Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-05-25 14:02:33 Myślę, że warto sprawę zrobić kompleksowo, a może nawet obejrzeć i ew. wymienić końcówki drążków.
Po wszystkim ustawić geometrię i spokój na dłużej... |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-05-25 16:42:55
Przeciąć, założyć. Od razu obydwie. Nawet jak druga jeszcze się trzyma to też za chwilę poleci. Łączniki ? Luz mają ? Nie ? To zostaw w spokoju. Na pewno usłyszysz jak ich czas nadejdzie ![]() Pozdro. |
![]() kranca Toyota Carina E GLi Warszawa | 2004-05-25 18:48:56 Tnij !!!!
Ja miałem taki sam problem nie wiedziałem skad sie biora te trzaski z zawieszenia i poradzili mi na forum ![]() ![]() ![]() jezdze jakies 3 tygodnie zrobilem jakies 7000 km i nic nie slychac. po prostu czad ---- > wiec tnij tylko zrób to jakims ostrym przedmioten zebys nie wycharatał za duzo gumy bo znowu poleca ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() piero TOYOTA DRIVER toyota carina e bytom | 2004-05-25 19:35:11 dzięki, mam nadzieję, że sobie poradzę. W jakimś poscie Perzan pisał cos takiego "jak potrafisz zmienić koło to z tym sobie też poradzisz"
Oby to powiedzenie sprawdziło się w moim przypadku ![]() ![]() |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-05-25 19:37:20 dasz rade ![]() ![]() ![]() ![]() raz do roku gumki(poduszki) drtążka siadają taka uroda ale cosik psuć sie musi, zawwssze jak są stuki to pierwsze co stawiać na gumki ![]() |
![]() piero TOYOTA DRIVER toyota carina e bytom | 2004-05-25 19:48:38
no tak, ale tyle tam tych gumek, gumeczek. ale dość gadania, czas sie za to zabrać. |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-05-25 21:50:09
Uzbrój się w cierpliwość i jakiś mały klucz nasadowy 10, bo dojście do tych gum jest ciasne ![]() Powodzenia. |
![]() bisua TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-05-26 00:12:54 imbusik i kontra ze srubą i powinno puscic ja tez kiedys za pierwszym razem z tym sie meczyłem i próbowałem róznych metod ![]() p.s. wymieniaj oba na raz |
![]() piero TOYOTA DRIVER toyota carina e bytom | 2004-05-26 14:00:48 No to tak.
Wczoraj lewa strona - wymiana gumy drążka stabilizatora - efekt: dalej stuka. Dzisiaj rano druga strona - efekt: dalej stuka. Kupiłem łącznik stabilizatora może to jednak wali. Dojście do gum faktycznie ciasne ale da się zrobić obrót o 1 ząbek więc poszło. Klucz nie 10 a 12 (ach ta japońska rozmiarówka) a guma z otworem o fi 14. Ja kupiłem 13 ale jakoś dopasowałem a w sklepie takiego rozmiaru i tak mi nie proponowali. |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-05-26 14:30:10
Sorry, dawno to było. Wydawało mi się, że tam są na 10 ![]() Ciekawe z tym rozmiarem. Wiem że do tyłu są różne: 12-14mm, ale do przodu podeszły mi te, które dali z katalogu. Pozdro. |
![]() benezis Kiła Sportage 2.0 MR ... Żyrardów | 2004-05-26 14:42:40 Najczęściej leci łącznik drążka stabilizatora nie gumy stabilizatora. Łączniki zaczynają się odzywać po jakiś 25 tys km oczywiście na naszych drogach.
A odnośnie gum to można śmiało to zrobić bez ich wymiany. A jak wal na priwa. |
![]() piero TOYOTA DRIVER toyota carina e bytom | 2004-05-26 14:57:56 no tak. teraz wymienię łączniki. Gumy może i wymieniałem niepotrzebnie ale za to mam teraz nowe ![]() ![]() ![]() Zobacze czy po wymiaie łączników stuku puku zniknie. mam nadzieję że tak. |
![]() bisua TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-05-26 19:00:08 łaczniki ot podstawa wymieniać trzeba co 25-30 tys |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-05-26 19:50:27
Hmm... ponad 50kkm moich skoków i nic... Siedzą sobie cicho ![]() ![]() Czyżby wyjątek potwierdzający regułę ? ![]() Pozdro. |
![]() bisua TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-05-26 22:01:49
możliwe możliwe ![]() ![]() ![]() |
![]() piero TOYOTA DRIVER toyota carina e bytom | 2004-05-26 22:15:38 No i wymieniłem z prawej strony, takie miałem wrażenie, że stamtąd właśnie dobiegają stuki.
iiiiii ......... q..wa dalej stuka. co prawda mniej ale jednak. dodatkowo po nieznacznym zmniejszeniu częstotliwości wydobywających się odgłosów pojawiło się skrzypienie. Chyba drążek w tej nowej gumie. wszystko dochodzi z prawej strony. Czy możliwe, że aż tak przenosi sie z lewej?? Czy macie jakieś pomysły na dalszą eliminacje niechcianych dźwięków. Dodam, że głośniejsze puszczenie radia jak dla mnie nie rozwiązuje problemu a jedynie uczyni mnie niewrażliwym na inne odgłosy, być może ważne. ![]() ![]() |
![]() bisua TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-05-26 22:51:39 wiesz Piero zawsze to jakis spośób z tym włączniem radia ale tak szczerze to wymien tez ten drugi tak dla pewnosci ![]() |
![]() piero TOYOTA DRIVER toyota carina e bytom | 2004-05-27 08:54:38 idąc za ciosem i radą klubowiczów machnąłem drugą stronę. Swoją drogą wcale tak łatwo nie dało się odkręcić tego dziadostwa, musiałem rozwiecić śruby, wszystkie inne metody zawiodły.
no i wali dali. ale przestało skrzypieć. albo guma sie ułożyła albo pomogło wd40. co dalej?? niestety nie jestem mechanikiem samochodowym ani z zawodu ani z zamiłowania (nie pociąga mnie smar za paznokciami) więc może coś zje...łem. Chociaż faktem jest, że czynność chyba nie do zje..nia. help!!! |