Korola -Kluczyki ktos dorabial?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dowiadywalem sie telefonicznie w trzech aso i w kazdych innej informacji mi udzielili.

Na Bielanach sie okazalo, ze dwa czarne kluczyki sa master, z tego jeden z nich jest bardziej master i jak on zginie to trzeba caly immobiliser wymieniac.
Wlochy każą siwy i DOWOLNY czarny dostarczyc, a w Lublinie wystarczy czarny i NUMEREK dołączony do szarego.
Jest tu jakas reguła

o kurde ale jaja...

ja znowu slyszalem ze powinno sie co jakis czas zamieniac kluczyki, bo sie zuzywaja... ale podobno ktoregos z nich nie wolno uzywac na codzien... i tez nie wiem kotrego.. niezly balagan

Ładny galimatias. Zadzwoń do Toyota Motor Poland

Cytat:
2004-05-24 14:14:41, Jackal pisze:
Ładny galimatias. Zadzwoń do Toyota Motor Poland

Będziesz miał 4 wersję

Ja słyszałem, że dorobić nie powinni tylko z szarego, bo jak masz tylko szary tzn. że pojazd nie twój a ty to tylko np. mechanik.

Czegoś nie kumam - szary kluczyk jest "serwisowy". Jest po to aby nie można było odczytać kodu fabrycznego immobilisera przy oddawaniu auta osobom trzecim...

Cytat:
2004-05-24 16:26:50, Hicks pisze:
Czegoś nie kumam - szary kluczyk jest "serwisowy". Jest po to aby nie można było odczytać kodu fabrycznego immobilisera przy oddawaniu auta osobom trzecim...

To jak immobiliser czyta z niego kod i daje uruchomić auto

To jest pilnie strzeżona tajemnica Toyota Motors

A tak na poważnie: w salonie kazali oddawać auto tylko z szarym kluczykiem po uprzednim wyłączeniu kilku funkcji w systemie alarmowym.

Ja dorabiałem
Miałem tylko jeden czarny.
Dorabiałem czarny i szary.
Procedura była taka - ASO ściągnęło mi (chyba z TMP - bo z Warszawy) wzór kluczyka chyba po numerze nadwozia, bo żadnych numerów na kluczyku nie mam. Z tymi kluczykami i z tym który miałem - do warsztatu, który dorabia klucze. Jak już miałem odpowiednie "ząbki" na kluczykach to w ASO przeprowadzili całą operację uczenia immobilajzera, że te kluczyki są cacy, a nie be. Kluczyki działają wszystkie, nie ma żadnych problemów.

Cytat:
2004-05-27 14:42:33, JarekFAS pisze:
Miałem tylko jeden czarny.
Dorabiałem czarny i szary.

wlasnie z TMP odpowiedz dostalem:
Cytat:
2004-05-27 13:42:33, Toyota Motor Poland pisze:
Uprzejmie informujemy, że na podstawie jednego, dowolnego kluczyka głównego (tzw. masters) można dorobic dodatkowy egzemplarz w Autoryzowanej Stacji Dealerskiej Toyoty, pod warunkiem jednak, że liczba dorobionych juz wcześniej kluczykow nie przekracza liczby możliwych do zarejestrowania w urządzeniu immobiliser-a danego samochodu.
Posiadajac nr z tabliczki również mozna dorobić klucz, jej funkcja jest istotna w przypadku zgubienia obudwu kluczykow głównych (tzw. masters).
Reasumując, klucz można dorobić na podstawie kluczyka głównego lub tabliczki.

czyli ci z Bielan, jak chcieli mi immobiliser wymieniac, to tylko dlatego, ze mieli pewnie jeden nadmiarowy

A ile kosztuje ta przyjemność (wymiana kluczyka)?
Mam własnie taki problem, bo podobno nadajnik od mojego kluczyka został "ugotowany" w mikrofalówce. W ASO krzykneli siedem stów za wymianę nadajnika!! Czy ktoś wie za ile można to zrobić? Proszę o pomoc.

Dwa Posty i jeszcze górnik!!!!!
Popatrz na datę postu zanim go wykopiesz

Niema problemu z dokodowaniem kluczy info Bigelektron