Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-05-24 14:05:47 Rano jak zwykle odpalilem Ladna na banzynce, zeby po krotkiej jezdzie i nagrzaniu przelaczyc na LPG.. Dojezdzam do wyjazdu z osiedla i gasnie silnik..
Do teraz nie moge go zapalic.. Elegancko kreci, ale przy zapalaniu i lekkim dodawaniu gazu slychac jakby male detonacje.. Jak poprosilem ojca o odpalenie sam patrzac pod maske zauwazylem ze po takiej "detonacji" z nad gaznika unosi sie maly obloczek - nie wiem, dymek czy cus... Do tego przy kreceniu czasami jakby juz chciala zapalic, ale czegos brakowalo. Wczesniej wszystko bylo ok - Ladna palila na dotyk, nawet gazu nie trzeba bylo dodawac... Przejzalem swiece - odkrecilem i wyczyscilem.. Przejzalem kable wysokiego napiecia.. Styki byly troszke zasniedziale - wyczyscilem.. Akumulatorek prawie nowka (2 miesiace).. Moze cos z gaznikiem, albo aparatem zaplonowym ?? Acha..jest jeszcze LPG, ale na tym tez nie chce zapalic... [ wiadomość edytowana przez: humel dnia 2004-05-24 15:28:00 ] |
![]() panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-05-24 21:14:36 Witam,sprawdz palec rozdzielacza czy przypadkiem nie zerwał się klin w wewnątrz palca objawy takie doświadczyłem w trakcie jazdy (w trasie) i przy okazji sprawdz i przeczyść kopułke a zapłon najprawdopodobnie też musisz cofnąć troche . Jeśli ustawisz na benzynie to na LPG też musi choidzić.
panoni |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-05-24 21:23:11 Panoni dobrze gada
u mnie było to samo jak mi auto w trasie zgasło,podczas próby odpalania słychac było te detonacje,lub jak ja to nazywam"strzelanie w gaźnik",auto nie odpaliło dopuki nie wymieniłem palca rozdzielacza pzdr |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-05-24 23:18:29 palec na 99% - chyba ze aparat... |
![]() humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-05-24 23:27:55 troszke mnie uspokoiliscie.. kontaktowalem sie z czlowiekiem ktory zajmuje sie tym autkiem prawie od samego poczatku i jak mu opowiedzialem o tym co sie dzieje jedynym co przyszlo mu na szybko do glowy to awaria paska rozrzadu.. na moje szczescie byl niedawno wymieniany...
jutro jak przyjedzie wspomne mu o waszych sugestiach a jesli uda sie naprawic palucha (ja juz wiem kurcze ktory to paluch - pewnie srodkowy)to dam znac i potwierdze sluszna diagnoze... w zwiazku z tym ze podobne pytania pojawiaja sie tu dosc czesto zastanawialem sie czy nie byloby dobrze zeby zbudowac z tego o czym tu rozmawiamy mala baze wiedzy o Ladach.. ?? |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-05-24 23:34:29
A na ten pomysł wpadli już Rosjanie i taki spis najczęściej spotykanych usterek jest przetłumaczony w książce Ossowskiego , chociaż on dotyczy klasyków , nie wiem jak sprawy sie mają s samarami? |
![]() humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-05-25 09:59:54 Hehe.. panowie - dzieki za odpowiedzi ![]() Autko juz na chodzie.. Faktycznie - byl to palec rozdzielacza - ulamal sie po prostu kawalek plastiku i palec sie nie obracal ![]() |