Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-19 22:08:51 kiedy pracowałem w toyocie my jako pracownicy zwracalismy uwage na te sprawy:
- rysy na karoserii (maska, dach) - resztki kleju po specjalnych foliach po transporcie (przednie błotniki na liniii migacza, dach - zaraz za gorną linią szyby i wzdłuz relingow. - mimo wszystko zerknij na poziom wszystkich płynow - sprawdz czy masz przymocowaną gasnice, mysle ze ludzie ktorzy szykuja autko na wydanie o trójkącie nie zapomnieli. - i co najwazniejsze - sprawdz korek wlewowy oleju. Zdarzały sie autka z niedokreconym korkiem...co powodowało ze nowy silnik mogł bardzo szybko stac sie starym a co najgorsze w nowym aucie : przeistoczyc sie ze srebrnego w kolor olejowy. To chyba wszystko. Zresztą tak naprawde nie ma się o co martwic, sporo ludzi dopieszcza te samochody zanim wyjadą przed salon... |
![]() simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-19 22:23:27 dokładnie tak jak Bigman powiedział...nie inaczej.
My u nas w Poznaniu chyba po 5 litrow lalismy... ale to tak na marginesie. Czasami ten ostatni guzik nie był dopiety na czas... i za autkiem trza było chwilke poczekac.... |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-05-19 22:32:42
- to do głowy mi nie przyszło, żeby sprawdzać... ![]() ![]()
- tutaj przypomina mi się kolejny motyw... a salonie wszystko ładnie mi pokazano, następnie samochód wyjechał przed salon, pracownik go zamknął a ja się później męczyłem żeby go otworzyć ![]() ![]() zgadzam się z przedmówcami. Sprawdź to wszystko a będzie OK. Staraj się zatrzymać emocje na później... chociaż to jest ciężkie bo nie codziennie odbiera się samochodzik z salonu ![]() |
![]() vojteji Yaris 1.0 Terra Warszawa | 2004-05-19 22:41:06
Toyota Chodzeń w Piasecznie. Zbyt wiel o salonie nie wiem, choć z tego co pamiętam w ostatnim AŚ serwis Hondy (też Chodzenia) dostał bardzo wysoką ocenę. |
![]() Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2004-05-19 22:50:12
nie chcę Cię martwić ale Chodzeń Honda a Chodzeń Toyota to nie to samo niestety wybrałeś najgorszy salon toyoty w promeniu 100km ![]() weź kogoś ze sobą i wykonaj BARDZO DOKŁADNE OGLĘDZINY samochodu szcególna uwagę zwróć na lakier - czy nie ma gdzieś śladów malowania - czy pod światło nie widać wypukłości, których nie powinno być, czy na lakierze nie ma żadnych zacieków kolega Danio kupił u nich "bezwypadkowe" auto .... po odbiorze auta już się u nich samochodem nie pokazuj - pojedź na drugi koniec miasta ale miej pewność, że samochodem zajmą się fachowcy |
![]() vojteji Yaris 1.0 Terra Warszawa | 2004-05-19 23:00:10
Nie poprawiles mi humoru. Choc przyznam, ze panujacy tam ruch wskazywal zupelnie cos innego. Moze przypadek twojego kupla to nie regula? Ale w sumie sprzedawanie klepanego auta to najgorsze swinstwo jakie mozna zrobic! Myslalem ze w Toyocie to sie nie zdarza ![]() |
![]() Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2004-05-19 23:05:12
nie chciałem Ci psuć humoru - myślę, że z autem będzie wszystko w porządku - kolega kupił od nich auto roczne testowe (czyli nie nowe) ale miało być bezwypadkowe ... śpij spokojnie i bądź dobrej myśli - od jutra bedziesz się już cieszył swoim yarisem ![]() |
![]() simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-20 06:23:01 Wszystko musi byc dobrze. Toyota to toyota.
Jednak Zawsze i wszedzie zdarzaja sie jakies wpadki. Taka mała anegdotka: Dla przykładu: salon w poznaniu. Wjazd na toyotowską myjnie to jeden z "garazy" w hali. Zeby do niego wjechac trzeba przecisnąc sie przez 2,5 metrową drózke (po jednej stronie hala, po drugiej mocny betonowy płot), a pozniej skręcic pod kątem prostym do tego pomieszczenia. Zdarza sie ze duzymi autami trzeba wjezdzac na 2 razy. I był sobie taki jeden pracownik, ktory chciał wjechac na 2 razy. ledwo mu sie to udało. Jednak cały bajer to próba podjechania do przodu o kawałeczek. Zamiast "D" wrzucił "R". Dał po reblu i zatrzymał sie na płocie. CAMRY sie "nieco" uszkodziła. Takze wiadomka. Zawsze cos sie zdarzyc moze. A skoro Bigman twierdzi ze salon z ktorego kupujesz nie jest za ciekawy, to tak jak mowił - wszystko dokładnie posprawdzaj i SZEROKIEJ DROGI, PRZYJEMNOSCI Z PROWADZENIA SAMOCHODZIKU I WOGOLE WSZYSTKIEGO DOBREGO NA DRODZE!!! |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-20 10:11:12
Kupić u nich nowe auto - owszem można, ale tak jak pisze Bigman, powinna to być Twoja ostatnia wizyta w tym salonie. Jeżeli nie masz tam dobrego znajomego, albo nikt z Twojej rodziny nie pracuje u Chodzenia, to omijaj ich serwis. Oby Twój jedyny kontakt z nimi w przyszłości ograniczył się do reklam w prasie ![]() ![]() |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-05-20 10:54:08 Cześć ziomal,
jeśli chcesz to wpadnij dziś na spot do SBM - pogadamy sobie o nowym aucie, możemy się też umówić na wspólny odbiór auta w Piasecznie. Pomogę Ci, a jednocześnie zatankuję sobie najtańszej zupki w okolicach Wawy ![]() ![]() |
![]() miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2004-05-20 12:37:23 Ogólnie wypada pogratulować nowego autka i wyboru jedynie słusznej drogi.... drogi Toyoty!!!!
Serwus w klubie posiadaczy. ![]() |