Zamach z elegant i zamach FL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jaka jest roznica miedzy kołem zamachowym z eleganta a kołem zamachowym z FL mam dylemat jakie koło załozyc.

z tego co wiem to koła niczym sie nie różnią (są identyczne,obydwa z wąskim wieńcem)

może sie myle niech mnie ktos poprawi ale wydaje mi sie że różnia się waga , koło z ela jest lżejsze

Koło z el-a jest lzejsze.
Koło z Fl-a ma szerszy wieniec,z el-a wezszy wieniec.
Jakies 1,5 miesiaca temu planowałem koło z Fl-a,dla siebie i dla kolegi z El-a.Zeby miały ta samą wage trzeba było koło z Fl-a bardziez podtoczyc.nie pamietam ile jest roznicy-ale koło 200gram-czy jakos tak

to ktore lepiej załozyc?? jakie beda tego efekty

Cytat:
2004-05-23 22:16:08, marcinzabrze pisze:
to ktore lepiej załozyc?? jakie beda tego efekty

polecam spojrzec kilka topicow nizej...

nizej pisze ze koło z el jez lzejsze a ja teraz pytam co mi to da jak załoze to lzejsze koło z el jakos o tym nie pisze

kolo z EL'a wcale nie jest lzejsze!! jedyna roznica polega na tym ze materialu w elegancie od wewnetrzenej strony jest mniej a na zewnatrz (szerokosci ok 4cm) jest jakby nabity jeszcze jeden "placek". do toczenia jest lepsze kolo EL ze wzgledu na mniejsza mase wewnatrz (blizej osi). mialem ostatnio oba kola FL i EL kolo siebie i elegantowskie jest napewno ciezsze. seria ok 7,3kg, zdjecia tego kola (juz stoczonego) w temacie o zamachu