Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-05-20 15:13:37 Wiedziony chęcią poprawienia osiągów Hicksmobilu na 400 m i podpatrzywszy to u Nika, zacząłem kombinować z wymontowaniem tylnej kanapy i całego tego stuffu z bagażnika.
Jednak poległem na dwóch śrubach ![]() W wersji po FL kanapa trzyma się na dwóch śrubach przykręconych do konstrukcji progu pod kanapą i na dwóch trzpieniach które puszczają się karoserii kiedy się składa kanapę. Nie było by problemy gdyby nie kształt łbów tych śrub (notabene takich samych użyto do przymocowania prowadnic foteli) - są okrągłe, a w środku mają wycięcie a la imbusowe i dodatkowy, płytki frez jak do płaskiego wkrętaka. Żadnym znanym mi kluczem do tego nie mogłem podejść. Z tego co widziłem w yarisie sprzed FL to są tam zwykłe śruby, chyba 13-ki. Czy ktoś z Kolegów Yarisowców zdejmował już kanapę w modelu po FL bez zbędnej dewastacji tych śrub ? BTW: czyżby toyota zabezpieczyła się przed takimi majstrami jak ja ? W końcu mocowanie kanapy to jeden z punktów bezpieczeństwa... |
![]() Nikolas21 Yaris T-Sport Warszawa | 2004-05-20 15:47:48 Hicks! Nie męcz sie człowieku! Jak masz czas to skocz furą do Toyoty Marki - poproś Pana Krzysztofa Dąbrowskiego - swietny mechanik i fajny facet - jak przyjdzie to powiedz ze jestes z Klubu TKP i ze Nik od Yarisa TSa czarnego cie polecił i jak by mógł to czy moze ci pokazać jak odkręcic tylną kanape i ze chcesz przy tym byc i zobaczyc jak i co.... powiedz ze chcesz przewiezc zmywarke ![]() Nie marnuj czasu i jedz bo juz spot niedługo!! Pozdro. Nik |
![]() Yaryś TOYOTA DRIVER Yarowóz WAAAWAAA | 2004-05-20 15:53:10 buuhahahaha panie krzysiu wsyzscy nagle zaczeli wozic zmywarki ![]() ![]() |
![]() Stachu TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Poznań | 2004-05-20 23:23:48 Pan Józek z aso nie ma co pokazywac tylko lepiej niech pozyczy odpowiedni klucz ![]() ![]() ![]() przed FL to jest bodajze 14..... |
![]() ron TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Warszawa | 2004-05-21 08:49:10 Na allegro są zestawy różnych mniej lub bardziej typowych kluczy - cena około 30 pln |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-05-21 10:13:09 Mission accomplished ! ![]() Dzięki za trzeźwe porady (krystek ![]() ![]() |