Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
LexusFan Częstochowa | 2004-05-23 17:04:46 Jelsi z boku deski rozdzielczej masz taka mozliwosc to mozna odlaczyc poduszke. A jesli nie masz... to ja sie nie orietuje jak to mozna zrobic. |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-05-23 17:18:37 Najprostsza rada podjedź do elektryków od poduszek powinni zrobić ci to bez problemu ![]() ![]() ![]() |
![]() simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-23 17:28:24 wszystko mozna... w Yarise dłuugi czas tak jezdziłęm. Osłącz wtyczki od ramy auta (przy czujnikach) i to wszystko. Jedyne co sie stanie to to, ze zapala sie kontrolka na desce (ta od poduszek) i wsio.
Wiadomo... jak przyłozysz to poduszek nie masz... Pozdrawiam |
![]() orionek warszawa | 2004-05-23 17:42:33 Wolalbym jednak selektywnie (jedna zamiast wszystkich i na dodatek z opcja wlaczania).
W aso sie wypieli a ja nie chcialbym w gwarancji namieszac jeszcze ze cztery lata (tylko ze wtedy dzieciak mi wyrosnie i po ptokach bedzie) ![]() |
![]() simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-23 17:58:26 To moze powiem tak:
Jesli toyota nie ma z boku pokrętełka do wyłączania poduszki pasazera, to oznacza ze nie przewiduje takiej opcji. Najwyrazniej za to przewiduje mocowanie fotelika ISOFIX albo jakies inne ustrojstwo na tylne siedzenia. Jesli tobie zalezy na wyłączeniu poduszki: to masz 2 albo 3 opcje. 1: Wyłączyc czujniki (wyciągnąc wtyczki), nic sie nie stanie, zapali sie jedynie lampka wyłączonych poduszek na tablicy przyrządów, jak juz wspomniałem nie będą działały obie. Nie mam pojęcia czy po wyłączeniu czujnika poduszki po stronie pasazera nie wystrzelą obie, jak udezysz swoją stroną. Jest to bardzo prawdopodobne wiec polecam wyjąc obie wtyczki. 2: Mozna sprobowac wyciągnąc bezpiecznik w kabinie, jesli takowy sie znajduje. 3: Mozna sprobowac wyciągnąc bezpiecznik w silnikowej kostce z bezpiecznikami o ile takowy sie znajduje. Selektywnie nie sie nie da. Ale skoro bedziesz jezdził z dzieckiem, mysle ze tym bardziej bedziesz jezdził ostroznie. Kolejna sprawa to gwarancja. W jarisie tez miałem i wszystko było dobrze. Jak złączysz wtyczki, lampka zniknie, a jedyna rzecz gdzie to zostanie zapisane tio na komputerze pokjładowym. Tam owszem da sie to odczytac. Nie bedzie tam jednak napisane ze zostały odłączone poduszki powietrzne, a jedynie kłopot z ciągłoscią sygnału, zanik impulsu etc. Przysiągłbym rowniez, ze jesli z autem sie nic nie dzieje złego, na przeglądzie samochod na oczy nie widzi testera. A jesli cos złego bedzie sie działo, zakładasz wtyczki i jedziesz. Jesli lampka nie zniknie, bajerujesz ze sie zapałiła wczoraj i to cie martwi...Takze bez obaw. Pozdrawiam. |
CoOljaCk TOYOTA DRIVER wypierdowo duże | 2004-05-23 20:23:47 odlacznie wiazki z zktoregos z czujnikow wylaczy czy obie poduchy. bepiecznik jak kolega powiedzal to samo wylaczy obie
ale pojerzewam ze jak wypniesz kostke z poduszki pasazera to mimo tego ze kontrolka bedzie sie swiecic na desce to poduszka kierowcy powinna dzialac ![]() zawsze mozna to sprawdzic ![]() ![]() ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-24 12:10:10
W obecnej wersji tego nie ma, ma być po liftingu. Skoro jednak już masz Corollę, to pogadaj w ASO moze uda Ci się ich przekonać żeby odłączyli elektrykę od poduszki pasażera, chociaż oficjalnie nie moga tego zrobić. |
![]() orionek warszawa | 2004-05-26 23:40:09
I myslicie, ze zamontuja przy okazji taki maly przelacznik/wlacznik/wylacznik? W ktorym asd sa tak gadatliwi i skorzy do rozmow? |