Serwisy Opla... gdzie one są??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich jestem tu nowy i chciałbym się na samym początku dowiedzieć czy istnieje gdzieś w Polsce normalny fachowy autoryzowany serwis Opla?? Jak do tąd miałem do czynienia z serwisem w Olsztynie i Krakowie (nie polecam...)

chlopie zapomnij...w Gdansku tragedia,przysla ci 18-latka ktory ma praktyki i taki gosc ma i grzebac pod maska ?? w 3-miescie zawiodlem sie prawie na wszystkich fachowcach,nie mowie tu o wymianie klockow i takich tam pierdolach,tylko konkretnych sprawach,amatorszczyzna.

może w niemczech w fabryce opla bo w wielkopolsce też niema porządnego serwisu

No dobra,
- serwis Haller osowa dupa niewiedza jaki mam samochod
- serwis mialki szlak - moje auto nie mozna u nich podnieść
też nie mieli pojęcia, że był taki model (nie wszyscy),
-serwis Konocar. moim zdaniem fachowcy godzinami gadłem z nimi autach opla, maniacy jakich mało Pan Darek i Pan Andrzej, wiedża co mówią i wiedzą co robią. Warunek jeden umówic sie wczesniej na zkares prac i ilośc kasy a może sią okazać, ze bedzie taneij i lepij.
Przykład ile kosztuje w/g was wymiana sprzęgła u pana Miecia?
Ja nie znalazlem nikogo kto by to zrobil za mniej niż 200 stówy i jeszcze marudzenie, że nie można dojsc, ze srubu sie zapiekły, ze czasu mało itp itd. Ja zapłaciłem 270 zł z vatem, mam fakture i gwrancje, sprzeglo kupiłem sam (było o 200 stówki tańsze niż u nich raptem 20 %). Mieli i podnośnik, i tisa pod reką, i narzędzia odpwiednie, przez przypadek zostawilem w środku 5 zł i jak myslicie jak odbierałem auto było? .....Było, na swym miejscu.
A u pana Miecie, k..... ja nie wim jak to przyjdzie, cos tu nie gra itp itd. Gdybym miał to zrobić u pana miecia z takim klopotami, to nie dałbym, więcej niż 50 zł. Zresztą wolbym robic wszystko sam ale brak warunków jest ....Rada zadzwonić, ustalić zakres, umówić sie na cenę i już.

Dzieki wszystkim za rade teraz poznalem sie juz na serwisach Opla ale jutro mam jeszcze jedno podejscie... dzisiaj o godz. 18 odebralem swoja Omege a jutro jade na naprawe serwisowa... "debilizm" a chodziło tylko o wymianę wiskozy co wy na to?

ehh ja wiem czy jest sens zeby jechac do ASO po to zeby wymienili wiskoze? tam jest pare srobek, wiem ze jedna moze jesli nie odkrecana od nowosci auta sie zapiec i troszke sie trzeba nameczyc ale to chyba jedyny problem. kup nowa wiskoze i jedz do jakiegos warsztatu za 20zl powinni Ci wymienic.

Cytat:
2004-05-19 21:50:21, PiotrS pisze:
przez przypadek zostawilem w środku 5 zł i jak myslicie jak odbierałem auto było? .....Było, na swym miejscu.

w mojej rodzinie zawsze jest taki "zwyczaj" na wyczajanie ludzi ktorzy dotykaja naszych aut ze zostawiamy za kazdym razem "piątaka" czy to u "pana mietka" czy w jakiej myjni i to stanowi tez jakieś kryterium naszego zdania o tym miejscu plus rzecz jasna robocizna.

pozdrawiam.

ASO???
dajcie spokoj!!!!
i nie jeden pan miecio odpada
a najbardziej mnie wkuzaja fachowcy kturzy nie zagladajac do auta wiedza na 100% co trzeba zmienic a po ewentualnej zmianie nazekaja ze strasznie ciezko bylo bo sie sruba zerwala albo zapiekla albo ze specjalny klucz im sie zlamal przez nasza srube i tak dalej i tak dalej potem okazuje sie ze jeszcze cos trzeba dokupic wymienic......
staram sie nie zostawiac mechanika samego z moim autem i unikam tych co kombinuja jak sie na czas naprawy pozbyc klijeta

a tak wogule to szkoda gadac

A ja mam dobry serwis. Nie ASO bo to pacany ale autoryzowany Bosch Service. Zostawiam auto i mam do nich pelne zaufanie. Wpadke jak narazie zaliczyli przy diagnozie uszkodzonego czujnika predkosci obrotowej walu ale to im wybacze bo naprawde bylo to trudne do poprawnego zdiagnozowania. Ogolnie jestem z nich bardzo zadowolony.

