| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-05-21 15:24:21 Mam pytanie..otoz dzisiaj u babci w piwnicy znalazlem jak narazie jednego kapsa na felge..reszta jest gdzies pod sterta smieci..niestety..na powierzchni tego jednego..pojawily sie male ogniska rdzy..czy jest jakis sposob..zeby je ladnie wyczyscic z rdzy..i zeby nie stracily polysku?? zalezy mi zeby ladnie wygladaly..bo moze je zaloze na fiacika..pozdroowka |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-05-21 16:11:54 Weź igłe i obadaj.
Jak pod rdzą jest chrom to sie ciesz !!!!!! Ja tak miałem pod zderzakiem chromowanym. Polecam dorwać polerownice - 25 zł na wiertarke wolnobrotową / wkretarke i pasta do chromu np carplan firmy i jazda. I jedziemy z tym - będa się lśniły jak głupie !! |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-05-21 18:13:26
Jeśli nie są w >> TAKIM STANIE << to masz szanse coś z tym zrobić jeszcze A czy po zderzaczkach można by lekko szczotką drucianą na wiertarce polecieć? Bo u mnie dość mocno ruda zaatakowała i sama polerka raczej nie da rady |
BULLITT fiat Kraków | 2004-05-21 18:23:51 Polej to jakims cilitem kamien i rdza. Zajebiscie wyczyscil mi zderzaki z syfu . |
M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-05-21 19:40:02
Nieee tak zle to nie wyglada..przynajmniej ten jeden..mozna sie jeszcze smialo przejzec w nich..tylko sa takie male kropeczki rdzy na nim..no i dwie takie wieksze. A co do zderzakow..to najpierw wymylem rozpuszczalnikiem..pozniej papierem wodnym 1000 albo 1500 na koncu 2000 i posmarowalem pasta Auto Max..rdzy prawie nie widac..tyle ze zderzak zmatowial troche..ale przynajmniej sie ruda tak w oczy nie rzuca jak przed tym zabiegiem..pozdroowka |
M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-05-21 19:42:23
A ta pasta do chromow jaka ma nazwe i ile kosztuje?? bo tak jak juz wczesniej napisalem..do zderzaka uzylem Auto Max..ale przez wypastowanie go nim..nie uzyskalem polysku...mam wrazenie ze chyba zachorowalem na chorobe pucowania wszystkiego co chromowane |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-05-21 22:57:52 na poczatek sprobuj AUTO MAXEM ja robilem nim wszystko co sie swiecilo... jezeli ta rdza to tylko nalot to bez problemu powinien zejsc... najlepiej zrob to recznie wtedy bedziesz widzial czy cos schodzi czy nie. niestety akurat w dfie kolpaczki nie sa z nierdzewki i jak ruda sie wgryzie to lipa jest :/ |
M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-05-22 01:04:28 No spoko..bede kombinowal..jutro..mam nadzieje ze uda sie przywrocic im idealny polysk |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-05-22 09:35:05 Ja swoje chromy z rdzy czyściłem bardzo lekko scierną pastą do karoserii. Skutkowało i na zderzakach i na końcówce Tekli. |
karlo BMW E-28 520i Wrocław | 2004-05-22 10:30:47 Ja kapselki czyscilem szczotka druciana zakladana na wiertarek ale z bardzo delikatnymi drutami i wygladaja jak nowe tylko ze tej szczotki nie mozna dociskac ani trzymac zbyt dlugo na czyszczonej powierzchni bo tak jakby sciera albo nadpala ten chrom z wierzchu ale jak sie robi delikatnie to efekt murowany . |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-05-22 11:38:49
AutoMax nie nadaje sie do chromu gdyz rysuje powierzchnie, ale za to pasta ta bardzo dobrze nadaje sie do polerowania aluminium. do chromow polecam paste woskowa lekkoscierna TEMPO, dotepna na kazdej stacji orlen i w wiekszoci sklepow motoryzacyjnych, zajebiscie czysci i nablyszcza chromy, rownierz doskonale odswierza zmatowialy lakier. Jedna tubka tej pasty wystarcza na wypolerowanie lakieru na prawie calym 125p oprocz tylnych blotnikow i 3 drzwi [ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-05-22 11:43:07 ] |
M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-05-22 12:05:17 Aaaa to paste TEMPO gdzies mam..bo mialem wlasnie polerowana nia karoserie..oprocz dachu |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2004-05-22 12:30:21 ja wszystko co jest chromem czyszcze auto maxem i ani mi nie matowieje ani sie nie rysuje.
kapselki auto maxem tez by ladnie poszly. aha nawet jak mialem dosyc tych ognisk rdzy to nie robilem nic papierem tylko od razu automaxem i wsio ladnie schodzi. |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-05-22 12:53:11 u mnie jest dokladnie tak jak goorek pisze... ja wszystko robilem automaxem i nic mi nie zmatowialo a tym bardziej porysowalo... a tempo dla rdzy moze byc za bardzo lagodne... ale to sobie juz sam sprawdzisz... |
DF-bandzio-74-r Oświęcim | 2004-05-22 12:55:46 Ja równierz używam automaxu i musze przyznać że ładne lustro wychodzi po polerce tym specyfikiem.CO do rysowania to każda pasta scierna rysujie powierzchnie tylko my tego nie widzimy gołym okiem .Miłem kiedyś tempo i wydaje mi sie że sciera z podobną siłą do auto maxu.Generalnie polecam auto maxa do chromów !!! |
M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-05-22 13:07:37 Heh..widze ze zdania sa podzielone..no ale wyproboje jednej i drugiej metody |