil to ta guma wyskakiwala i bylo git a ten osiolek wzioł i poskrecal wszystko na chama i zrobilo jabud.
szef gaziazy powiedzial ze maja ubezpieczenie na takie cos.
a dla ciekawskich no to w serwisie mi powiedzial cene rozdzielacza albo 6,800 albo 8,600 juz nie 0pamietam.
mam nadzieje ze wszystko sie ulozy i oddam autko do mechanika a on mi to zrobi wystawi faktore i wszystko sie dobrze zakończy.
poki co to jestem zalamany.
dziekuje za pomoc dam relacje co i jak sie skonczyło

Cytat:
2004-05-19 12:27:59, PUNIU pisze:

W przeciwpołożną

Cytat:
2004-05-20 10:30:56, WilK pisze:
Cytat:
2004-05-19 12:27:59, PUNIU pisze:

W przeciwpołożną

ze co???

A czy jest mozliwosc zrobienia zdjec?? Chcialbym zobaczyc jak wyglada ta pogieta klapka, a na swoim wole nie testowac.

chetnie bym pokazal ale juz po prostowaniu
a jak wyglada no nawet ciekawie zalamana wzdłuz dzwigni
w poniedzialek sie wszystko wyjasni