A byłeś w każdym Aso w Polsce?
Że tak od nich stronisz?
Cytat:
2004-05-20 12:20:13, Tabaluga pisze:
ASO???
dajcie spokoj!!!!

w krakowie jest tylko jeden godny polecenia serwis opla. firma Gremar ul. Łokietka 39 tel 634-14-60 w warsztacie jest taki niski gościu ta naprawdę jest mechanik

Czytajac ten watek stwierdzam ze ja to mam szczescie.
Mam tescia ktory prowadzi warsztat od nastu lat. Nie dosc ze jest dobry w tym co robi to jeszcze ma pracownikow myslacych, a to jest podstawa, a do tego sprzet bez ktorego czasami nie ma szans drgnac z robota. Ogolnie ASO nie jest dla nas, oni wola floty naprawiac, bo maja z tego wieksza kase. Bo jak moga byc dobrzy jak pracuja tam zazwyczaj ludzie mlodzi nie doswiadczeni i nie douczeni. DrA dobrze znalazl bo ma zaufany serwis Boscha i takich proponuje szukac, to sa warsztaty ktore stale walcza o klienta i dbaja o swoja opinie, a przede wszystkim nie moga sobie pozwolic na fuszerke czy "zgubienie" 5 zl.
Jak bedziecie potrzebowac pomocy na slasku to zapraszam do mnie, aby sie przekonac o czym mowie.
ps. Tesciu tez ma bestie

PiotrS ma racje nie wolno uogolniac
Ja tylko mam przykre doswiadczenia dalem sie nawet naciagnac na reset komputera oczywiscie nie bezplatnie
Jesli tak na wszystkim zarabiaja kozystajac z niewiedzy???

wymiana wiskozy to faktycznie 20min nie wiecej ale chlopaki z serwisu musieli jeszcze sprawdzic czy dziala i testowali chyba przez godzine... wyjechalem z warsztatu przejechalem chyba 3km i temp. silnika skoczyla do 120 wiec widac ich profesjonalizm Kolejnym klopotem podobno jest transport wiskozy bedac wczoraj w serwisie na reklamacji koles sie zastanawial czy nie zdemontowc mi poprostu tej wiskjozy i wystawic korekte faktury wybilem mu to ze łba... oczywicie zwalil wszystko na firme kurierska ktora transportowala wiskoze w poziomie... Oni sa tragiczni.
...Robia serwis gwarancyjny na moich oczach i wiecej sie u nich nie pokazuje zapowiedzialem z gory kierownikowi serwisu...
pozdrawiam

Cytat:
2004-05-20 12:35:24, PiotrS pisze:
A byłeś w każdym Aso w Polsce?
Że tak od nich stronisz?
Cytat:
2004-05-20 12:20:13, Tabaluga pisze:
ASO???
dajcie spokoj!!!!

dopóki wiekszosc ASO bedzie partaczyc robote
dopóty bedzie sie ich uogolniac... tak jak wszystko inne.
ale jak juz sie poprawia to i tak ciezko bedzie im sie przez zla opinie przebic...
smrod sie bedzie ciagna latami.
i niechec bedzie wrodzona.
jestem tego najlepszym przykladem.
jeszcze z uslug zadnej placówki ASO nie korzystalem a zdanie juz mi sie wyrobilo po tym co obserwuje...
coz... pozyjemy zobaczymy...
a nóż trafie na profesjonałów...

pozdrawiam

Zycze szczescia w poszukiwaniu fachowej obslugi.. w razie problemów z bestyjka na mazurach tez słuze pomoca po ostatnich przejsciach przynajmniej wiem ktorych zakladow nie odwiedzac
Pozdrawiam
Nova
(Omega 2.0i aut.)
gg 3181143