Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() staho OPEL VECTRA B Caravan Tychy | 2004-05-21 11:22:01 Może ktoś mi pomoże i odpowie na moje pytanie. Dlaczego wyczuwam zapach gazu w kabinie.
Jak się to objawia: Odpalam auto na benzynie jak jest zimne - wszystko OK. Przejadę jakieś parę kilosów w między czasie przechodzi z Pb na gaz - również jest wszystko OK. Zatrzymuję się gaszę silnik, odpalam go ponownie teraz już na gazie bo jest ciepły i przez kratki wylotu powietrza dostaję dawkę smrodu w postaci gazu. Dosłownie tylko jak zacznie chodzić dmuchawa przez pierwsze 20 sekund śmierdzi później jest wszystko OK. Pomocy bo sie zagazuję |
![]() staho OPEL VECTRA B Caravan Tychy | 2004-05-23 16:12:09 Dzięki Danek.
Czy ktoś jeszcze czyta te forum i może miał podobny problem. Panowie piszcie. ![]() |
![]() thaniel LPG User Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-05-25 01:12:07 Albo poprostu filtr gazu
Kumplowi w asterixie tez zawsze wanialo hmm pozdr |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2004-05-25 08:18:06 Co do filtra albo nieszczelności to chyba odpada bo smrodek byłby wyczuwalny zawsze, a nie tylko po odpaleniu ciepłego silnika na LPG. Tak myślę. |
![]() thaniel LPG User Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-05-25 12:16:47 W sumie razcja
Wychodzi na to ze przy cieplym ma zbyt bogata mieszanke moze regulacja pozdr |
Dawciol LPG User Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2004-05-25 21:19:12 Niebede zasmiecal forum wiec napisze tu:
A mianowicie podczas jazdy przy otwartym szyberdachu lub oknie, smierdzi gazem niesamowicie zaciaga go z zewnatrz, i niewiem czy to od wydechu zalezy czy od instalki ![]() |
Crasul LuBLIN | 2004-06-07 16:49:24 U mnie zawsze wali gazem w samochodzie nie waze czy cieply czy zimny....nie wali tylko wtedy jak wlacze zamkniety obieg powietrza.....jak cos dajcie cyne na crasul@go2.pl ![]() |