KALENDARZ FSO 2005 - pierwsze zdjęcia !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam na imię Robert i jestem dość mocno poje....ny na punkcie FSO. Mimo, że nawet nie jestem członkiem FSOAK, to od pewnego czasu dość często zaglądam na tę stronkę. Ale przejdźmy do sedna, oprócz tego jestem też fotografem, specjalizuję się w samochodach, i może zabrzmi to nieskromnie to jestem w tym dość dobry. Dysponuję profesjonalnym sprzętem i studiem fotograficznym, Od dłuższego czasu przymierzam się do zrobienia profesjonalnego kalendarza z Polskimi Samochodami, Myślę że znajdę 11 - (pierwsza jest moja Warszawka - patrz profil) fajnych ORYGINALNYCH autek. I tak sobie myślę, że gdzie jak gdzie ale tu , czytaj wśród FSOmaniaków jest szansa na oszacowanie popytu, a poza tym znalezinie kilku obiektów do zdjęć. Myślę że należało by też zastanowić się co to powinno być, moja propozycja to
1. Warszawa M20
2. Warszawa (sedan kombi albo pick-up)
3. Syrena (100-104)
4.DF klasyk ~68-71
5.DF MR~76-79
6. DF FSO 1500 kombi albo inny z końcówki
7. PN klasyczny Borewicz
8.PN Coupe
9. PN Kombi
10 Truck ale starszy
Nie wiem może jeszcze jakąś Syrenę i wawkę
Proszę napiszcie mi swoje opinie,
Jest jeszcze wiosna, ale chciałbym już powoli się za to wziąć, nie wiem co na to władze FSO AK, Ale kalendarz wcale nie musi być pod auspicjami FSO AK, ale może było by miło

Mógłbys umiescic w tym kalendarzu fotke mojego auta. wlasnie koncze za tydzien kapitalke ,wiec bedzie na co popatrzec Jak cos to podaj maila

Witam, moim zdaniem super pomysl warty zrealizowania pozdrawiam

Cytat:
2004-05-24 18:18:29, Kyniu_FSO pisze:
Mógłbys umiescic w tym kalendarzu fotke mojego auta. wlasnie koncze za tydzien kapitalke ,wiec bedzie na co popatrzec Jak cos to podaj maila

W razie jakby co tom20@op.pl

Mi się równiez podoba ta koncepcja.No i służę kombiakiem

NIe ukrywam, że najbardziej zależało by mi na total oryginałach, ale szczerze dziękuje za zainteresowanie

Kalendarz powiadasz...
Już jeden mam co prawda ale szkodzi mieć jeszcze jeden i to naprawdę z konkretnymi autami które wymieniłeś
Ale najpierw projekt do wglądu

Cytat:
2004-05-24 18:42:24, daniel pisze:
Kalendarz powiadasz...
Już jeden mam co prawda ale szkodzi mieć jeszcze jeden i to naprawdę z konkretnymi autami które wymieniłeś
Ale najpierw projekt do wglądu

Myśle, że na projekt tzreba będzie jeszcze chwilę poczekać najpierw muszę sie przygotować do zdjęć

No wiesz moj po remoncie tez bedzie Fullo ryginal.Gwarantuje to

Cytat:
2004-05-24 18:49:43, Kyniu_FSO pisze:
No wiesz moj po remoncie tez bedzie Fullo ryginal.Gwarantuje to

a czy ja mówię że nie

Pomysł rewelaka.
Ale więcej współczesnych Poldków,Caro jakiegoś

jeśli chodzi o prototypa to mogę udostępnić Analoga

Dobry pomysł. Ale pn kombi i truck? w kalendarzu? eeee...
ArturH ma fiaciora żyletę 1976 meksykańska czerwień.

co eeee
niecg będą wszystkie modele

Jezeli DF ma byc w wersji klasyk, MR i kombi to tak samo Polonez powinien byc w wersji borewicz, MR93 i kombi

myśle, że powinien być w miarę przekrojowy. ale raczej ze starszymi, wciąz jeszcze nie wyklarowało mi się to.

Cytat:
2004-05-24 19:48:55, Yoshi81 pisze:
(...) Ale więcej współczesnych Poldków,Caro jakiegoś

Nie no, nie róbcie jaj z pogrzebu . Bez urazy ale IMHO powinny się w czymś takim znaleźć auta klasyczne, a kombi na PN to już chyba za nowy wymysł. Na pewno Analoga bym tam widział jako jeżdżący prototyp, DF z Kombią np. Kakaovy i jakże rzadki pickup. Vieviórowy może nie jest klasyczny ale można by zarzucić o jako ciekawy tuning unikalnego modelu . Jako sedana fajnie by było wrzucić w wersji Monte Carlo (czy jak to am idzie ta pomarańczowa) - replike ofcoz w oryginalnym malowaniu, ot taki akcent sportowy. Dwa ostatnie (szczególnie pierwszy z nich) pewnie nie przejdą autorowi przez obiektyw ale to tylko moja wizja była. Bo rozumiem, że chodzi o zawarcie na fotkach aut obecnie jeżdżących, czyli w ciągłej eksploatacji.
Pozdrawiam i czekam na wstępne efekty, projekty, prospekty...

Ja juz sie pisze na taki kalendarz!
Robi200, w razie czego, to sluze uprzejmie swoim Borewiczem

dzięki za wszelkie odowiedzi, myślę, że zaraz po warszawskim zlocie syren i warszaw zabieram się do roboty.

Hej,Kombi ja nie chcę.
Ale Caro być musi mój typy:
1.Warszawa M-20 tu proponuję kolegi Robi200
2.Syrena 100 nikt nie ma,niech kolega Robi 200 na zlocie coś zrobi
3.Syrena 105 jak wyżej
4.Fiat 125p klasik KaJtana koniecznie
5.Fiat 125p MR czyjkolwiek
6.Fiat 125p Kombi Kaovca
8.Polonez borewicz Mokrego,lub Macioby
10.Polonez Coupe Adamusa,lub Pudla
11.Polonesz 3-d ta srebrna
12.Fso Wars z muzeum