| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-05-21 15:22:47 wypełń rdze nową blachą
tobie trza blacharza nie zywicy bo bedziesz miał plastixa |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2004-05-21 16:34:21 tudziez siatexa |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-05-21 18:03:26 w sumie to rzdze zdziera sie normalnie diaksem tudziez gumowka jak niektorzy to zwą.
a szpachla sluzy tylko do gladzenia powierzchni. jesli juz chcesz latac dziury to tylko blacha i spawarka. co do spalania to upewnij sie czy aby napewno spala ci tyle ile mowisz. (dobra rada i nie smieszna) jak bedzie ci palil 7 litrow to to jest na miescie raczej norma mi pali 6,3 6,5 cos takiego... |
her_us 126p Jelenia Góra | 2004-05-21 23:34:31 Wiec tak :
-filtr powietrza nowy chyba 3 zl -ustawic gaznik -ustawic zaplon i przerwe w przerywaczu -wyregolowac gaznik A i jeszcze cos zobacz czy ci czasami gdzies paliwo z gaznika nie cieknie PS>Jesli dalej bedzie Ci palil 8 przy spokojnej jezdzie to potnij go na zeyletki |
Jesion128 F&F Sympatyk Łódka Bols Szuflandia | 2004-05-21 23:41:29 8 to duzo??? Jeszcze pewnie głównie po mieści z gazem w podlodze. Mi maluch bardzo często brał 10 litow...... Tylko co zrobić skoro 126 to jedyne auto które ma tylko 2 położenia pedału gazu: podłoga albo puszczony |
her_us 126p Jelenia Góra | 2004-05-21 23:44:56 Heheheh.Dobra uwaga duzo zalezy od sposobu i stylu jazdy |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-05-22 09:31:55 Po pierwsze upewniej się czy wszystko jest sprawne.
Może przewod odpływu paliwa z gażnika jest pęknięty i gubisz benzynę ? Może gaźnik źle ustawiony (złe dysze) ? Może sam zbiornik jest nieszczelny ? Może jeżdzisz na ssaniu ? Mże sąsiad ci podkrada benzynę ? Znany i ceniony HołekRajdowy ostatnio powiedział ze 40% paliwa zaoszczędzimy jeżdząc b.delikatnie z jajkiem na pedale gazu. (cokolwiek to oznacza) Jeśli za bardzo kapisz albo stoisz tylko w korkach to się nie dziw ze masz wir w zbiorniku. Przedostatnia sprawa to stacja na ktorej tankujesz. Może to jedna z tych magicznych ktora do 5 litrowego kanistra mieści 6 litrów benzyny ? Może po prostu źle obliczasz faktyczne zużycie ? Nalej full do pełna i przejeżdzij 100 km a potem znowu zatankuj pod korek. Bo nie ma co się wskazaniami pokładowgo mierniczego sugerować. Albo wyjeżdzij jak najwięcej i skorzystaj ze wzoru : spalam na 100km = 100*zatankowałem litrów / wyjeżdziłem kilometrów |