Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Szwagier79 VW Golf II Olsztyn | 2004-05-25 18:11:42 Witam wszystkich.Byłem na stronie Capri,ale tam powiedziel,że z golfiarzami nie gadają.Proszę o pomoc.Mam prawie rok LPG w Golfie II 1.3.(gaźnik).Mój problem jest taki.Otóż auto nie odpala na gazie ani zimą,ani latem.Nigdy.Nawet jak przełączę z benzyny na gaz i gdzieś stanę pod sklepem na 15 minut,to też są problemy z odpaleniem.Muszę wtedy nogą pompować pedał gazu.Nie wiem,czy to pomaga,ale wtedy odpala za 3,4 razem.Przy zimnym silniku nigdy nie odpala.Nawet w upały.Fachowcy,co go założyli coś tam podkręcą,ale on i tak swoje.Czy ktoś wie o co chodzi?Nadmieniam,że po odpaleniu jeździ wspaniale.Problem tylko z odpalaniem.Filtr powietrza czysty,świece jednoelektrodowe Iskry też czyste.Może to wina prewodów wysokiego napięcia?Bardzo proszę o pomocszwagier79@vp.pl |
![]() Szwagier79 VW Golf II Olsztyn | 2004-05-25 19:17:38 Na benzynie pali znakomicie.W mrozy za pierwszym razem.A gdybym obniżył 1-2 mm elektrodę w świecy?Mogłoby pomóc?A kable wymienię. |
![]() WilK Black Magic Prowansja | 2004-05-25 20:51:39 Ogólnie na LPG przerwa na świecy powinna wynośić 0,7-0,8mm. Poza tym sprawdziłbym skład mieszanki na gazie. |
![]() Szwagier79 VW Golf II Olsztyn | 2004-05-25 21:13:30 Dzięki.Sprawdzę to i na dniach powiem jak poszło. |
![]() thaniel LPG User Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-05-27 04:22:48 I jak ?? Czy juz wiadomo co bylo ?? |
![]() doogas LPG User VW Corrado VR6 Gdynia | 2004-05-27 09:49:07 a skoro odpala na benzynie normalnie to po co zapalać na gazie bo nie rozumiem.. ![]() |
![]() Szwagier79 VW Golf II Olsztyn | 2004-05-27 21:35:03 Wymieniłem kable WN,filtr pow.czysty,świece i odl.elektrod dobra.Nie wiem,co się dzieje.Reduktor sprawny.Jazda na gazie bez zarzutu.Tylko to odpalanie na gazie nadal nie chodzi.Jechałem na gazie.Stanąłem.Wyłączyłem silnik.Potem go nie mogłem na gazie odpalić.Mam instalację Tomasetto.Ponoć to jakiś najgorszy rzęch.Poradźcie coś.Może czegoś jeszcze nie sprawdziłem? ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Szwagier79 dnia 2004-05-29 16:31:00 ] |
![]() WilK Black Magic Prowansja | 2004-06-07 19:39:49 Przy braku impulsów zapłonowych sterownik nie uruchomi elektrozaworów. Tak sobie tylko myślę. |
Piter20 (M) A3 WRC | 2004-06-07 20:11:34 Jaki układ zapłonowy? Aparat stykowy, czy elektronik z modułem? |
![]() Szwagier79 VW Golf II Olsztyn | 2004-06-08 07:05:59 Przy przełączniku,ani nigdzie indziej nie ma takiego przycisku.Ja jednak nadal myślę,że to wina kabelków przy przełączniku.Może styki są poluzowane?Pojade w tygodniu do gazowni i każę wymienić przełącznik.Jak nie pomoże to niech wymieniają kabelki.Acha,niech nikt nie zakłada gazu w Elpigazie w Mrągowie.Mam instalkę na gwarancji.Ostatnio pojechałem do nich zaraz po pracy,a oni mi mówią,że nie mają dla mnie czasu.To ja sobie myślę-Tak traktuje się klienta?No i teraz wszystkim o tym powiem,że tam o klienta nie dbają. |
Piter20 (M) A3 WRC | 2004-06-08 07:39:09
Duuuże BUM ![]() |
![]() szczegol LPG User Renault, Ford Szczecin | 2004-06-08 08:45:24
Pozwole sobie na odpowiedz na ten zarzut: pracujesz do 16.00, wiec pewnie byles tam po 16.00? Zalozyles instalacje Tomasetto ... i przyjezdzasz, pewnie bez wczesniejszego umowienia i chcesz zeby poprawiali cos co spapral kto inny. Nie obraz sie ale u nas tez raczej uslyszalbys to samo. Klient zawsze wymaga szacunku, ale nalezy sie tez odrobina dla tej drugiej strony. Mieli zostawic swoich klientow ktorzy umowili sie wczesniej? Sami mamy mnostwo ludzi ktorzy montuja gdzies po szopach i pozniej przyjezdzaja do nas zeby poprawiac, bo ich "montarzysta" nie potrafi sobie ze swoim dzielem poradzic...Nie chodzi mi tu o obrone Elpigazu, ale o podejscie klientow w oglole do branzy. Zakladaja byle co i byle gdzie bo w porzadnym zakladzie bylo za drogo, jak sie pojawiaja problemy przyjezdzaja ...A moze wlasnie dlatego ze dbaja o klienta to Cie nie obsluzyli bo wtedy nie zdazyli by obslyzyc tych ktorzy sie umowili i faktycznie sa ich klientami...Wiem ze teraz moga sie posypac na mnie gromy, ale chcialem Wam przedstawic jak to wyglada z tej drugiej strony, zeby nie zasmiecac forum wszelkie zjebki na sorapis@wp.pl... |
![]() Szwagier79 VW Golf II Olsztyn | 2004-06-09 07:22:53 Drogi Szczegole.Jesteś w wielkim błędzie.Ja nie zakładałem instalki gdzieś w szopie,ale w Elpigazie w Mrągowie.I nie montowali jej jacyś usterkowicze z szopy,ale fachowcy Elpigazu.Więc jeśli ci fachowcy od roku nie potrafią naprawić tego,co sami założyli,to wybacz,ale chyba mam prawo do tego,aby choć zerknęli pod maskę.Do Mrągowa mam parę kilometrów,wydaję na paliwo,a oni o tym wiedzą.Zero szacunku dla klienta w tej firmie.Nie polecam jej nikomu ![]() |
![]() szczegol LPG User Renault, Ford Szczecin | 2004-06-09 08:33:09
Cos mi wiec nie gra, jesli zamontowali Ci Tomasetto to nie zaklad Elpigazu, tylko jakies bolki ktore montuja co wlezie a wciskaja kit ze to najlepsze pod sloncem. Nie mam nic przeciwko zakladom montujacym rozne marki, ale nie powinni sie podszywac pod jedna z nich. Moj brat ma golfa wlasnie z tym elektronicznym Pierburgiem, zalozylismy najprostsza instalke Elpigaz, smiga jak ta lala, ale to troche pokrecony gaznik wiec trzeba przy nim pokombinowac. Nie wiedzialem ze montowales u nich (Tomasetto to nie Elpigaz !!!) |